MessukeskusMessukeskus

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro

Jaa

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020.

Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30.

Samaan aikaan matkailualan toimijat pohtivat erilaisia ratkaisuja, jotta matkailuteollisuus saataisiin mahdollisimman kestäväksi ja vastuulliseksi. Mitä yksi yksittäinen yritys voi tehdä? Matkamessujen Sustainable Travel Competitionin finaaliin päässeet vastuulliset matkailualan yritykset, tuotteet ja palvelut esitellään perjantaina 17.1. Matkatieto-lavalla kello 15. Finaaliin päässeet yritykset saavat kukin esitellä tuotteensa tai palvelunsa, minkä jälkeen kilpailun tuomaristo valitsee voittajan, joka palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3 000 euron palkintorahalla. Kilpailun tarkoituksena on sekä kilpailun muodossa kannustaa matkailualan yrityksiä ja toimijoita huomioimaan vastuullisuuden tuotteissaan, että näyttää yrityksille, minkälaisia konkreettisia tekoja yritykset voivat vastuullisuuden eteen tehdä.

Muuttuvassa maailmassa tieto ja uutiset kulkevat nopeasti. Suosituilla ja seuratuilla sosiaalisen median vaikuttajilla onkin entistä suurempi rooli siinä, minkälaista tietoa ja sisältöä näemme sosiaalisessa mediassa vaikkapa maailmalla olevista kriisitilanteista. Minkälaista tietoa Notre Damen tulipalosta verkossa levitettiin? Mikä vastuu sosiaalisen median vaikuttajilla on heidän jakamiensa sisältöjen tietojen oikeellisuudesta? Mistä tietää mikä tieto on oikeaa? Aihetta käsitellään PING Helsingin, Mediapoolin ja HybridCoEn järjestämässä paneelissa Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 11.30.

Maata pitkin vaikka maailman ääriin

Alkuvuodesta suuren suosion saanut Maata pitkin -matkamessut nähdään nyt Matkamessujen yhteydessä. Maata pitkin -matkustamiselle omistettu ohjelmalava ja toimijat jakavat vinkkejä ja inspiraatiota muun muassa juna- ja pyörämatkailuun. Ohjelmassa nähdään tietoiskuja maata pitkin -matkailun aloittamiseen perjantaina 17.1. kello 12, sekä lauantaina 18.1. kello 12 ja 16.30.

Lauantaina 18.1. keskustellaan paneelissa kello 12.30 siitä, kuinka vastuullinen matkailu alkaa asenteesta. Oras Tynkkynen kertoo junamatkailusta perjantaina 17.1. kello 12.30 ja työmatkailun ympäristöystävällisyyttä pohditaan paneelissa kello 13.30. Kuinka voi matkustaa vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti, kun työ edellyttää runsasta matkustamista?

Partnerimaa Viro monipuolisesti ohjelmassa esillä

Matkamessujen partnerimaahan Viroon pääsee messuilla tutustumaan monipuolisesti. Suomenvirolainen koomikko ja kirjailija Antto Terras esittelee Viron kuumimpia uutuuskohteita ja kertoo omia kokemuksiaan Virosta Norwegian Stagella perjantaina klo 15, Inspiration Stagella lauantaina klo 12 ja 14.30, sekä sunnuntaina klo 12 ja 14. Viroon pääsee tämän lisäksi tutustumaan erityisesti kohteena, jossa on helppo matkata maata pitkin. Matkabloggaaja ja matkailumarkkinoinnin asiantuntija Liis Talv esittelee perjantaina 17.1. Maata Pitkin -lavalla kello 15.30 Haapsalun ja Pärnun rannikkokaupunkeja, ja erityisesti kohteiden saavutettavuutta julkisen liikenteen avulla.

Heti perään samalla lavalla pyörämatkailija Kati Saari kertoo vinkkejään ja kokemuksiaan Viron pyörämatkailun mahdollisuuksista. Itä-Virunmaan matkailukoordinaattori Kadri Jalonen kertoo lauantaina 18.1. Norwegian Stagella kello 11 Itä-Viron helmistä. Alueella tulee kävijän kokea ainakin Valasten luontopolku, Narvan kaupunki ja Kreenholmin entisessä tehdaskompleksissa järjestettävät Oopperafestivaalit.

Matkamessujen ohjelma täydentyy joulukuun aikana. Katso Matkamessujen ohjelma tapahtuman verkkosivuilta.

Median edustajat voivat akkreditoitua Matkamessuille etukäteen Messukeskuksen verkkosivuilla

Lisätietoja Matkamessuista:

tiedottaja Eva Kiviranta p. 0407756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään seuraavan kerran 16.–19.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 15.1.2020. Helsingin Caravan-messut järjestetään 17.-19.1.2020. | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2020

Osoitelähde: Messukeskus mediarekisteri.  Voit poistua tiedotteiden jakelulistalta vastaamalla tähän viestiin.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme