Kirkko Helsingissä

Malmilla voi jouluna saunoa torilla ja syödä jouluateriaa kirkolla

Jaa

Tänä jouluna on mahdollisuus saunoa torilla tai tulla maksuttomalle jouluaterialle kirkoille. Malmin seurakunta on ideoinut joulunvieton yhdessä koillishelsinkiläisten kanssa.

Maailma on toisinaan pelottava paikka. Pelko on perusvietti, joka suojaa meitä tosipaikan tullen. Toisaalta pelkoon käpertyminen lisää epäluuloa, vihaa ja katkeruutta meissä, se pitää meitä hereillä öisin. Malmin seurakunta haluaakin välittää kaupunkilaisille vuosituhansien takaista jouluyön enkelin viestiä: "Älä pelkää."

– Älä pelkää -viestin tarkoituksena on rohkaista meitä kohtaamaan toinen toisemme rakkauden ja myötätunnon hengessä. Olemme jokainen myös teoillamme vastuussa siitä, että rakennamme ilon, emmekä pelon ilmapiiriä, Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka kertoo.

Tervetuloa jouluaterialle

Kutsu jouluaterioille on lähetetty Malmin seurakunnan alueella yli 32 000 kotiin, joissa ei ole mainoskieltoa. Kutsu lähetettiin myös ihmisille, jotka eivät ole seurakunnan jäseniä. Ilmainen jouluateria tarjotaan yhteensä noin kolmellesadalle ensin ilmoittautuneelle. Kirkoilla on samalla mahdollisuus viettää joulua, pelata lautapelejä ja jutella työntekijöiden kanssa yöhön asti. Yhteiset jouluateriat jouluaattona 24.12. ovat Tapulin seurakuntakodilla, Maatullinkuja 4, kello 17, Malmin kirkossa, Kunnantie 1, ja Viikin kirkossa, Agronominkatu 5, kello 18. 

Joulu suunniteltiin yhdessä kaupunkilaisten kanssa

Kesällä Malmin seurakunnan työntekijät haastattelivat yli sataa ihmistä kaduilla ja kysyivät, mikä heille on elämässä ja joulussa tärkeää. Halusimme tavoittaa ihmisiä, joita emme muuten kirkoilla näe. Syyskuussa kutsuimme heidät ja alueen yrittäjät työpajoihin kertomaan meille siitä, mitä voisimme tehdä yhdessä keskellä talven pimeyttä:

  • Jos joulu ahdistaa. Hiljainen hetki on tarkoitettu menetyksen, surun tai eron kokeneelle, jota lähestyvä joulu ahdistaa. Kirkkoon saa tulla suremaan rauhassa ja hiljaisen hetken jälkeen voi jäädä juttelemaan työntekijöiden kanssa.Tapanilan kirkossa tiistaina 10.12. kello 18–20.
  • Torilla saunotaan. Jouluaattona on mahdollista saunoa torilla, kuunnella joulurauhan julistusta ja pulahtaa paljuun. Tuomme saunan ja paljun Viikin kirkon viereiselle Latokartanontorille jouluaatoksi 24.12. kello 10–13.
  • Tapulin Valon juhla valaisee Tapulikaupungin lyhtyjen, taskulamppujen tai valomiekkojen voimin. Valon juhla alkaa Ajurinaukiolta sunnuntaina 1.12. kello 16.
  • #Lupaus nuorille. Haastamme alueen yrittäjiä palkkaamaan nuoria Helsingin kaupungin kesätyöseteleillä.

Älä pelkää -mainos luo turvaa bussipysäkeillä

Enkelinsiivet lentävät Koillis-Helsingin katukuvaan katumainoksina maanantaina 16.12. ja muistuttavat taivaallisesta turvasta Malmin asemalaiturilla sekä yksittäisillä bussipysäkeillä joulun alla. Bussia tai junaa odottava voi asettua siipiä vasten ja pyytää kaveria ottamaan kuvaan. Kuvan voi lähettää ystävälle tai jakaa somessa. Kehotamme olemaan enkeleitä toisillemme!

Malmin seurakunnan jouluesite ja ihmisten kanssa yhdessä suunniteltu jouluohjelma löytyy kokonaisuudessaan myös verkkosivuilta:

https://www.helsinginseurakunnat.fi/malminseurakunta/uutiset/jouluesiteonnytluettavissa160-160kaikkijoulunajantapahtumatsamoissakansissa

https://www.helsinginseurakunnat.fi/malminseurakunta/uutiset/malminseurakunnanjoulutehdaanyhdessaalueenihmistenkanssa160-tervetuloajoulusaunaanpuurolletaipelaamaanlautapeleja

Lisätietoja: Kirkkoherra Heikki Arikka p. 050 465 5784 tai heikki.arikka@evl.fi

Viestintäjohtaja Anu Merenlahti p. 050 5284 453 tai anu.merenlahti@evl.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä