Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Product Design Gala 13.5. – ekologinen kotimaisesta puusta valmistettu sähkövene, supertarkka tehdasnosturi, syötävä pakkausmateriaali ja paljon muuta

Jaa

Aalto-yliopiston Product Development Project -kurssi (PDP) viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaa. Monialaiset tiimit ovat syyskuusta lähtien paneutuneet yrityskumppanien esittämiin haasteisiin, ja Gala-tapahtumassa perjantaina 13.5. on aika näyttää tulokset ja prototyypit maailmalle. Tapahtuma on avoinna klo 9.00-17.00 kaikille kiinnostuneille, ja sinne odotetaan satoja kävijöitä sekä yliopisto- että yritysmaailmasta.

Product Design Gala esittelee opiskelijoiden tuotekehitysprojekteja.
Product Design Gala esittelee opiskelijoiden tuotekehitysprojekteja.

Tervetuloa tutustumaan tuotekehitysopiskelijoiden saavutuksiin Product Design Gala -tapahtumaan 13.5.!


Esiteltävien projektien joukossa muun muassa:

  • Kuopiolainen Elwood rakentaa hienostuneita puisia sähköveneitä. Jotta sähköistys tulisi vietyä loppuun asti, opiskelijat ovat tutkineet vaihtoehtoja sähköiselle ohjaukselle. Heidän prototyyppinsä avulla huoleton kruisailu onnistuu äänettömästi niin ulapalla kuin tarkkuutta vaativassa laituriin ajossakin.
  • Tuhansien vuosien aikana merenkulkijat navigoivat tähtien avustuksella aluksiensa kulkua kaukana maasta. Konecranesin sponsoroima tiimi on soveltanut samanlaista periaatetta nosturien paikannukseen tehtaissa käyttämällä tietokonenäköä ja kattoa referenssinä.
  • Team Foamwood on kehittänyt tuotantolinjan pakkausteollisuutta mullistavaan uudenlaiseen pakkausmateriaaliin. Materiaali on niin turvallinen että sitä voi syödä, ja tiimi tulee tarjoamaan materiaalista tehtyjä makupaloja vierailijoille. 

Kaikki projektit ovat nähtävillä tapahtuman verkkosivuilla: https://pdp.fi/gala22/

Aika: 13.5. klo 9-17
Paikka: Design Factory, Aalto-yliopisto, Betonimiehenkuja 5, Otaniemi, Espoo.

Näyttely on kaikille avoin. Medialle voidaan järjestää myös ennakkotutustuminen sopimuksen mukaan.

PDP-kurssi perustuu yritysten ja yliopiston yhteistyöhön, ja vuosien aikana mukana on ollut lukuisia suuryrityksiä, kuten Audi, ABB, Ericsson, Panasonic ja Philips. Viime aikoina myös pienten yritysten ja startup-partnerien määrä on kasvanut. Kurssin pedagogiikka perustuu ongelmalähtöiseen oppimiseen, ja tavoitteena on soveltaa yliopistossa saatuja oppeja käytännön ongelmien ratkaisemisessa. Monialaisessa ryhmässä työskentely kehittää työelämässä tarvittavia valmiuksia. Kurssi on avoin kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille, ja mukana on runsaasti osanottajia myös yhteistyöyliopistoistamme.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median haastattelutoiveet ja ilmoittautumiset:
Maiju Tikkanen, Aalto-yliopiston viestintä
maiju.tikkanen@aalto.fi, puh. 050 472 4565

Tapahtuman yhteyshenkilö:
Kalevi Ekman, professori, Design Factoryn kapteeni
kalevi.ekman@aalto.fi, puh. 050 555 3566

Verkkosivu https://pdp.fi/gala22/

Kuvat

Product Design Gala esittelee opiskelijoiden tuotekehitysprojekteja.
Product Design Gala esittelee opiskelijoiden tuotekehitysprojekteja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme