Pirkanmaan ELY-keskus

Maskisuosituksesta luovutaan Pirkanmaan seutuliikenteessä

Jaa

Pirkanmaan seudullisessa joukkoliikenteessä luovutaan laajasta maskisuosituksesta samanaikaisesti Tampereen kaupunkiseudun Nysse-liikenteen kanssa.

Pirkanmaan ELY-keskuksen hankkimassa seudullisessa joukkoliikenteessä luovutaan laajasta maskisuosituksesta samanaikaisesti Tampereen kaupunkiseudun Nysse-liikenteen kanssa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kansalaisten maskisuosituksen mukaisesti maskia saa käyttää oman harkintansa mukaan. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on 26.4.2022 pitämässään kokouksessaan päättänyt siirtyä Pirkanmaallakin THL:n mukaiseen kasvomaskisuositukseen.

Maskin käyttöä suositellaan yhä ruuhkaisissa tilanteissa ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktin välttäminen on vaikeaa.

Maskin käyttöä ruuhkaisissa tilanteissa kannattaa harkita erityisesti, jos

  • on rokottamaton aikuinen
  • on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta
  • hakeutuu koronaepäilyn vuoksi testiin tai hoitoon
  • joutuu välttämättömästä syystä liikkumaan hengitystieoireisena kodin ulkopuolella
  • tietää altistuneensa koronavirukselle (esimerkiksi perheessä on todettu korona) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Harri Vitikka, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 316

Joukkoliikenneasiantuntija Jukka-Pekka Vallius, Pirkanmaan ELY-keskus,
p. 0295 021 324

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon Kangasalan Lamminrahkan itäisen läjitysalueen täyttömäärän nosto -hankkeen YVA-ohjelmasta12.5.2022 08:29:52 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Kangasalan kaupungin suunnitteleman Lamminrahkan itäisen läjitysalueen vuosittaisen täyttömäärän nostamisen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Hankealue sijaitsee Kangasalla, lähellä Tampereen rajaa. Yhteysviranomaisena Pirkanmaan ELY-keskus katsoo YVA-ohjelman kokonaisuutena hyvälaatuiseksi, mutta edellyttää selvittämään arvioinnissa huolellisesti esimerkiksi vaikutuksia maankäyttöön, pintavesiin ja ihmisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme