HUS

Markkinaoikeus: HUSin koronavirusanalytiikan suorahankinta oli perusteltu

Jaa

Markkinaoikeus on antanut tuomionsa kahdesta Vita Laboratorioiden syyskuussa 2020 tekemästä valituksesta, jotka kohdistuivat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hankintoihin.

HUS teki keväällä 2020 sekä syyskuussa 2020 sopimukset koronavirusanalytiikan hankkimisesta Synlab-laboratorioilta. Vita Laboratoriot jätti syyskuussa 2020 markkinaoikeudelle kaksi näihin hankintoihin liittyvää valitusta.

Molempien hankintojen osalta markkinaoikeus katsoi HUSin suorahankinnoilla olleen äärimmäisen kiireellinen ja hankintayksiköstä riippumaton ennalta arvaamaton tarve.

Keväällä 2020 tehdyn hankinnan laajuuden osalta markkinaoikeus katsoi, ettei suorahankinnan optiovuodelle ole perusteita, eikä sitä saa käyttää.

Lisätietoja medialle

Lasse Lehtonen, diagnostiikkajohtaja, lasse.lehtonen@hus.fi

Markkinaoikeuden päätökset

MAO: 102/21 (linkki sivulle https://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/hankinta-asiat/mao10221.html)

MAO:101/21 (linkki sivulle https://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/hankinta-asiat/mao10121.html

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Tutkijat löysivät uuden harvinaisen perinnöllisen valkosolujen toiminnan puutoksen, joka johtaa tappavaan tulehdustilaan16.4.2021 08:26:14 EEST | Tiedote

Vastasyntyneen suomalaispotilaan henki pelastettiin pikaisella kantasolusiirrolla, kun vaikean yleistyneen tulehdustilan syy selvisi Helsingin, Oulun, Karoliinisen instituutin ja Wienin lääketieteellisen yliopiston tutkijoiden tiiviillä yhteistyöllä. Tutkijat kuvasivat uuden, väistyvästi periytyvän, RhoG-valkuaisen puutteesta johtuvan immuunivajeen. Tutkimus on juuri julkaistu arvostetuimmassa veritautien alan julkaisusarjassa Blood.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme