Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Tulevaisuus ja tasa-arvo av-alalla – Action!-hankkeen loppuseminaari 29.4.

Jaa

Aalto-yliopiston audiovisuaalisen alan tasa-arvoa ja ammattinaisten työllistymistä edistävän Action!-hankkeen loppuseminaari järjestetään perjantaina 29.4. verkkotapahtumana. Tilaisuudessa kuullaan hankkeen aikana tehdyistä toimenpiteistä ja havainnoista sekä esitetään näkökulmia av-alan tasa-arvoisen tulevaisuuden varmistamiseksi. Tilaisuus on avoin medialle. Tervetuloa!

Sukupuolten tasa-arvo Suomen audiovisuaalisella alalla toteutuu huonosti tai ei lainkaan. Epätasa-arvo on ilmeinen este, ja naisten potentiaali osaajapulasta kärsivällä alalla on käyttämätön mahdollisuus.

”Työvoimaa ja sen saatavuutta alalla on, mutta naisilla on yhä edelleen liian paljon esteitä päästä osaamistaan vastaaviin töihin. Tarvitaan yhteistyötä, uskallusta ja riskinottoa laajentaa työryhmiä, jotta naisten – joita on puolet työvoimasta – osaaminen ei enää jää hyödyntämättä”, sanoo projektitutkija Nina Maskulin Aalto-yliopistosta.

”Työllistymisen esteitä on poistettava aktiivisesti, yhteistyössä. On aika siirtyä ajassa ja tekemisen tavoissa eteenpäin. Meillä on paljon tietoa tasa-arvosta ja monipuolisuudesta sekä sukupuolivaikutusten hyödyistä. Nyt tulee toimia näiden periaatteiden mukaisesti”, sanoo Action!-hankkeen projektipäällikkö Kirsi Reinola Aalto-yliopistosta.

Action!-hankkeen tavoitteena on edistää naispuolisten ammattilaisten työllistymistä audiovisuaalisella alalla, kehittää toimenpiteitä esteiden poistamiseksi ja tukea alan työllistämistoimia.

Kolmevuotinen (2019–2022) Action!-hanke on tulossa päätökseen toukokuussa. Action! on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun elokuvataiteen laitoksen ja Women in Finland and Television Finland (WIFT Finland) ry:n yhteishanke.


Tulevaisuus ja tasa-arvo av-alalla

Action!-hankkeen loppuseminaari

Aika:
perjantai 29.4.2022 klo 10.00–15.00

Ilmoittaudu verkossa:
https://www.aalto.fi/fi/tapahtumat/tulevaisuus-ja-tasa-arvo-av-alalla
Ilmoittautuneet osallistujat saavat Zoom-kutsun ilmoittautumisen yhteydessä antamaansa sähköpostiin.

Ohjelma:

10.00–10.30 Action!-hankkeen toteutuneet toimenpiteet, av-alan tasa-arvon tulevaisuuden teemat
Kirsi Reinola ja Nina Maskulin, Aalto-yliopisto

10.30–11.00 Action! -hanke WIFT Finlandin näkökulmasta sekä WIFT Finland ja tasa-arvon tulevaisuus
Jutta Ahtola ja Eeva-Sofia Anttonen, WIFT Finland

11.00–11.45 Tasa-arvokupla puhkaistu – mitä seuraavaksi?
Tutkija Tarja Savolainen

11.45–12.00 Yleisöpuheenvuorot ja -kysymykset

12.00–13.00 Lounastauko

13.00–13.30 Moniäänisyys – taiteen vapaus
Raija Talvio, Aalto-yliopisto

13.30–14.00 ​​Monialaisuus taiteellisessa työssä
Ohjaaja, näyttelijä, käsikirjoittaja ja tuottaja Heidi Lindén 

14.00–14.15 Tasa-arvo audiovisuaalisella alalla Euroopassa, missä mennään?
Jenni Koski, European Women's Audiovisual Network

14.15–14.30 Sukupuolen esittämisen tavat ja katsojuuden mahdollisuudet
Dosentti Mari Mäkiranta ja tutkija Venla Aho

14.30–14.45 Vastuullisuus ja johtaminen
Ihmisoikeusjuristi ja yritysvastuuasiantuntija Merja Pentikäinen 

14.45–15.00 Yleisöpuheenvuorot ja -kysymykset

Hankkeen verkkosivut: https://www.aalto.fi/fi/actionproject

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Reinola, projektipäällikkö, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu,
kirsi.reinola@aalto.fi, 050 4782 605

Nina Maskulin, projektitutkija, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, nina.maskulin@aalto.fi, 050 4762 26

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Miten vauhditetaan innovaatioita, saadaan ruoka riittämään ja tehdään kaupungeista vihreitä? Sustainability Science Days etsii vastauksia aikamme isoihin kestävyysongelmiin18.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Sustainability Science Days on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston vuosittain järjestämä, Suomen suurin kestävän kehityksen tiedekonferenssi. Kaksipäiväinen tapahtuma keskittyy tänä vuonna globaaleihin systeemitason ratkaisuihin esimerkiksi ruoan, kaupunkien ja hallinnon osalta.

Aalto-yliopisto perustajaosakkaaksi ekologista tekstiilikuitua kehittävään Ioncell-yhtiöön18.5.2022 07:33:57 EEST | Tiedote

Vastaperustetun yhtiön tavoitteena on kaupallistaa Ioncell®-teknologia, jonka avulla tekstiilijätteestä ja puusta voidaan valmistaa ekologisesti kestävällä tavalla korkealaatuista tekstiilikuitua. Ioncell Oy tavoittelee 10 vuoden aikana 5–10 prosentin osuutta kansainvälisestä yli 200 miljardin euron tekstiilikuitumarkkinasta, mikä toisi yhtiölle satojen miljoonien vuosittaiset lisensiointitulot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme