HUS

Meilahden sairaalan influenssarokotuspisteellämme jonoa – toivomme kärsivällisyyttä, rokotuksen ottaminen on hyvin tärkeää

Jaa

HUSin sairaaloissa on ilman ajanvarausta toimivia influenssarokotuspisteitä riskiryhmiin ja heidän lähipiiriinsä kuuluville. Valitettavasti Meilahden sairaalan rokotuspisteellä on joutunut jonottamaan rokotusta runsaan kysynnän vuoksi. Helsingin kaupunki on avannut 9.11.2020 alkaen omat rokotuspisteensä, ja toivomme sen helpottavan ruuhkaa.

HUS on järjestänyt jo viiden vuoden ajan potilaille ja heidän lähipiirilleen rokotuspisteitä tukeakseen perusterveyshuoltoa sen velvoittavassa rokotustehtävässä. Toisin kuin perusterveydenhuollossa, HUSin rokotuspisteille ei koronapandemian aikana ole ajanvarausta.

”Pahoittelemme kovasti jonoa ja ilman rokotetta jääneille koituvaa haittaa. Rokotuspäiviä on Meilahden sairaalassa vielä runsaasti jäljellä 4.12.2020 asti ja toivomme, että ihmiset tulisivat jonain toisena päivänä hakemaan rokotteen. Rokotuspisteitä on lisäksi useissa muissa HUSin sairaaloissa”, sanoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

”Koronapandemian aikana rokotukseen tullessa on pidettävä kasvomaskia, huolehdittava turvaväleistä ja käsihygieniasta. Ensimmäisinä päivinä Meilahden sairaalan rokotuspisteellä on käynyt ennätysmäärä rokotteen ottajia. Toivomme kärsivällisyyttä ja varautumista jonottamiseen, pandemian aikana rokotuksen ottaminen on erityisen tärkeää”, Ruotsalainen jatkaa.

Hän kertoo, että rokotuspisteisiin ei voida lisätä henkilökuntaa, koska tilat ovat rajalliset. Rokottaminen hoidetaan siten, että kenenkään yksityisyys ei vaarannu tai tartuntariski kasva. HUSin sairaaloiden ja kuntien joukkorokotuspisteissä influenssarokotteita on riittävästi.

Tästä löydät HUSin rokotuspisteet ja niiden aukioloajat.

Lisätiedot
HUS
Ylihoitaja Eila Manninen-Kauppinen
p. 050 427 0543

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

På måndagen 23.11 vaccineras endast de som hör till riskgrupper på Mejlans sjukhus vaccinationsställe för influensavaccin – trängsel förväntas20.11.2020 16:59:19 EETTiedote

Helsingfors stad rapporterade 20.11 om att influensavaccinet håller på att ta slut i Helsingfors. Det återspeglas även på HUS vaccinationsställe vid Mejlans sjukhus. Vi kommer att börja med kösystem med nummerlappar på måndag kl 8.45. Vaccinationsstället är öppen kl 9-15 och där vaccineras nu endast de som hör till riskgrupper (inte närmaste kretsen). Vi ber dig om att förbereda dig på kö. Vi kan vaccinera cirka 300 personer under dagen. På andra vaccinationsställen för patienter vid HUS sjukhus fortsätter verksamheten normalt på måndagen. Tillräckligheten av influensavaccinet och de fortsatta öppettiderna för vaccinationsställen för patienter vid HUS sjukhus omvärderas 23.11. Detta meddelas om separat. https://www.hus.fi/sites/default/files/2020-11/Potilaiden%20joukkorokotuspisteet%202020_0.pdf Se vaccinationsställenas datum och öppettider här. Mera information Eeva Ruotsalainen Biträdande överläkare HUS Inflammationscentrum tel. 050 4279 117 | eeva.ruotsalainen@hus.fi

HUSin Meilahden sairaalan influenssarokotuspisteellä rokotetaan maanantaina 23.11. vain riskiryhmiin kuuluvia – odotettavissa ruuhkaa20.11.2020 16:52:54 EETTiedote

Helsingin kaupunki uutisoi 20.11. influenssarokotteiden loppumisesta Helsingissä. Tämä heijastuu myös HUSin Meilahden sairaalan rokotuspisteeseen. Aloitamme rokotuspisteessä vuoronumerojakelun maanantaina 23.11. klo 8.45. Rokotuspiste on auki klo 9-15 ja siellä rokotetaan nyt vain riskiryhmiin kuuluvia (ei lähipiiriä). Pyydämme varautumaan jonotukseen. Pystymme rokottamaan päivän aikana noin 300 henkilöä. Muissa HUS-sairaaloiden potilasrokotuspisteissä toiminta jatkuu vielä maanantaina normaalisti. Influenssarokotteiden riittävyys ja HUS-sairaaloiden potilasrokotuspisteiden aukiolojen jatkuminen arvioidaan uudestaan 23.11. Tästä tiedotetaan erikseen. Katso tästä rokotuspisteiden päivämäärät ja aukioloajat. Lisätiedot Eeva Ruotsalainen Apulaisylilääkäri HUS Tulehduskeskus p. 050 4279 117 | eeva.ruotsalainen@hus.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme