Messukeskus

Matka 2018 nostattaa matkakuumetta

Jaa

Matka 2018 -messut starttaa matkailuvuoden tällä viikolla Messukeskuksessa Helsingissä 900 näytteilleasettajan voimin. Näytteilleasettajat tulevat 83 eri maasta ja kaikista maanosista. Messujen ovet avautuvat ammattilaisille ja medialle torstaina 18.1., ja perjantaista sunnuntaihin messut on avoinna kaikille.

Matkamessut toimii matkailuvuoden tehokkaana avaajana ja tarjoaa inspiraatiota sekä parhaimpia tarjouksia tulevaan matkailuvuoteen niin Suomessa kuin ulkomailla. Matkamessujen 867 näytteilleasettajaa edustavat maiden ja alueiden turistitoimistoja, suurlähetystöjä, matkailupalveluiden tarjoajia, lentoyhtiöitä, matkatoimistoja ja kohdematkatoimistoja. Noin puolet näytteilleasettajista tulee Suomesta ja puolet ulkomailta.

Matkamessuilla ensimmäistä kertaa esittäytyvät Afrikan maat Ghana ja Ruanda sekä Arabiemiraatti Ras al Khaimah.

Matkavinkkejä ja fiilistelyä ohjelmalavoilla:

• Eurooppalavalla kerrotaan tärppejä niin aktiivi- kuin kulttuurilomallekin. Käsittelyssä ovat muun muassa kiinnostavat vaellusreitit ja luonnonpuistot Makedoniassa, Italiassa, Espanjassa ja Suomessa. Kulttuurinnälkäinen matkaaja suuntaa kuuntelemaan ohjelmaa muun muassa Pietarin, Hyvinkään ja Savonlinnan kulttuuritarjonnasta ja Barcelonan ruokakulttuurista.

• Rantapallo-lavalla matkabloggaajat kertovat kokemuksiaan eri maailmankolkista. Paljon matkustavat bloggajat kertovat kohdevinkkien lisäksi muun muassa, miten lasten kanssa matkustaminen tai yksin matkustaminen sujuu parhaalla mahdollisella tavalla.

• Sun & Sea -alueen We love Cruises stage tarjoaa vinkkejä rentoutumista, matkustamisen helppoutta ja vaihtuvia maisemia arvostavalle risteilyjenrakastajalle. Lavalla esitellään risteilymatkakohteita aina Norjan vuonoista Karibian saariin.

• Pink Island -alue esittelee HLBT-matkailun nousevat trendit, kiinnostavimmat tapahtumat ja houkuttelevimmat kohteet. Muun muassa Etelä-Amerikan Argentiina on tunnettu seksuaalivähemmistöjen oikeuksien edelläkävijänä: messuilta saat parhaat vinkit Buenos Airesin HLBT-kohteisiin.

• Inspiration Stagella nähdään ja kuullaan tanssia ja musiikkia. Perjantaina Matkamessujen After Work -illassa lavalle nousee suomalais-ranskalainen folkpop-duo Eva & Manu.

• Tasty Travel -ruokamatkailualueelta löytyy herkkuja ei maailmankolkista sekä kaksi viinibaaria.


Lisätietoja:
Matka 2018, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 17.–21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1. Matkamessujen ensimmäinen päivä 18.1. on ammattilaispäivä. Messut on auki yleisölle 19.–21.1.2018. Samaan aikaan Matkamessujen kanssa Helsingin Caravan-messut | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2018 |

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme