Vihreät - De Gröna

Mari Holopainen: “Kehyspoikkeukset ovat olleet perusteltuja - oppimisvajeen hoitamatta jättäminen tulee koulutusinvestointeja kalliimmaksi.”

Jaa

“Velkaantuminen vaatii harkintaa. Myös poikkeustilanteissa tulee säilyttää maltti ja tarkastella vaikuttavuutta suhteessa muihin menotarpeisiin. Vihreiden mielestä uudistuva elinkeinopolitiikka on kestävän talouden edellytys”, Kansanedustaja Mari Holopainen totesi pitämässään ryhmäpuheenvuorossa.

Holopainen painotti puheenvuorossaan, että talouskasvun rinnalle tarvitaan muita mittareita.

“Tehdyt rakenteelliset uudistukset, työllisyysasteen koheneminen ja sotaa edeltänyt talouskasvu vähentävät tarvetta menojen leikkauksiin ja verojen korotuksiin. Samaan aikaan haasteemme on, ettei talouskasvu ole kestävän talouden mittari, vaan rinnalle tarvitaan esimerkiksi luontopääoman arvottaminen”.

Holopainen korosti myös sitä, että pienituloisia on tuettava poikkeuksellisina aikoina.

“Sosiaaliturvaetuuksiin tehdään ylimääräinen kansaneläkeindeksin korotus energian ja ruuan hinnannousujen kompensoimiseksi. Äkillinen hintojen nousu tuntuu voimakkaimmin pienituloisten elämässä, joten indeksitarkistus on hyvin tarpeellinen”.

Vihreät pitävät tärkeänä tieteen ja tutkimuksen rahoituksen vahvistamista.

“Erityisen iloisia olemme siitä, että tieteen ja tutkimuksen rahoitusta vahvistetaan ja uhkana olleet leikkaukset eivät toteudu. Tieteellinen tieto rakentaa sivistystä, tuottaa hyvinvointia sekä toimii kestävän päätöksenteon perustana. On kohtalonkysymys, että tämä hallitus on tunnistanut tieteen, tutkimuksen ja innovaatioiden merkityksen Suomen talouden tulevaisuuden tärkeimpänä voimavarana.”

“Rahoituksen riittävyyttä pitää seurata huolellisesti. Heikko kuntatalous ei saa lisätä koulutuksen eriarvoistumista, koulujen eriarvoistumiskehitystä tulee torjua. Laadukas ja kaikille yhtäläinen koulutus on suomalaisen yhteiskunnan ja hyvinvoinnin perusta”, Holopainen sanoi.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme