Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Mediakutsu webinaariin: Miten koronaepidemia on vaikuttanut koulutukseen ja nuorten hyvinvointiin?

Jaa

Koronaepidemia ja sen torjuntatoimet vaikuttavat yhteiskuntaan monin tavoin sekä välittömästi että viiveellä. Useissa tutkimuslaitoksissa, yliopistoissa ja korkeakouluissa Suomessa on käynnissä tutkimuksia epidemian yhteiskunnallisista vaikutuksista ja keinoista, joilla koronan aiheuttamia haittoja voitaisiin minimoida.

THL järjestää yhdessä muiden tutkimuslaitosten, yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa sote-alan päättäjille ja tutkijoille suunnatun webinaarisarjan, joka kokoaa yhteen eri tutkimusten tuloksia epidemian vaikutuksista yhteiskuntaan.

Sarja tarjoaa runsaasti kiinnostavaa taustatietoa myös toimittajille ja petaa koronan jälkihoitoa.

Ilmoittaudu mukaan 11.11.2021 mennessä ja tule kuulemaan, miten korona on vaikuttanut yhteiskuntaamme ja millaisin keinoin epidemian aiheuttamia haittoja hoidetaan. Keskustelut ja kysymykset hoidetaan chatin kautta.

Sarjan kuudes webinaari pidetään maanantaina 15.11. klo 13–15 ja sen aiheena ovat koulutus ja nuorten hyvinvointi.

Käsiteltäviä kysymyksiä ovat muun muassa:

  • Miten koronaepidemia ja rajoitustoimet ovat vaikuttaneet nuorten hyvinvointiin
  • Entä tulevaisuuden uskoon?
  • Miten tämä poikkeuksellinen aika on näkynyt opiskelussa?
  • Millaisia pedagogisia ja digitaalisia ratkaisuja on kehitetty korona-aikana?

Webinaarin sisällöstä vastaavat THL:n lisäksi Metropolia ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu, Kela, Nuorisotutkimusseura ja Opetushallitus.

Ilmoittautumislinkki:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/c1b238fe-e4f4-465f-bb29-9e848352dee5?displayId=Fin2364832

Aiheesta THL:n verkkosivuilla:

https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/tapahtumakalenteri/-/event/7987637

Webinaareja on järjestetty tämän vuoden aikana useita ja ne ovat käsitelleet eri näkökulmista koronan vaikutuksia yhteiskuntaan. Sarjan viimeinen webinaari pidetään 25.11. ja sen aiheena on mielenterveys: https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/tapahtumakalenteri/-/event/8023618.

Webinaarisarjan hashtag on #koronanvaikutukset

Lisätietoja webinaareista yleisesti

Jaana Halonen
tutkimusohjelmajohtaja
THL
jaana.halonen@thl.fi
029 524 6100

Reita Waara
viestinnän asiantuntija
THL
reita.waara@thl.fi
029 524 7114

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Mannerheimintie 166
00270 Helsinki

029 524 6000https://thl.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

THL suosittelee 5–11-vuotiaille riskiryhmäläisille koronarokotuksia – koko ikäryhmän rokottamisessa odotettava lisätietoja turvallisuudesta2.12.2021 15:29:34 EET | Tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan, kun lapsille tarkoitettuja rokotevalmisteita saadaan maahan. Lisäksi THL ehdottaa rokotuksia lapsille, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä. Muiden kuin riskiryhmiin kuuluvien lasten rokottaminen ei kuitenkaan voi alkaa ennen kuin valtioneuvoston asetusta vapaaehtoisista Covid-19-rokotuksista on muutettu. THL ei vielä ehdota rokotuksia muille 5–11-vuotiaille. Kaikille 5–11-vuotiaille mahdollisuus koronarokotuksiin tarjottaisiin siinä vaiheessa, kun on saatu lisätietoja rokotusten turvallisuudesta ikäryhmässä ja erityisesti harvinaisten haittavaikutusten osalta. THL tarkastelee lisääntyvää tutkimustietoa joulukuun aikana ja varautuu osaltaan rokotusten aloittamiseen vuodenvaihteen jälkeen siinä tapauksessa, että näyttöä turvallisuudesta on kertynyt riittävästi. ”Pääsyy sille, ettei THL suosita rokotuksia nyt kaikille 5

THL suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille 5–6 kuukautta toisesta annoksesta2.12.2021 15:11:55 EET | Tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. Ryhmille, joille THL on jo aiemmin suositellut kolmansia rokoteannoksia, suositellaan tehosteannoksia niin ikään 5–6 kuukautta toisen annoksen jälkeen. Näihin ryhmiin kuuluvat muun muassa 60 vuotta täyttäneet, lyhyellä annosvälillä rokotetut, koronapotilaita hoitava ja muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan aiempaan tapaan 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen. Aiemmin muille kuin immuunipuutteisille kolmatta annosta on suositeltu kuusi kuukautta toisen annoksen jälkeen. Nyt tehosterokote voitaisiin antaa jo hieman nopeammin. Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokote

Suomessa todettu omikronvariantin aiheuttama koronatartunta2.12.2021 14:00:10 EET | Tiedote

Suomessa yhdellä ihmisellä on todettu omikronvirusmuunnoksen aiheuttama koronavirustartunta. Myös muilla samaan seurueeseen kuuluvilla on jo todettu koronatartuntoja. Heidän tartuntojaan ei ole vielä varmistettu variantin aiheuttamiksi. Seurue on palannut Ruotsista. Paikalliset viranomaiset kartoittavat altistuneita ja tekevät torjuntatoimia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueilla. Suojatoimet pätevät myös virusmuunnoksiin Omikronvirusmuunnoksen leviämistä voi torjua kuten muitakin koronavirusmuunnoksia: Huolehdi suositusten mukaisesta rokotesuojasta, hyvästä käsi- ja maskihygieniasta sekä turvaväleistä. Jos saat oireita, pysy kotona ja mene tarvittaessa koronatestiin. Virusmuunnosten syntyminen on hyvin tavallista ja kuuluu virusten normaaliin kiertoon. Variantit voivat levitä ja syrjäyttää aiempia virusmuotoja tai jäädä muiden muunnosten jalkoihin, mikä on nähty koronapandemiankin aikana jo useaan o

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme