Espoon kaupunki - Esbo stad

Mattlidenin koulussa noin 20 oppilasta ja muutama henkilöstöön kuuluva karanteeniin koronavirukselle altistumisen vuoksi 

Jaa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut Mattlidenin koulun tiloissa 18.5.2020.

Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen on tänään asettanut sairastuneen eristykseen ja taudille altistuneet noin 20 oppilasta ja muutaman henkilökunnan jäsenen kotikaranteeniin 20.5.–1.6.2020 väliseksi ajaksi.

Muiden oppilaiden ja henkilökunnan ei katsota altistuneen tartunnalle, joten koulun toiminta voi jatkua. Opettajan ohjeistavat tarkemmin oppilaita itsenäiseen opiskeluun kotikaranteenin aikana. Opetuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä.  

Espoon tartuntatautiyksiköstä ollaan yhteydessä kotikaranteeniin asetettavien oppilaiden vanhempiin ja henkilökuntaan. Oppilaiden vanhemmat ja koulun henkilökunta saavat tietoa myös Wilman kautta. 

Oireettomien kotikaranteenissa olevien lasten huoltajat voivat käydä normaalisti töissä ja sisarukset voivat käydä päiväkodissa ja koulussa. 

Eristyksen ja karanteenin ero: 

  • Eristykseen asetetaan henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta. Eristyksen vähimmäiskeston ja vähintään kahden oireettoman vuorokauden jälkeen henkilö voi liikkua kuten muutkin. 
  • Terve mutta koronavirustartunnalle altistunut henkilö asetetaan kotikaranteeniin kahdeksi viikoksi altistushetkestä siltä varalta, että hän myöhemmin sairastuu. Karanteenissa oleva saa ulkoilla itsekseen mutta ei saa käydä esimerkiksi ruokakaupassa. Kun karanteeniaika päättyy eikä henkilö ole sairastunut, hän voi liikkua kuten muutkin. Ohje karanteeniin määrätylle 

Lisätietoja:
Juha Metso, perusturvajohtaja, p. 050 532 7321
Ulrika Willför-Nyman, Mattlidenin koulun rehtori, p. 046 877 3641 
www.espoo.fi/koronavirus 

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Planeringen av västra Nylands social- och hälsocentral kör igång, rekryteringen av projektdirektörer har inletts14.8.2020 14:36:50 EESTTiedote

Kommunerna i västra Nyland, det vill säga Esbo, Hangö, Ingå, Grankulla, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg och Sjundeå, samt vård- och omsorgssamkommunen Karviainen (Högfors och Vichtis) inleder planeringen av en gemensam social- och hälsocentral som ska förse invånarna med högklassiga och lättillgängliga tjänster.Samtidigt förbereder kommunerna sig för inrättandet av ett social- och hälsovårdsområde i västra Nyland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme