Aalto-yliopisto

Mariana Amatullo nimitettiin Aalto-yliopiston hallitukseen

Jaa

Mikko Kosonen ja Ilkka Kivimäki jatkavat hallituksessa uudelle kolmivuotiskaudelle.

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea valitsi professori, PhD Mariana Amatullon yliopiston hallituksen uudeksi jäseneksi ja KTT Mikko Kososen ja DI Ilkka Kivimäen uudelle, kolmivuotiselle kaudelle 1.1.2022 alkaen. Uudella hallituksen jäsenellä on syvä muotoilun tuntemus ja kattavat kansainväliset yhteistyöverkostot.

Professori Mariana Amatullo toimii globaalin johtamiskoulutuksen ja verkkopohjaisten strategisten hankkeiden varaprovostina New Schoolissa New Yorkissa sekä strategisen muotoilun ja johtamisen professorina Parsons School of Designissa. Professori Amatullo on CUMULUS International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media -järjestön puheenjohtaja.

Professori Amatullon työ yhdistää käytäntöä, tutkimusta ja strategista yliopistojohtamista. Hänen päätutkimusalueensa on sosiaalisten innovaatioiden muotoilu, muotoilu ja organisaatiokulttuuri, muotoilujohtaminen sekä muotoilu ja kansainvälinen kehitys. Amatullolla on uraauurtavaa kokemusta luovien alojen integroinnista kansainvälisiin kehitysohjelmiin ja johtamiskoulutukseen. Hänellä on kattavat yhteistyöverkostot ja laaja kokemus kumppanuuksien rakentamisesta yksityisen ja julkisen sektorin ja korkeakoulujen välille maailmanlaajuisesti ja Yhdysvalloissa.

Akateemisten asiain komitea valitsi hallituksen erovuoroiset jäsenet Mikko Kososen ja Ilkka Kivimäen yliopiston hallituksen jäseniksi uudelle, 1.1.2022 alkavalle kaudelle. Mikko Kosonen on toiminut hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2019 alkaen.

”Mikko Kosonen ja Ilkka Kivimäki ovat tehneet erittäin hyvää työtä hallituksessa ja on ilo todeta, että he haluavat jatkaa. Mariana Amatullo, jolla on vahva kokemus ja laajat verkostot, tuo hallitukseen uudenlaista osaamista ja näkemystä”, toteaa hallituksen nimityskomitean puheenjohtaja, professori Yrjö Neuvo.

Hallituksesta jää pois Liqiu Meng, joka on toiminut Aalto-yliopiston hallituksen jäsenenä kolme kautta vuoden 2013 alusta alkaen. Säätiön sääntöjen mukaan erovuoroista Liqiu Mengiä ei voida nimittää uudelle kaudelle.

”Liqiu Mengin vaikutus Aalto-yliopiston kansainväliseen kehitykseen on vuosien varrella ollut korvaamaton. Koko Aalto-yhteisö arvostaa suuresti hänen laajaa kokemustaan Euroopan ja Aasian huippuyliopistoista ja halukkuuttaan jakaa näkemyksensä kaikkien kanssa”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen.

Aalto-yliopiston hallituksen muodostavat 1.1.2022 lukien Mariana Amatullo, Sari Baldauf, Ilkka Kivimäki, Mikko Kosonen, Karel Luyben, Andreas Mortensen ja Susanna Pettersson.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Mäkelä, Aalto-yliopisto
provosti, akateemisten asiain komitean puheenjohtaja
puh. 040 559 3454, provost@aalto.fi

Kuvat

Professori Mariana Amatullo. Kuva: Tony di Zinno.
Professori Mariana Amatullo. Kuva: Tony di Zinno.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme