Postimuseosäätiö sr

Marjaliisa Pitkärannan viimeisiksi jääneet taideteokset esillä ensimmäistä kertaa

Jaa
Postimuseon Voimaa taiteesta – Marjaliisa Pitkärannan viimeiset kuvitukset -pienoisnäyttelyssä on esillä pirkanmaalaisen taiteilija, kuvittaja Marjaliisa Pitkärannan taideteoksia syöpäkamppailun varrelta. Työt ovat julkisesti esillä ensimmäistä kertaa.
Luojan omenapuussa, uskon ja toivon varassa.
Luojan omenapuussa, uskon ja toivon varassa.

Marjaliisa Pitkäranta (1941–2003) menehtyi nopeasti edenneeseen syöpään tammikuussa 2003. Viimeiset 20 kuvitusta syntyivät sairaalajaksojen aikana. Ne kuvastavat nimiä myöten sairauden eri vaiheita ja sen etenemistä. Vaikeasta tilanteesta huolimatta työt ovat pääosin valoisia ja toiveikkaita. Pitkärannan tuotannolle luonteenomaiset luonto ja eläinhahmot ovat läsnä loppuun asti.

Marjaliisa Pitkäranta tunnetaan satu- ja oppikirjakuvittajana, mutta erityisesti postikorttitaiteilijana. Hänen erilaisia postikorttejaan on julkaistu yli 2500. Pitkärannan kuvituksille tunnusomaista ovat elämänmyönteisyys ja runsaat yksityiskohdat. Lisäksi ne kertovat usein pieniä tarinoita. Metsäneläimet, puut, kukat ja metsän näkymättömät asukkaat, kuten tontut ja keijut, seikkailevat lähes kaikissa Pitkärannan kuvituksissa. Sadut ja luonto olivat hänelle rakkaita lapsuudesta lähtien.

Marjaliisa Pitkärannan Fan Club ry täyttää 25 vuotta

Tänä vuonna MLP-Fanit ry, Marjaliisa Pitkärannan Fan Club ry, viettää toimintansa 25-vuotisjuhlavuotta. Pitkärannan kuvitustuotannosta innostuneet ovat perustaneet yhdistyksen Lempäälässä vuonna 1998. Kerhon tehtävä on tehdä Pitkärannan kuvitustuotantoa tunnetuksi ja auttaa keräilijöitä harrastuksessaan. Yhdistys on myös kerännyt ja luetteloinut Pitkärannan runsasta tuotantoa ja julkaisee jäsentiedotetta ja -lehteä sekä postikortteja.

MLP-Fanit esittelevät näyttelyä ja kertovat Pitkärannan tuotannosta pe 17.3. klo 16 ja pe 14.4. klo 16.

Voimaa taiteesta – Marjaliisa Pitkärannan viimeiset kuvitukset 7.3.-7.5.2023 Postimuseo, museokeskus Vapriikki 2 krs. kokouskäytävä, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Luojan omenapuussa, uskon ja toivon varassa.
Luojan omenapuussa, uskon ja toivon varassa.
Lataa
Rukouksen ja toivon kukkia.
Rukouksen ja toivon kukkia.
Lataa
Hurja taistelu.
Hurja taistelu.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Postimuseosäätiö sr
Postimuseosäätiö sr
Häkiläpolku 3
33100 Tampere

http://www.postimuseo.fi

Postin ja viestinvälityksen historiaa 1600-luvulta nykyisyyteen ja tulevaan.

Postimuseo luo ymmärrystä ja merkityksiä viestintäkulttuurista ja yhteiskunnan perustoiminnoista: viestien ja tavaroiden liikkumisen historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Postimuseo tallentaa ja välittää tietoa, aineistoja ja elämyksiä kestävästi.

Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Postimuseosäätiö sr

Paketoidut unelmat -luentosarja etäkaupan ilmiöistä ja kuluttamisen muutoksesta7.3.2023 10:32:02 EET | Tiedote

Postimuseon Paketoidut unelmat -näyttelyyn liittyvä maksuton luentosarja alkaa keskiviikkona 15. maaliskuuta kello 18 Vapriikin auditoriossa. Eri alojen asiantuntijat kertovat etäkaupan ilmiöistä ja kuluttamisen muutoksesta. Ensimmäisellä luennolla Kirsi Salonen Eettisen kaupan puolesta (Eetti) ry:stä kertoo vaatetuotannon vastuullisuudesta. Muilla luennoilla Rami Mähkä Turun yliopistosta avaa postimyynnin historiaa ja toimittaja Juuso Pekkinen Yleltä valottaa logistiikan eri puolia.

Postimuseo jatkaa muutosmatkaansa vuonna 2023 uuden johtajan vetämänä29.11.2022 09:00:00 EET | Tiedote

Postimuseon matka kohti uudistuvaa museota jatkuu ensi vuonna osana MuseoX-hanketta. Uusi johtaja FT Sami Louekari johtaa muutosta kohti uutta viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota. Yhteistyötä tiivistetään entisestään Tampereen historiallisten museoiden, erityisesti Suomen pelimuseon ja Mediamuseo Rupriikin, kanssa. Postimuseo hakee myös valtakunnallisen vastuumuseon tehtävää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme