Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Malttia pääsiäiseen

Jaa

Tartuntamäärät ovat Pohjois-Pohjanmaalla laskeneet viimeisen viikon aikana. Maakunta on yhä kiihtymisvaiheessa, mutta tautitilanteessa lähestytään perustasoa. Jotta tartuntojen määrä jatkaisi laskua lähiviikkoina, koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että pääsiäistä vietetään turvallisesti ulkoillen perheen ja läheisten kanssa.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä pitää 23.3. linjaamansa koronasuositukset ja -rajoitukset voimassa. Vaikka tilanne on paranemassa, riski tilanteen pahenemisesta on konkreettinen. Rajoituksin ja suosituksin varaudutaan muun muassa pääsiäismatkailun aiheuttamiin riskeihin ja muuntoviruksen leviämiseen.

Edellisen 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 84 koronatartuntaa. Niin tartuntamäärät kuin ilmaantuvuuskin ovat laskusuunnassa. Tartuntojen jäljitys toimii hyvin ja suurin osa tartuntojen lähteistä saadaan selvitettyä.

”Tartuntamäärät eivät meillä lähteneet hiihtolomaviikkojen jälkeen nousuun, mistä kiitos kuuluu kaikille lomaansa vastuullisesti viettäneille. Toiveena on, että pääsiäistä vietetään yhtä vastuullisesti läheisten seurassa ulkoillen”, OYSin hallintoylilääkäri Terhi Nevala toteaa.

Kun rokotukset etenevät ja jos pääsiäisenvietto sujuu turvallisesti, voidaan rajoitusten lieventämistä arvioida uudelleen. ”Vielä tarvitaan kuitenkin jaksamista”, muistuttaa Terhi Nevala.

Katso suositukset: oyskorona.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, hallintoylilääkäri, PPSHP, 040 352 7257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme