Helsingin Diakonissalaitos

Mediakutsu: Kuopion Vamoksen nuorten Ohjaus- ja neuvontapalvelun avajaiset 12.12.2018

Jaa

Diakonissalaitoksen Vamos Kuopio avaa nuorille suunnatut matalankynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelut uudessa osoitteessa Kauppakatu 9. Avajaisia vietetään 12.12.2018 klo 11 alkaen.

Ohjaus- ja neuvontapalveluun voi tulla ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella maanantaista torstaihin klo 10-15. Uusi osoite Kauppakadulla tarjoaa 16-29-vuotiaille nuorille helposti apua esimerkiksi työnhakuun, opiskelemaan hakemiseen, etuuksiin, asumiseen tai raha-asioihin. Yhdessä nuoria kohtaamassa Vamoksen uravalmentajien lisäksi on myös muun muassa Kelan, sosiaalityön, opinto-ohjauksen ja asumisneuvonnan ammattilaisia.

Uuden palvelupisteen avajaiset keskiviikkona 12.12.2018

klo: 11:00 Ismo Apell on kertomassa yrittäjyydestä ja omasta urapolustaan

klo: 12:00 Ruokaa ja kahvit

klo: 12:30 Valmennuskeskus: Jatko-opinto-info

Tilaisuudessa on myös mahdollisuus tutustua kahden nuoren taiteilijan teoksiin sekä jututtaa Vamoksen uravalmentajia. Median edustajat ovat myös lämpimästi tervetulleita. 

Vamos Kuopion matalankynnyksen Ohjaus- ja neuvontapalvelu on avoinna
ma-to klo: 10-15
Kauppakatu 9
Ohjaus- ja neuvontapuhelin: 050 505 7620

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa tapahtumasta ja palvelusta:

Projektipäällikkö Leena Mannonen
050 4387850
leena.mannonen@hdl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Diakonissalaitos
Helsingin Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitoksen Vamos käynnisti matalankynnyksen ohjaus- ja neuvontapalvelut koulutuksen ja työn ulkopuolella oleville nuorille ja heidän läheisilleen Kuopiossa syksyllä 2017. Lisäksi tarjolla on nuorille myös tehostettua uravalmennusta, jossa psykososiaalisen tuen kautta nuoret löytävät tiensä opiskelemaan tai koulutukseen. Toimintaa rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja Kuopion kaupunki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Diakonissalaitos

Tehokasta apua nuorille heidän omissa ympäristöissään26.2.2019 09:30:00 EETTiedote

Marginaalissa elävät nuoret eivät hyödy pelkästään nykymallilla tarjotuista sosiaali- ja terveyspalveluista, vaan tarvitsevat lisäksi intensiivistä henkilökohtaista tukea. Sen tarpeessa on arviolta kolmannes työn ja koulutuksen ulkopuolella olevista nuorista. Nuorten hyvinvointiin satsaaminen ei välttämättä edellytä lisää rahaa – tarvitaan lähinnä asennemuutosta ja uudenlaista, nuorilähtöistä tapaa tuottaa palveluja yhteisesti hallintokuntien ja sektorien rajat ylittäen.

Suomella on varaa ja osaamista pitää huolta heikoimmassa asemassa olevista – tavoitteemme hallituskaudelle 2019–202313.2.2019 13:52:11 EETTiedote

Helsingin Diakonissalaitoksella on yli 150 vuoden kokemus työstä heikommassa asemassa olevien ihmisten auttamiseksi. Pitkän kokemuksen pohjalta tiedämme, että syrjäytymisen ja sukupolvelta toiselle siirtyvän huono-osaisuuden katkaiseminen on välttämätöntä, jotta voimme lisätä yhteiskuntarauhaa, hyvinvointia ja inhimillistä turvallisuutta.

Digivälitteinen työskentely mahdollistaa pakolaisten hoidon myös valtakunnallisesti17.1.2019 10:43:38 EETTiedote

Vuodenvaihteessa katkolla olleen Helsingin Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksen Lasten ja nuorten toiminta on saanut jatkorahoituksen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi EU:n turvapaikka- maahanmuutto- ja kotouttamisrahastolta. 2016 alkaneen toiminnan ensisijaisena kohderyhmänä ovat kiintiöpakolaisina Suomeen tulleet alle 24-vuotiaat kidutetut ja vaikeasti traumatisoituneet lapset ja nuoret perheineen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme