Kirkko Helsingissä

Malmin seurakunnan johtoon Elina Perttilä

Jaa

Malmin kirkkoherraksi Koillis-Helsinkiin on valittu Malmin seurakunnan hallintopappi ja eteläisen alueen johtava pappi Elina Perttilä. Perttilä aloittanee virassa alkukeväällä 2022.

Elina Perttilä. Kuvaaja Ilkka Kujala / Verkostomedia
Elina Perttilä. Kuvaaja Ilkka Kujala / Verkostomedia

Seurakuntaneuvosto valitsi Perttilän kirkkoherraksi kokouksessaan tiistaina 9.11. ensimmäisellä äänestyskierroksella. Vaalissa annettiin yhteensä 17 ääntä, joista Elina Perttilä sai 13 ääntä ja Tuomas Hynynen 4 ääntä.

Kaikkiaan hakijoita oli seitsemän. Heistä viime vaiheessa olivat Perttilän lisäksi Lopen kirkkoherra Tuomas Hynynen, Helsingin yliopiston oppilaitospappi Laura Mäntylä ja Vantaan seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön johtaja Kirsi Rantala.

Laaja-alainen ja kokenut osaaja johtoon

”Malmin seurakunta on yksi Suomen suurimpia seurakuntia. Elina Perttilällä on hyvät edellytykset kokemuksen, koulutuksen ja hakuprosessissa ilmaistun työotteen ja johtamisvision perusteella johtaa Malmin kokoista seurakuntaa.”, todetaan seurakuntaneuvoston esityksessä.

Elina Perttilä on 46-vuotias pappi ja koulukseltaan teologian tohtori. Järvenpäässä perheineen asuva Perttilä on työskennellyt koko ikänsä Helsingissä. Hänet on vihitty papiksi vuonna 2003. Seurakuntatyön lisäksi Perttilä on toiminut raamatuntutkijana Helsingin yliopistossa, josta väitteli vuonna 2013, ja on toiminut opettajana Diakissa.

Vuodesta 2013 lähtien Elina Perttilä on työskennellyt Malmin seurakunnassa, ensin seurakuntapappina Jakomäessä ja vuodesta 2018 lähtien johtavana aluepastorina eteläisen alueen eli Pihlajamäen, Pihlajiston, Viikin ja Viikinmäen alueella. Vuodesta 2019 Perttilä on toiminut aluepastorin tehtävän lisäksi Malmin seurakunnan hallintopappina.

Seurakuntaneuvoston esityksessä todetaan, että Elina Perttilällä on hakijoista laaja-alaisin viran tehtävään ja erityisvaatimuksia vastaava osaaminen eri osa-alueilla.

”Elina Perttilällä on usean vuoden kokemus esimies- ja johtamistehtävistä isossa organisaatiossa. Hän tuntee hyvin talouden ja toiminnan johtamisen ajantasaiset ja strategiset kysymykset Malmin seurakunnassa, ja osana Helsingin seurakuntayhtymää. Perttilällä on vahva kaupunkiympäristön tuntemus ja hyvät valmiudet johtaa seurakuntaa muutosprosesseissa. Teologiset jatko-opinnot antavat näkökulmaa käydä vuoropuhelua muuttuvassa toimintaympäristössä.”

”Olen iloinen, että saamme Elina Perttilästä johtajan, jolla on hyvä taito kohdata arvostavasti erilaisia ihmisiä, monipuolista työkokemusta ja syvällistä teologista osaamista, joka tämän kirkkoherran viran hoidossa on tärkeää.”, sanoo Malmin seurakuntaneuvoston kokousten puheenjohtaja Tuula Pontela.

Viranhoitomääräyksen kirkkoherralle antaa Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli ja kirkkoherran asettaa virkaansa piispa Teemu Laajasalo. Virkaanasettamismessusta tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

Seurakunnan kirkkoherrana viisi vuotta toiminut Heikki Arikka valittiin Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja Diakon Palvelut -konsernin toimitusjohtajaksi kesäkuussa 2021.

 

Malmin seurakunta

Koillis-Helsingissä sijaitseva Malmin seurakunta on Helsingin suurin ja yksi Suomen suurimmista luterilaisista seurakunnista.

  • Seurakunnan alueella asuu noin 100 000 helsinkiläistä, joista noin 49 000 on seurakunnan jäseniä.
  • Seurakunnalla on kuusi kirkkoa ja kolme seurakuntakotia
  • Työntekijöitä on 85
  • Seurakunnan talousarvio on noin 6 miljoonaa euroa 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Elina Perttilä. Kuvaaja Ilkka Kujala / Verkostomedia
Elina Perttilä. Kuvaaja Ilkka Kujala / Verkostomedia
Lataa
Elina Perttilä. Kuvaaja Ilkka Kujala / Verkostomedia
Elina Perttilä. Kuvaaja Ilkka Kujala / Verkostomedia
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä toimii helsinkiläisten kanssa ja helsinkiläisten parhaaksi uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta. Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on noin 330 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme