Kainuun ELY-keskus

Matkailualan toimijat kokoontuvat pohtimaan alan kehittämis- ja koulutustarpeita

Jaa

Mistä osaavaa työvoimaa Kainuun matkailuun - kaipaisiko henkilöstö osaamisen päivittämistä? Matkailutoimialan yritykset ja alueen eri toimijat kokoontuvat 17.5. Vuokattiin keskustelemaan ja ideoimaan ratkaisuja.

Kainuun matkailualan toimijat kokoontuvat pohtimaan alan tulevaisuutta.
Kainuun matkailualan toimijat kokoontuvat pohtimaan alan tulevaisuutta.

Mistä osaavaa työvoimaa Kainuun matkailuun - kaipaisiko henkilöstö osaamisen päivittämistä? Vuokatissa tiistaina 17.5. klo 13-16 tunnistetaan Kainuun matkailutoimialan haasteet rekrytoinnissa, kehityksessä ja koulutuksessa sekä pureudutaan ratkaisuihin.  

“Matkailualan toimintaympäristö muuttuu ja kehittyy kaiken aikaa. Tilaisuudessa käydään vuoropuhelua, kuinka voimme kehittää ELY-keskuksen ja TE-toimiston palveluita ja koulutuksia vastaamaan kainuulaisten yritysten kehittämisen tarpeita”, kertoo Anja Pääkkönen Kainuun ELY-keskuksesta.   

Mukaan on ilmoittautunut 50 matkailualan yritysten, ELY-keskuksen, TE-toimiston ja Kainuun kuntien, oppilaitosten ja kehittämishankkeiden toimijoita. Ohjelmassa on muun muassa TEM:n ja Business Finlandin ajankohtaiskatsaus matkailutoimialaan sekä yhteistä keskustelua ja ideointia.

Tunnetaanko Kainuussa julkiset koulutus- ja rekrytointipalvelut? 

Suomessa on kova kilpailu matkailualan työntekijöistä ja on tärkeää turvata työntekijöiden saatavuus myös Kainuussa. Yrittäjän kannattaa olla yhteydessä jo hyvissä ajoin ja ennakoiden TE-toimistoon. Esimerkiksi RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos ei ammattitaitoisia työntekijöitä löydy eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina. Jos taas työntekijöiden osaaminen kaipaa kehittämistä, voidaan yrityksen tarpeisiin räätälöidä TäsmäKoulutusta. Koulutukset suunnitellaan ja rahoitetaan yhteistyössä TE-toimiston ja yrityksen kanssa.

Yrityksen työnantajamielikuva korostuu nykyajan rekrytoinnissa 

 
“TE-toimistojen IMAGO on maksuton valmennuspalvelu yrityksille, jotka haluavat kehittää työnantajakuvaansa, rekrytointiosaamistaan ja monimuotoisuutta tukevia johtamistaitoja. Syksyn IMAGO-valmennukset ovat nyt haussa”, vinkkaa Kaisamarja Vihanta Kainuun TE-toimistosta.

Uutta vuorovaikutteista maksutonta rekrytointikanavaa, TE-liveä, kannattaa myös hyödyntää rekrytoinnin apuna. TE-live lähetyksessä yrittäjä ja tulevat työkaverit voivat kertoa tarkemmin tehtävästä ja työkulttuurista sekä vastata samalla hakijoiden kysymyksiin, millaista osaajaa tarvitaan.

Kainuussa toimii useita matkailualan kehittämishankkeita 

Kainuun ammattiopistolla ja Kajaanin ammattikorkeakoululla on useita erilaisia matkailualan kehittämishankkeita käynnissä. Yritysten kannattaa olla aktiivisia ja mennä mukaan, jotta hankkeista saa parhaan hyödyn. Tarjolla on muun muassa ilmaisia ja ajankohtaisia koulutuksia esimerkiksi vastuullisen matkailun yritystoiminnasta sekä digi- ja verkkotaitojen kehittämisestä.

Mediakutsu 

Kainuun matkailutoimialan rekry-, kehitys- ja osaamisen tilaisuus on avoin medialle. Tilaisuus järjestetään 17.5.2022 klo 13-16 Break Sokos Hotel Vuokatissa. Pyydämme ilmoittautumaan etukäteen 16.5. klo 16 mennessä oheisen linkin kautta: https://link.webropol.com/s/MatkailuKainuu

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus

koulutuskoordinaattori Anja Pääkkönen
p. 029 502 3581, anja.paakkonen@ely-keskus.fi

Kuvat

Kainuun matkailualan toimijat kokoontuvat pohtimaan alan tulevaisuutta.
Kainuun matkailualan toimijat kokoontuvat pohtimaan alan tulevaisuutta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kainuun jätehuollon kuntayhtymälle asetettu uhkasakko määrätty maksuun2.5.2022 15:42:26 EEST | Tiedote

Kainuun jätehuollon kuntayhtymän Majasaaren jätekeskuksen suoto- ja jätevesien käsittelyä koskeva 20 000 euron uhkasakko on määrätty maksuun. Uhkasakon tarkoitus on tehostaa hallintapakkopäätöstä, jotta jätekeskuksen jäte- ja suotovesien käsittely saadaan ympäristöluvan mukaiseksi. Uhkasakko on tuomittu maksuun nyt toisen kerran. Aiemmin vuonna 2020 kuntayhtymälle tuli maksettavaksi uhkasakkoa 40 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme