MessukeskusMessukeskus

Marja Hintikka ja Ile Uusivuori ovat Vuoden mökkiläiset 2022

Jaa

Suomen Vapaa-ajan asukkaiden liitto ja Messukeskus ovat valinneet Vuoden 2022 mökkiläiseksi juontajapariskunta Marja Hintikan ja Ilkka ”Ile” Uusivuoren. Kunniamaininta jaetaan Kevätmessuilla 8.4.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Marja Hintikan ja Ile Uusivuoren mökki on kolmelapsisen perheen onnenpaikka ja keidas. Kanta-Hämeessä sijaitseva, saunarakennuksesta, makuuaitasta ja lisärakennuksesta koostuva mökki on perheelle tärkeä paikka, jossa oleskellessa rauhallinen rytmi tuo vastapainoa hektiseen arkeen. Ison järven rannalla sijaitsevalta mökiltä matka kauppaan taittuu veneellä.

Perhe viihtyy Hämeessä erinomaisesti. Ihanat mökkinaapurit, joiden joukossa maatalousyrittäjiä ja karjatilallisia, luovat tunteen yhteisöllisyydestä ja naapuriavusta.

”Mökkinaapurimme ovat aivan ihania. Rakastan koko aluetta! Olen sielultani maalainen, ja vietin lapsuuteni maalla. Lapsuuden unelma-ammattini olikin maatalon emäntä. Mökillä saan elää tätä lapsuuden unelmaa itsekin”, kertoo Marja Hintikka.

Ennen mökin ostamista pariskuntaa varoiteltiin mökkeilyyn liittyvästä työmäärästä, mutta Hintikka on asiasta eri mieltä.

”Totta kai mökkeilyyn liittyy työtä, mutta onni ei elämässä tule valmiista pöydästä, vaan tekemisestä. Mökillä tekeminen on konkreettista ja siinä näkee heti työn tuloksen. Se on toisenlaista työtä kuin oma abstrakti, mielikuviin painottuva päivätyöni. Mökillä saa tehdä rennosti ja kokeilla, voi heittäytyä”, kertoo Marja Hintikka.

”Mökkeily kehittää lasten luontosuhdetta. Me suomalaiset olemme mökkikansaa, emme palatsikansaa. Mökillä pääsee opettelemaan taitoja ja riisuttua olemista”, Hintikka jatkaa.

Vuoden mökkiläinen edistää mökkielämän arvostusta

Messukeskus ja Vapaa-ajan asukkaiden liitto VAAL ry valitsevat yhdessä joka vuosi Vuoden mökkiläisen. Vuoden mökkiläinen -arvonimi myönnetään taholle, joka on julkisuudessa puhunut arvostavasti mökkiläisyydestä ja mökillä olemisesta.

”Marja Hintikka ja Ile Uusivuori ovat useaan otteeseen puhuneet mökkielämästä ja sen erilaisista piirteistä verrattuna kaupunkielämään sekä mökkielämän sopivuudesta lapsiperheen elämään. Pariskunnan mökki remontoitiin Kotoisa-ohjelmassa, ja siinä yhteydessä he olivat paljon julkisuudessa mökkiasioista ja puhuivat kauniisti sekä lämpimästi mökkielämästä”, kertoo Vapaa-ajan asukkaiden liitto VAAL ry:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Tervo.

Mökin remontointi täytti toiveet – mutta yksi iso mökkiunelma odottaa vielä toteutumista 

Hintikan ja Uusivuoren mökki remontoitiin osana MTV:n Kotoisa-ohjelmaa. Mökin muutoksessa tärkeintä pariskunnalle oli saada piha-alue toimivaksi ja ranta sekä tontti lapsille turvalliseksi. Lopputuloksena mökin pihalle rakennettiin riippumattoja ja korituoleja, lepopaikkoja, joissa rentoutua samalla, kun vahtii lapsia. Sisätiloista pieneen saunamökkiin tuotiin tilan tuntua muun muassa seinien maalaamisella. Samalla uudistettiin keittiö. Pariskunta oli enemmän kuin tyytyväinen ohjelmassa tehtyyn muutokseen.

Vaikka ohjelmassa tehty urakka täytti pariskunnan toiveet, jäi jäljelle vielä yksi iso unelma: oman päämökin rakentaminen. Tällä hetkellä Hintikan ja Uusivuoren mökki on kesäasuttava, mutta unelmana olisi rakentaa talviasuttava päämökki.

”En ole koskaan rakentanut, mutta se olisi oppimisprosessi. Eikä mökki ole koskaan valmis, vaan tärkeää siinä on matka. Nyt odotamme jo mökkikesää, sillä vietämme mökillä pitkiä aikoja”, kertoo Marja Hintikka. Perheen mökkikausi alkaa huhtikuussa.

Vuoden mökkiläiset Marja Hintikka ja Ile Uusivuori palkitaan Kevätmessuilla perjantaina 8.4. klo 11.30 Mökkilavalla. Kunniakirjan luovuttavat Suomen Vapaa-ajan asukkaiden liiton edustaja yhdessä Messukeskuksen edustajan kanssa.

Lisätiedot ja mahdolliset haastattelupyynnöt:

Tiedottaja Marissa Rämänen, Messukeskus, puh. 044 046 7220, marissa.ramanen@messukeskus.com

Kevätmessut eli Kevätpuutarha, OmaMökki, Asu & Remontoi, Sisusta ja Lähiruoka & Luomu järjestetään 7.–10.4.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Osittain samaan aikaan (9.–10.4.) erityisruokavalioiden Lautasella-tapahtuma.Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

PacTec & FoodTecin ja PlastExpo Nordicin uutuuskilpailujen voittajat ovat Boxon Oy ja Granulous18.5.2022 16:46:15 EEST | Tiedote

Pakkaus- ja elintarvikealojen PacTec & FoodTec -messujen sekä muovialan PlastExpo Nordic -messujen kilpailuissa on valittu näytteilleasettajien uutuuksista mielenkiintoisimmat. PacTec & FoodTecin mielenkiintoisimman uutuuden tittelin sai VCI-korroosiosuojalaatikon esitellyt Boxon Oy. PlastExpo Nordicin mielenkiintoisimman uutuuden titteli meni Granulous-biokomposiitille. Voittajat palkittiin PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 18.5.2022

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme