Ohjelmisto- ja e-business ry

MEDIAKUTSU 20.11.2020: Li Andersson: #mimmitkoodaa on jo Suomen kansainvälinen valttikortti – perjantai kokoaa yhteen jopa 2000 naista

Jaa

#mimmitkoodaa-ohjelma yhdistää perjantaina kerralla ennätysmäärän naisia. Jo alkuviikosta mukaan oli ilmoittautunut yli 1800 koodaamisesta ja uusista uramahdollisuuksista kiinnostunutta ”mimmiä”. ”Tämä on aivan pökerryttävän huima suosio”, kiittää #mimmitkoodaa vetäjä Milja Köpsi. Ohjelman kansallinen merkitys on jo nyt suuri. Perjantain pääpuhuja, opetusministeri Li Andersson pitää #mimmitkoodaa-ohjelmaa yhtenä Suomen kansainvälisenä valttikorttina ja maakuvan positiivisena luojana.

Opetusministeri Li Andersson. Kuva:  Helena Heiskanen, OKM
Opetusministeri Li Andersson. Kuva: Helena Heiskanen, OKM

Mediakutsu 20.11.

Media on lämpimästi tervetullut seuraamaan #mimmitkoodaa-ohjelman ”This Is Not A Webinar” -tilaisuutta perjantaina 20.11.2020 klo 9-17 verkossa. Tilaisuuden pääpuhuja on opetusministeri Li Andersson, joka käsittelee #mimmitkoodaa-ohjelman roolia myös Suomen kansainvälisestä näkökulmasta klo 11.

Yli 30 huippupuhujan joukossa ovat lisäksi mm. CGI:n johtaja Pauliina Nikko-Takkala (klo 15.35 lava 1), F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen (klo 13.45 lava 1), Abloyn Vice President Minna Sallinen (klo 11.35 lava 1) ja Helsingin yliopiston professori Teemu Roos (klo 11.35 lava 2). Puhujien taustaorganisaatiot edustavat muutenkin suomalaisen teknologian ja IT-alan huippua, kuten mm. Digia, Fraktio, Futurice, Geniem, Hanken, LUT-yliopisto, Siili, Vaisala, Vincit ja VTT.

This Is Not A Webinar” on huippuluokan virtuaalinen tapahtuma, jonka kaikki puheenvuorot striimataan. Ohjelmistoalan kiinnostavinta osaamista edustavien puheenvuorojen lisäksi osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua erilaisissa keskustelutilaisuuksissa sekä näytteilleasettajien virtuaalisissa tiloissa.

Tilaisuus ei olisi mahdollinen ilman yritysten merkittävää panostusta mimmien koulutukseen, tukeen ja mm. Junior Trainee paikkojen tarjoamiseen. Mukana rakentamassa mimmeille uusia urapolkuja ja tasa-arvoisempaa IT-alaa ovat Microsoft, Siili, Vincit, Accenture, Laurea AMK, FITech, LUT-yliopisto, IBM, Geniem ja CGI. Kiitos kuuluu myös teknisestä toteutuksesta vastaavalle Brellalle.

“Ohjelmisto-osaajista on yhä valtava pula, eikä vain softayhtiöissä vaan kaikilla aloilla. Naisten osuus tekijöistä on pieni, ja ongelma on tiedostettu. Edelläkävijät ovat jo korjaamassa tilannetta #mimmitkoodaa-ohjelman kumppaneina”, toteaa ohjelmaa johtavan Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Mistä kyse? #mimmitkoodaa on kovaa valuuttaa

#mimmitkoodaa-ohjelma on noussut runsaassa kahdessa vuodessa yhdeksi Suomen digitalisoitumisen myönteisimmistä onnistumisista. Jo yli 6000 naista on lähtenyt mukaan ja kansainvälinen huomio on lisääntynyt koko ajan.

”Olemme vilpittömän kiitollisia ja onnellisia, että mimmit itse ja koko ohjelman mahdollistavat yritykset ovat lähteneet näin uskomattoman laajasti ja intensiivisesti mukaan. Vuosi sitten saatu EU:n tasa-arvopalkinto ja ihan tuore benchmark-asemamme EU:n Erasmus-ohjelmassa ovat aika mykistäviä osoituksia siitä, että jotain on todellakin tehty oikein”, toteaa ohjelmaa vetävä Milja Köpsi, joka itse juuri voitti ansioillaan Nordic Women in Tech -kisassa Diversity-sarjan.

Rasmus Roiha on erittäin tyytyväinen, että juuri opetusministeri Li Andersson saatiin ”This Is Not A Webinar” -tapahtuman pääpuhujaksi.

”Me arvostamme aivan valtavasti sitä, että myös valtiovalta näkee tämän hienon ohjelman ja ennen kaikkea naisten valtavan potentiaalin. Jos ja toivottavasti kun voimme olla avuksi myös Suomen kansainvälisten vaikutusmahdollisuuksien parantamisessa oman esimerkkimme voimin, mikä voisi olla parempi kiitos työstämme", kysyy Roiha.

Tilaisuuden ohjelma:

09.00 Tervetuloa – Rasmus Roiha ja Milja Köpsi                  

09.15 Sonja Hyrynsalmi, LUT: Oman polun löytäminen IT-alalle

09.45 LAVA 1: Janne Tienari, Hanken: Sukupuoli @teknologia – enemmän naisia esiin / Anna Mäkelä, Duunitori: Sukupuolineutraalit ammattinimikkeet / Vlada Laukkonen, Lasten ja nuorten keskus ry: Kaikki koodaa

LAVA 2: Pauliina Anttila & Saija Saarenpää, Vincit: Web-ohjelmointi tunnissa

11.00 Ministeri Li Anderssonin tervehdys

11.20 TAUKO – yritysständit avoinna

11.35 LAVA 1: Minna Sallinen & Hanna Sillanpää, Abloy: Avaimesta näkymätön / Noora Hammar, Elisa Santa Monica: Vahvuuksista ammatti / Aleksi Huhtanen, FITech: Miten opin sitä mitä haluan oppia?

LAVA 2: Teemu Roos, HY: Tekoäly tutuksi / Lassi Virtanen, Pilvi.com: Pilvipalveluiden perusteet / Anna Aarnikoivu & Jonna Särs, Accenture: Why is cloud so important and what skills do I need to work with cloud technology?

13.25 TAUKO – yritysständit avoinna

13.45 LAVA 1: Mikko Hyppönen, F-Secure: Modernit Ongelmat Vaativat Moderneja Ratkaisuja / Mika Nieminen, VTT: Kolme pointtia vastuullisesta teknologiasta / Marc Dillon, Basemark: A survivor’s guide to coming up in the wild world of technology startups / Taija Engman, Goodsign: Ohjelmistoyrittäjän uratarina / Pauliina Nikko-Takala, CGI: Esimerkkejä positiivisen kyberturvakulttuurin luomiseen / Taina Myöhänen, We in Games: Faktaa ja fiktiota työskentelystä pelialalla / Ella Raskila & Ville Saviluoto, Digia: Rekrytoinnin 101 – headhunterin vinkit ja sudenkuopat?

LAVA 2: Kati Hakala & Salla Rantamäki, Ericsson: Elements of user experience / Amanda Koivisto, Geniem: Kuinka lähteä liikkeelle WordPress-kehittämisen kanssa / Eevis Panula, Futurice: GraphQL 101: Vaihtoehtoja rajapintoihin / Maaret Pyhäjärvi, Vaisala: Testiautomaatio on testauksen dokumentointia / Mikko Kasanen, Microsoft: Embedded systems & hardware / Hanna Kontinen, Brella: Agilella yrityskulttuurilla koronaa vastaan!

16.40 Yritysständit vielä avoinna

Tilaisuuden sivuilla päivittyvä ohjelma ja puhujaesittelyt: https://mimmitkoodaa.ohjelmistoebusiness.fi/thisisnotawebinar/

Osallistuminen linkin kautta: https://next.brella.io/join/TISW2020 (koodilla TISW2020)

Lisätiedot:
Milja Köpsi, #mimmitkoodaa-ohjelma, vetäjä, 040 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi
Rasmus Roiha, Ohjelmisto ja e-business ry, toimitusjohtaja, 0400 180434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi

Avainsanat

Kuvat

Opetusministeri Li Andersson. Kuva:  Helena Heiskanen, OKM
Opetusministeri Li Andersson. Kuva: Helena Heiskanen, OKM
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Ohjelmisto- ja e-business ry
Ohjelmisto- ja e-business ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://ohjelmistoebusiness.fi

Ohjelmisto- ja e-business ry on sitoutumaton alan edistäjä ja toimialavaikuttaja, joka uskoo softan parantavaan voimaan. Yhdistys on kasvuhakuisten ja yrittäjähenkisten ohjelmisto- ja verkkoliiketoimintaa tekevien yritysten johdon yhteisö. Toiminnallaan yhdistys luo parempia mahdollisuuksia alan yrittäjyyteen, vaikuttaa toimialaa koskevaan päätöksentekoon, edistää alan tutkimusta ja koulutusta sekä kehittää jäsenyritystensä liiketoimintaa. Tavoitteena yhdistyksellä on varmistaa Suomen yritysten edelläkävijyys ja kilpailukyky globaalissa kilpailussa. Vuonna 1993 perustetulla yhdistyksellä on jäseninään yli 700 alan keskeisintä yritystä sekä niiden johtajaa ja vaikuttajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ohjelmisto- ja e-business ry

Yritysten IT-kehitystarpeet nopeassa kasvussa, lähes 60% ostamassa lisää 2021: ”Nousukiito kasvuun” -tutkimus kiteytyi ostajan pikaoppaaksi4.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Vuosi 2021 on jo liikkeellä, kuinka menestyä? Ohjelmistokehitysyhtiö Rakettitiede Oy ja Ohjelmisto- ja e business ry selvittivät, mitä IT-alan asiakkaat aikovat ja kuinka ne valitsevat kumppaninsa. IT-alan kysyntää vauhdittaa nopea teknologiakehitys: 58% asiakasyrityksistä arvioi tarvitsevansa lisää osaajia ohjelmistokehitykseen. ”Viesti on selvä: Kovaa kasvua on luvassa”, kiteyttää Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Ykkösohje IT-yrityksille vuonna 2021 on: verkostoidu! 75% asiakkaista etsii kumppaneita verkostojensa kautta. Tutkimus aiheesta julkistetaan tänään online-tilaisuudessa klo 15-16.

Yousician on Vuoden Digipalvelu 2020: ”Digitalisaatio voi tehdä jokaisesta muusikon” – Maailmassa jo kymmeniä miljoonia käyttäjiä3.12.2020 10:38:12 EETTiedote

Miten jokainen voi muuttua musiikin kuluttajasta muusikoksi? Vastaus on Yousician, Suomessa 10 vuotta sitten perustettu yhtiö, jonka sovellus opettaa soittamaan ja laulamaan. ”Yousician on ollut huikea menestystarina. Kun halusimme tämänvuotisella palkinnolla tuoda esiin digitalisaation mahdollisuudet kulttuurissa, Yousician oli itsestäänselvä valinta Vuoden Digipalveluksi 2020”, kertoo Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

”Tavoite on 100M€, ja se on vasta alkua”, sanoo Esko Mertsalmi, auto-ohjelmistoyhtiö Unikien perustaja ja Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 20203.12.2020 10:10:00 EETTiedote

Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2020 on yksi auto-ohjelmistoyhtiö Unikien perustajista ja toimitusjohtaja Esko Mertsalmi. Jo 300 ihmistä työllistävä Unikie on keskittynyt kehittämään kokonaisvaltaista ohjelmistoratkaisua itseohjautuviin autoihin ja työkoneisiin. ”Mertsalmi on luotsannut Unikien nopeimmaksi ja vahvimmaksi toimijaksi kaikkein moderneimpien teknologioiden haastavassa pelikentässä ja kovassa kilpailussa”, avaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha arvostetun palkinnon perusteita.

Opetusministeri Andersson: ”IT-alalle saatava tasa-arvo tuleville sukupolville” – #mimmitkoodaa-ohjelmalla EU-tason merkitys20.11.2020 14:00:12 EETTiedote

Opetusministeri Li Andersson toi perjantaina vahvasti tulevaisuuteen vievät tasa-arvoterveiset ainutkertaisen suureen #mimmitkoodaa-virtuaalitapahtumaan. Andersson näkee tasa-arvon merkittävänä osana koko Euroopan rakentamista. ”Tukemalla tyttöjen ja naisten digitaalisten taitojen ja osaamisen kehittymistä, takaamme yhdenvertaiset mahdollisuudet rakentaa menestyvää ja tasavertaista Eurooppaa”, visioi Andersson. Virtuaalinen suurtapahtuma keräsi perjantaina mukaan lähes 2000 ilmoittautunutta.

MEDIAKUTSU tänään 20.11.: Li Andersson: #mimmitkoodaa on jo Suomen kansainvälinen valttikortti – perjantai kokoaa yhteen jopa 2000 naista20.11.2020 07:00:00 EETKutsu

#mimmitkoodaa-ohjelma yhdistää perjantaina kerralla ennätysmäärän naisia. Jo alkuviikosta mukaan oli ilmoittautunut yli 1800 koodaamisesta ja uusista uramahdollisuuksista kiinnostunutta ”mimmiä”. ”Tämä on aivan pökerryttävän huima suosio”, kiittää #mimmitkoodaa vetäjä Milja Köpsi. Ohjelman kansallinen merkitys on jo nyt suuri. Perjantain pääpuhuja, opetusministeri Li Andersson pitää #mimmitkoodaa-ohjelmaa yhtenä Suomen kansainvälisenä valttikorttina ja maakuvan positiivisena luojana.

Milja Köpsi, a #mimmitkoodaa super woman, victorious in the Nordic Women In Tech competition – “Great recognition and boost for the entire community”16.11.2020 15:45:23 EETPress release

The #mimmitkoodaa program, which has already attracted more than 6,000 women, has received significant international recognition. Milja Köpsi, the super woman and face of the program, won the “Diversity Leader of the Year” series in the Nordic Women In Tech competition. Köpsi was the only Finn to bring home a victory in her series, but seven other acclaimed and influential Finnish women were also nominated. “Great work has been done in Finland. It warms my heart that the whole #mimmitkoodaa community now received this recognition,” Köpsi rejoices.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme