HUS

Meilahden sairaalan influenssarokotuspisteellämme jonoa – toivomme kärsivällisyyttä, rokotuksen ottaminen on hyvin tärkeää

Jaa

HUSin sairaaloissa on ilman ajanvarausta toimivia influenssarokotuspisteitä riskiryhmiin ja heidän lähipiiriinsä kuuluville. Valitettavasti Meilahden sairaalan rokotuspisteellä on joutunut jonottamaan rokotusta runsaan kysynnän vuoksi. Helsingin kaupunki on avannut 9.11.2020 alkaen omat rokotuspisteensä, ja toivomme sen helpottavan ruuhkaa.

HUS on järjestänyt jo viiden vuoden ajan potilaille ja heidän lähipiirilleen rokotuspisteitä tukeakseen perusterveyshuoltoa sen velvoittavassa rokotustehtävässä. Toisin kuin perusterveydenhuollossa, HUSin rokotuspisteille ei koronapandemian aikana ole ajanvarausta.

”Pahoittelemme kovasti jonoa ja ilman rokotetta jääneille koituvaa haittaa. Rokotuspäiviä on Meilahden sairaalassa vielä runsaasti jäljellä 4.12.2020 asti ja toivomme, että ihmiset tulisivat jonain toisena päivänä hakemaan rokotteen. Rokotuspisteitä on lisäksi useissa muissa HUSin sairaaloissa”, sanoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

”Koronapandemian aikana rokotukseen tullessa on pidettävä kasvomaskia, huolehdittava turvaväleistä ja käsihygieniasta. Ensimmäisinä päivinä Meilahden sairaalan rokotuspisteellä on käynyt ennätysmäärä rokotteen ottajia. Toivomme kärsivällisyyttä ja varautumista jonottamiseen, pandemian aikana rokotuksen ottaminen on erityisen tärkeää”, Ruotsalainen jatkaa.

Hän kertoo, että rokotuspisteisiin ei voida lisätä henkilökuntaa, koska tilat ovat rajalliset. Rokottaminen hoidetaan siten, että kenenkään yksityisyys ei vaarannu tai tartuntariski kasva. HUSin sairaaloiden ja kuntien joukkorokotuspisteissä influenssarokotteita on riittävästi.

Tästä löydät HUSin rokotuspisteet ja niiden aukioloajat.

Lisätiedot
HUS
Ylihoitaja Eila Manninen-Kauppinen
p. 050 427 0543

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme