Helsingin yliopisto

Mediakutsu: Kansallisen syöpästrategian aika on nyt! Keskustelutilaisuus Porin SuomiAreenassa 13.7.2022 klo 14

Jaa

Miksi tarvitsemme syöpästrategian myös Suomessa? Kansallisella syöpästrategialla varmistamme syövänhoidon korkean laadun ja potilaiden tasavertaiset palvelut koko Suomessa. Useimmilla muilla Euroopan mailla on kansalliset syöpästrategiat, ja myös EU on laatinut oman syöpäsuunnitelmansa.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi Helsingin yliopiston ja Syöpäjärjestöjen koolle kutsumaan keskustelutilaisuuteen Porin SuomiAreenassa keskiviikkona 13.7.2022 klo 14-14.45. Kaikille avointa tilaisuutta voi seurata paikan päällä kauppakeskus Puuvillassa tai suorana lähetyksenä MTV:n verkkosivuilla. Tilaisuuden tavoitteena on keskustella syöpästrategian merkityksestä ja kuulla päättäjien näkemyksiä syöpästrategian sisällyttämisestä seuraavaan hallitusohjelmaan.

Tilaisuudessa aiheesta ovat keskustelemassa pääsihteeri Juha Pekka Turunen Syöpäjärjestöistä, potilasedustaja Matilda Heikkilä, syövänhoidon vastuualuejohtaja Maarit Bärlund TAYSista, Suomen Syöpäinstituution säätiön FICAN tutkijaprofessori Juha Klefström Helsingin yliopistosta. Päättäjien paneelikeskustelussa ovat mukana perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd), kansanedustaja Mia Laiho (kok) ja kansanedustaja Mirka Soinikoski (vihr).

Tilaisuutta tukevat AstraZeneca Oy, MSD Finland Oy ja Roche Oy.

Toimittajilla on mahdollisuus haastatella puhujia tilaisuuden jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja li­sä­tie­to­ja:
Mirjami Tran Minh

mirjami.tran@helsinki.fi

0407040226

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme