Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo ei hae jatkokautta Vihreiden puheenjohtajana

Jaa
Maria Ohisalo ei hae jatkokautta Vihreiden puheenjohtajana kesäkuun puoluekokouksessa Seinäjoella. Ohisalo on toiminut kaksi kaksivuotiskautta Vihreiden puheenjohtajana, Suomen sisäministerinä vuosina 2019–2021 ja ympäristö- ja ilmastoministerinä kesästä 2022 lähtien.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

Ohisalon puheenjohtajakautta ovat värittäneet lukuisat Suomea koskettaneet kriisit: pandemia, sota Euroopassa, energiakriisi ja inflaatio.

– Kuluneiden neljän vuoden aikana vihreiden tavoitteet ovat kaikesta ympärillä olevasta huolimatta edenneet enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin. Olemme tehneet mittavasti ilmastotyötä, historiallisen suuria panostuksia luonnonsuojeluun, tehneet koulutuksen kunnianpalautusta ja sote-uudistuksen, vähentäneet eriarvoisuutta ja vahvistaneet Suomen turvallisuutta liittymällä Natoon, Ohisalo toteaa.

Vihreät koki kevään eduskuntavaaleissa vaalitappion.

– Vaalitappiosta kannan puheenjohtajana täyden vastuun. Hävisimme monella tapaa, eri puolilla maata ja eri ihmisryhmien keskuudessa. Nyt on hetki pysähtyä ja miettiä tulevaisuuden suuntaa, Ohisalo toteaa.

Ohisalo ei hae jatkokautta Vihreiden puheenjohtajana.

– Tämän kesän puoluekokouksessa valitaan taas ihmiset puolueen johtotehtäviin. En ole käytettävissä jatkokaudelle puolueen puheenjohtajana. Kuka ikinä valitaankin seuraajakseni, hän tulee saamaan täyden tukeni. Ohisalo korostaa.

Ohisalo kiittää vihreää kenttäväkeä ja vihreitä toimijoita vuosien yhteistyöstä. 

– Olen kaikkina näinä vuosina saanut valtavan paljon tukea vihreältä kenttäväeltä ja ihmisiltä ympäri Suomen. Suuri kiitos kannustuksesta, myös vaalitappion jälkeisenä aikana, Ohisalo kiittää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreät julkaisivat tiedepoliittisen ohjelman: Korkeakoulujen perusrahoitusta on vahvistettava ja tutkijoiden vakituisia työsuhteita lisättävä 15.5.2023 13:04:34 EEST | Tiedote

Vihreät esittää korkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamista, tutkijoiden vakituisten työsuhteiden määrän kasvattamista 30 prosentista 70 prosenttiin ja automaattista pysyvää oleskelulupaa tutkinnon suorittaneille ulkomaalaisille. Vihreät hyväksyivät tiedepoliittisen ohjelman puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä sunnuntaina 14.5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme