HKL

Mellunmäen metroaseman laiturialueen perusparannus alkaa helmikuussa

Jaa

Mellunmäen metroaseman laiturialueen perusparannus alkaa 15. helmikuuta 2021. Työt aloitetaan valmistelevilla töillä. Metroasema on koko remontin ajan matkustajien käytössä.

Havainnekuva laiturialueesta. Kuva: HMT Arkkitehdit Oy.
Havainnekuva laiturialueesta. Kuva: HMT Arkkitehdit Oy.

Metroaseman laiturialueella uusitaan katos, laiturilaatoitukset ja laiturikatoksen julkisivut. Laiturialueen viihtyisyys paranee, kun valaistus ja kalusteita uusitaan sekä penkit kunnostetaan. Perusparannuksessa lisätään laiturikatokseen lasipintoja ja kattoikkunoita, joiden kautta laiturille tulee luonnonvaloa.

Metroasema ja molemmat sisäänkäynnit ovat matkustajien käytössä koko perusparannuksen ajan. Kulkureitteihin tulee perusparannuksen edetessä muutoksia, ja osia laiturialueesta suljetaan muun muassa laatoitustöiden ajaksi. Rakennustöiden sujuvoittamiseksi metro liikennöi vain toisella raiteella kesällä 2021. Yhden raiteen liikenteestä tiedotetaan erikseen.

Perusparannus toteutetaan esteettömyyden periaatteita noudattaen ja laiturilaatoitukseen asennetaan näkövammaisten opasteet.

Työt valmistuvat vuoden 2022 alkuun mennessä.

Metroaseman matkustajamäärät ovat jatkuvasti kasvaneet itäisten kaupunginosien asunto- ja työpaikkarakentamisen myötä. Tulevaisuudessa matkustajamäärät ennusteiden mukaan lisääntyvät edelleen. Metroaseman laiturikatoksen ja metrolaiturin perusparannus on tärkeä osatekijä koko Mellunmäen alueen kehittämisessä.

Yhteyshenkilöt

HKL, projektipäällikkö Anna Martemaa, p. 040 178 4311

Kuvat

Havainnekuva laiturialueesta. Kuva: HMT Arkkitehdit Oy.
Havainnekuva laiturialueesta. Kuva: HMT Arkkitehdit Oy.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme