Helsingin yliopisto

Mediakutsu: Helsinki One Health päivä maanantaina 4.11. Tiedekulmassa

Jaa

Maailmanlaajuista One Health päivää vietetään vuosittain 3. marraskuuta. Helsinki One Health juhlistaa päivää maanantaina 4.11. Tiedekulman keskustelutilaisuudella klo 15.00-17.00. Media on tervetullut kuulemaan esityksiä ja haastattelemaan HOH-verkoston johtajaa, tuoreita HOH-apulaisprofessoreita sekä Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahtea.

Miten bakteerien perimän tai koirien epilepsian tutkiminen edistää yhteistä terveyttä? Kuinka ihmisten, eläinten ja ympäristön terveys vaikuttavat toisiinsa? HOH - Helsinki One Health tutkimusverkosto yhdistää ihmisten, eläinten ja ympäristön terveyden tutkimuksen.

Tilaisuudessa HOH-verkoston johtaja Olli Peltoniemi kertoo, mikä Helsinki One Health on ja miksi siihen kannattaa kuulua, ja HOH-apulaisprofessorit esittelevät uusinta tutkimusta. Mukana myös Sanna Lauslahti, Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja, kertomassa miten yhteisen terveyden tutkimus vaikuttaa päätöksentekoon.

Tilaisuus järjestetään englanniksi.

Tilaisuuden esitykset:

  • HOH-verkoston johtaja, professori Olli Peltoniemi: Helsinki Goes One Health
  • HOH apulaisprofessori Tarja Pääkkönen: Canine epilepsy as a translational model of human epilepsy
  • HOH apulaisprofessori Annamari Heikinheimo: Animals, humans and zoonotic antimicrobial resistance
  • Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja, hallintotieteiden tohtori Sanna Lauslahti: Kuinka yhteisen terveyden tutkimus vaikuttaa päätöksentekoon

Tilaisuutta voi seurata myös webstreamin kautta.

Tilaisuuden Facebook-sivu

Seuraa Helsinki One Health Twitteriä https://twitter.com/HelsinkiOne

Lisätietoja tilaisuudesta

Helsinki One Health

Helsinki One Health –tutkimusverkosto perustettiin vuonna 2018 tukemaan yhteisen terveyden tutkimusta Helsingin yliopistossa. Verkosto tutkii eläin- ja ihmispopulaatioiden terveyden ja hyvinvoinnin vuorovaikutusta nopeasti muuttuvassa ympäristössä, ja sen ydinalueita ovat ruokaturvallisuus ja valvonta, translationaalinen lääketieteellinen tutkimus sekä eläinten terveys ja hyvinvointi.

Yhteisen terveyden tutkimus eli One Health -tutkimus alleviivaa eri tieteenalojen yhteistyön tärkeyttä terveysuhkien torjunnassa. Tutkimuksen aiheita maailmanlaajuisesti ovat muun muassa antibioottiresistenssi ja zoonoosit eli eläinlajista toiseen tarttuvat taudit ja taudinaiheuttajat (esim. rabies, puutiaisten välittämä borrelioosi, ebola, SARS, sikainfluenssa).

Yhteisen terveyden päivää on vietetty maailmanlaajuisesti marraskuun kolmantena päivänä vuodesta 2016 lähtien.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

HOH-tutkimuskoordinaattori Miiu Kujala, miiamaaria.kujala@helsinki.fi, +358 2941 57072

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Helpotusta kasvisruokavalioon: käymisen avulla B12-vitamiinia syntyy vaikka suoraan taikinassa4.8.2020 11:36:21 EESTTiedote

Kun viljapohjaisia materiaaleja fermentoidaan eli käytetään Propionibacterium freudenreichii -bakteerin avulla, syntyy ihmisen terveydelle välttämätöntä B12-vitamiinia. Lisäämällä käymiseen mukaan Lactobacillus brevis -maitohappobakteeria voitaisiin myös vegaaneille taata B12-vitamiinin riittävä ja turvallinen saanti suoraan elintarvikkeesta, ilman ravinnelisiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme