A-Insinöörit Oy

Marko Liikanen A-Insinöörien ympäristöyksikön johtoon

Jaa
Marko Liikanen on nimitetty yksikönjohtajaksi A-Insinöörien ympäristöyksikköön. Yksikkö tuottaa ympäristö- ja turvallisuustekniikan asiantuntijapalveluja teollisuuden ja energiantuotannon tarpeisiin.
Marko Liikanen on nimitetty yksikönjohtajaksi A-Insinöörien ympäristöyksikköön.  Kuva: A-Insinöörit
Marko Liikanen on nimitetty yksikönjohtajaksi A-Insinöörien ympäristöyksikköön. Kuva: A-Insinöörit

Ins. (YAMK) Marko Liikanen, on aloittanut ympäristö- ja turvallisuustekniikan palveluyksikön johtajana A-Insinöörien teollisuus- ja talotekniikan toimialalla. Hän on aiemmin toiminut yksikössä suunnittelujohtajana.

Teollisuus- ja energiayhtiöitä valtakunnallisesti palveleva A-Insinöörien ympäristöyksikkö tarjoaa ympäristöön ja turvallisuuteen liittyviä mittaus- ja konsulttipalveluita, joilla ehkäistään ympäristö-, omaisuus- ja henkilövahinkoja ja mahdollistetaan ympäristövaatimusten ja -tavoitteiden toteutuminen laitoksissa.

– Ympäristötekniikan vaativaa, laaja-alaista osaamista tarvitaan koko ajan enemmän velvoitteiden lisääntyessä ja kestävän kasvun rakentamisessa. Autamme kumppanina satoja teollisuusyrityksiä vuosittain ennakoimaan, hallitsemaan ja vähentämään negatiivisia ympäristövaikutuksia ja saavuttamaan myös turvallisuudelle asettamansa tavoitteet, yksikönjohtaja Marko Liikanen kertoo.

Ennakointia ja hallintaa päästöjen mallinnuksilla

A-Insinöörien vahvaan ympäristöosaamiseen kuuluvat mm. ilmapäästömittaukset, joita tehdään eri puolilla Suomea ja myös ulkomailla sijaitsevissa laitoksissa. Päästöjen leviämistä sekä pitoisuustasoja alueilla selvitetään matemaattisilla päästömallinnuksilla, joiden avulla voidaan ennakoida ja hallita ympäristö- ja terveysvaikutuksia.

Päästöjen vähentämiseen ja ympäristölupiin liittyvien asiantuntijapalvelujen lisäksi A-Insinöörien ympäristöyksikössä on vahvaa vaarallisten prosessien, toimintojen ja aineiden erityisasiantuntemusta. Palveluihin kuuluvat mm. työolosuhdeselvitykset ja -mittaukset, pelastussuunnitelmat sekä räjähdysvaarallisten tilojen luokittelu (ATEX).

Yksikönjohtajana aloittanut Marko Liikanen on työskennellyt A-Insinööreissä (ent. AX-Suunnittelu) vuodesta 2002.

– Ympäristö ja luonto ovat hyvin tärkeitä itselleni, joten urapolku on ollut minulle hyvin luonteva. Saan tehdä töitä merkityksellisten asioiden parissa, joilla on teollisuusasiakkaille paljon painoarvoa, Liikanen kertoo.

– Saamme Markosta osaavan ja sitoutuneen luotsin ympäristö- ja turvallisuustekniikan palveluillemme. Yksikön erityisosaaminen täydentää tärkeällä tavalla talotekniikan ja teollisuussuunnittelun palveluketjuamme ja kumppanuuttamme suomalaisen ja Suomeen investoivan teollisuuden kanssa, toimialajohtaja Sasu Karkiainen sanoo.

A-Insinöörien teollisuus- ja talotekniikan toimialalla työskentelee 140 talo-, teollisuus- ja ympäristötekniikan asiantuntijaa. Teknisen suunnittelun osaajat ovat erikoistuneet vaativiin kohteisiin sairaaloiden ja teollisuuden erikoistiloista suojeltuihin kulttuurirakennuksiin.

A-Insinöörien palvelut ja toiminta nojaa kaikilla toimialoilla sertifioituihin ISO 14001-ympäristöjärjestelmiin.

Yhteyshenkilöt

Marko Liikanen, yksikönjohtaja, ympäristötekniikka, A-Insinöörit
puh. 040 824 7278
marko.liikanen@ains.fi

Sasu Karkiainen, toimialajohtaja, teollisuus- ja talotekniikka, A-Insinöörit
puh. 050 525 4634
sasu.karkiainen@ains.fi

Kuvat

Marko Liikanen on nimitetty yksikönjohtajaksi A-Insinöörien ympäristöyksikköön.  Kuva: A-Insinöörit
Marko Liikanen on nimitetty yksikönjohtajaksi A-Insinöörien ympäristöyksikköön. Kuva: A-Insinöörit
Lataa

Tietoja julkaisijasta

A-Insinöörit Oy
A-Insinöörit Oy
Puutarhakatu 10
33210 Tampere

A-Insinöörit (AINS Group) on suomalainen, ennakkoluuloton kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu- ja konsulttitalo. Luomme yhdessä parasta rakennettua ympäristöä ja haastamme koko alaa uudistumaan. 1 300 hengen asiantuntijayhteisömme tarjoaa kiinteistö- ja rakennushankkeisiin kaikki suunnittelu- ja projektijohtopalvelut kuudella liiketoiminta-alueella: rakennuttaminen, arkkitehtisuunnittelu, rakennesuunnittelu, korjaussuunnittelu, teollisuus- ja talotekniikka sekä yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelu. Toimimme 16 toimipisteessä Suomessa ja kansainvälisesti.

A-Insinöörit – ihmisiä, joiden kanssa rakennat rohkeasti parempaa. www.ains.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta A-Insinöörit Oy

Suomalaiset teollisuustyöntekijät altistuvat yhä haitalliselle melulle – tottumus estää meteliin puuttumista7.3.2023 10:04:35 EET | Tiedote

Vaikka melun vähentämiseen on tarjolla uusia ja tehokkaita keinoja, henkilösuojaimet korostuvat meluntorjunnassa, kertoo A-Insinöörien ja Humanistisen ammattikorkeakoulun tekemä tuore tutkimus. Työsuojelurahaston rahoittamassa monitieteisessä tutkimuksessa selvitettiin meluntorjunnan esteitä ja tunnistettiin keinoja melualtistusten vähentämiseksi teollisuudessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme