Sitra

Mediakutsu 18.8.2017: Laskelmia työn muutoksen vaikutuksista eläkejärjestelmään ja julkiseen talouteen

Jaa

Työn muutoksesta esitetään monenlaisia arvioita. Millaisia seurauksia erilaisilla kehityskuluilla olisi eläkejärjestelmään ja julkiseen talouteen? Tervetuloa Sitran, Eläketurvakeskuksen, Ajatushautomo Demos Helsingin ja valtiovarainministeriön yhteisen selvityksen julkistustilaisuuteen.

Alkuvuonna julkaistu Työ 2040 -raportti piirtää kolme hyvin erilaista skenaariota työn tulevaisuudesta ja muutosten yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Entä millaisia olisivat taloudelliset vaikutukset työeläkejärjestelmään ja julkiseen talouteen? Jotta keskustelu työn tulevaisuudesta saisi lisää konkretiaa, skenaarioiden keskeinen sisältö on nyt työstetty numeroiksi. Laskelmat perustuvat Eläketurvakeskuksen pitkän aikavälin laskentamalliin ja valtiovarainministeriön kestävyysvajeen laskentakehikkoon.

Aika: perjantai 18.08.2017 klo 9.00 - 11.00
(kahvitarjoilu, ohjelma alkaa klo 9.30)

Paikka: Sitra, Itämerenkatu 11-13, Helsinki

Ohjelma

Tilaisuuden avaus
Timo Lindholm, johtaja, Sitra

Työn muutosskenaarioiden keskeisiä seurauksia
Heikki Tikanmäki, yksikön päällikkö, Eläketurvakeskus

Kommenttipuheenvuoro
Tuulia Hakola-Uusitalo, rakenneyksikön päällikkö, valtiovarainministeriö

Median ilmoittautumiset torstaihin 17.8. mennessä: taru.keltanen@sitra.fi, puh. 040 674 3246

Tervetuloa! 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Karkiainen, tiedottaja, Eläketurvakeskus
antti.karkiainen@etk.fi, puh. 050 911 3269

Taru Keltanen, viestinnän asiantuntija, Sitra
taru.keltanen@sitra.fi, puh. 040 674 3246

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Brådska och ensidig användning av information är en utmaning i beslutsfattandet. Ett dialogsprång behövs.12.9.2017 09:28Tiedote

Enligt en enkät genomförd av Sitra är både beslutsfattarna och aktörerna som tillhandahåller information missnöjda med utnyttjandet av informationen i beslutsfattandet. Idéer och god praxis för att korrigera situationen existerar, men kunnandet och resurserna saknas. För att förändra situationen behövs det målmedveten utveckling av ledarskapet och en ändring av verksamhetskulturen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme