Aalto-yliopisto

Mediakutsu: Vuoden vastuullisuusraportoijat 2021 palkitaan tiistaina 16.11.2021

Jaa

Vastuullisuusraportointikilpailun tarkoituksena on kehittää vastuullisuustyötä ja -raportointia organisaatioissa.

Suomen parhaat vastuullisuusraportoijat 2021 palkitaan tiistaina 16.11. klo 14–16. Tilaisuus toteutetaan verkkolähetyksenä, jota voivat seurata kaikki vastuullisuusraportoinnista kiinnostuneet.

Tänä vuonna tuomaristo palkitsee kokonaiskilpailun voittajan lisäksi parhaat organisaatiot ilmastonmuutos-, biodiversiteetti-, ihmisoikeudet- ja vuoden PK-yritys -sarjoissa. Tilaisuudessa kuullaan palkituilta, miten he edistävät yritysvastuuta ja miten muun muassa ilmasto- ja ihmisoikeuskysymykset näkyvät heidän vastuullisuusraporteissaan.

Tilaisuuden pääpuhuja on apulaisprofessori, Tukholman kauppakorkeakoulun Kestävän kehityksen tutkimuskeskuksen (CSR) johtaja, Lin Lerpold, joka avaa kansainvälisesti tunnustettua tutkimustaan ”Walking the Talk?”.

OHJELMA (puheenvuoron kieli suluissa, FI/EN)

14.00 Tilaisuuden avaus, moderaattori, Hanna Silvola, Associate Professor, Hanken School of Economics (FI & EN)
14.05 Avauspuhe, David Grant, Dean of Research and Societal Impact, Hanken School of Economics (EN)
14.10 Keynote: Lin Lerpold, Associate Professor, Stockholm School of Economics (EN)
14.40 Tuomariston puheenjohtajan puhe, Jyrki Katainen, Sitra (FI)
14.50 Palkintojenjako ja voittajien puheenvuorot (FI & EN)
16.00 Tilaisuus päättyy

Median edustajia, kuten kaikkia muitakin webinaarista kiinnostuneita, pyydetään ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään maanantaina 15.11. Verkkotilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Vastuullisuusraportointikilpailun tarkoituksena on kehittää vastuullisuustyötä ja -raportointia organisaatioissa, tuoda esiin hyviä käytäntöjä ja antaa tunnustusta erityisen ansioituneille yritysvastuuraportoijille. Eri organisaatioiden edustajista koostuva tuomaristo arvioi vastuullisuusraportteja hyvän raportoinnin näkökulmasta. Arvioinnin kohteena ei siis ole niinkään vastuullisuustoimet, vaan niiden raportointi.

Vastuullisuusraportointikilpailun järjestävät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Climate Leadership Coalition ry, yritysvastuuverkosto FIBS ry, Vastuullisen sijoittamisen yhdistys Finsif ry, Hanken, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY ry ja ympäristöministeriö. Kilpailun yhteistyökumppani on Sitra.

Kilpailu on kaikille avoin ja ilmainen, ja sitä on järjestetty jo 25 vuoden ajan eli vuodesta 1996 alkaen. Kilpailun osallistumisaika oli tänä vuonna 3.–31.5.2021, ja kilpailuun osallistui yhteensä 47 organisaatiota.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Piia Korri, Vastuullisuusraportointikilpailun koordinaattori
vastuullisuus@tilintarkastajat.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme