Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Merelle, rannalle tai saareen – Ahti opastaa ihanaan merelliseen Helsinkiin

Jaa

Helsingin rannat ja saaret ovat nyt parhaimmillaan. Vesireittiliikenne alkoi asteittain jo toukokuussa ja jatkuu nyt normaaliaikataulujen mukaan. Esimerkiksi Vallisaari, Isosaari ja Lonna tarjoavat kaikki ihanaa merellistä tunnelmaa ja tekemistä. Tuttujen ja turvallisten kohteiden lisäksi uudesta mobiilipalvelu Ahdista voi löytää myös aivan uusia virkistäytymispaikkoja.

Helsingin uimarannoilla turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.  Kuva: Helsingin kaupunki.
Helsingin uimarannoilla turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kuva: Helsingin kaupunki.

Uusi ja kehittyvä mobiilipalvelu Ahti tulee tänä kesänä tarjoamaan kansalaisille hyviä vinkkejä vesillä, saarissa ja rannoilla liikkumiseen. Ahdista voi löytää älypuhelimella kivan merellisen kahvilan, jäätelökioskin tai ravintolan, viilentävän uimarannan tai merellisen saunan. 

Helsingin vesireittiliikenne alkoi asteittain jo toukokuussa. Aikataulut löytyvät tänäkin kesänä HSL:n reittioppaasta. Esimerkiksi Pihlajasaaressa voi tästä kesästä lähtien telttailla viikon jokaisena päivänä. Isosaaressa telttailu sopii mainiosti lapsiperheille ja Vallisaaren erikoisuutena on puolestaan tentsile-telttailu, eli puihin kiinnitettävät teltat.

Veneileviä turisteja ilahduttaa kokeilu, jossa veneilevä helsinkiläinen voi ensimmäistä kertaa vuokrata oman venepaikkansa lyhytaikaiselle vierailijalle. Tämä kokeilu toteutetaan pienimuotoisena ensimmäiseksi Helsingin kaupungin venepaikoilla Tervasaaressa. Tilanteen voi tarkistaa Ahdista.

Kesän aikana Ahti-palveluun lisätään myös vuokrattavaksi välineitä merellisiin harrastuksiin, kuten esimerkiksi kajakkeja ja suppilautoja.

Uimarantoja ja uusia palveluja 

Uimarannoilla huomioidaan koronan aiheuttama poikkeustilanne Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitolta saaduilla ohjeistuksilla. Hietsun uimarannalla on uusi ulkokuntoilupiste ja kävelyreitti ja myöhemmin alueella aloittaa toimintansa uusi vesiurheilukeskus. Vallisaaressa järjestetään metsäjoogaa.

Viime vuonna aloittivat uudet yrittäjät toimintansa Uunisaaressa ja Pihlajasaaressa, tänä vuonna nautitaan uusista palveluista Sipoon Kaunissaaressa sekä Katajanokan satamassa.

Juuri avautunut pieni saari Katajanokanluoto on kokonaan ravintola-aluetta. Sinne pääsee laivalla Kauppatorin kolera-altaalta ja matka kestää seitsemän minuuttia. Helsingin Risteilypalvelut vastaa saaren laivaliikenteestä ja toiminnasta.

Ahti on osa Helsingin kaupungin monivuotista merellistä strategiaa ja yksi askel kohti parempia digitaalisia palveluja kaikille vesillä liikkujille.

”Helsingin ainutlaatuiset saaret ja ranta-alueet tarjoavat paikan elpymiselle niin helsinkiläisille ulkoilijoille kuin yritystoiminnallekin. Retki saareen on kuin tekisi miniloman. Suosittelen”, iloitsee Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula

Lisätietoja:

Minttu Perttula, Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö, puh. +358 401831552, minttu.perttula@hel.fi

Ahti: ahti.hel.fi

Helsingin kaupungin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön. Täksi vuodeksi aiemmin suunniteltu Helsinki Biennaali toteutetaan ensi vuonna 12.6.–26.9.2021 välisenä aikana Vallisaaressa ja mantereella. Tämänhetkisen tiedon mukaan kaikki julkistetut taiteilijat osallistuvat biennaaliin myös vuonna 2021. Virtuaalisesti koettavat elämykset tulevat olemaan osa tapahtumaa. 

Avainsanat

Kuvat

Helsingin uimarannoilla turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.  Kuva: Helsingin kaupunki.
Helsingin uimarannoilla turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kuva: Helsingin kaupunki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Digimedian palvelukonseptihanke vie kohti saumatonta ja tasa-arvoista pääsyä yleisten kirjastojen e-aineistoihin 18.9.2020 08:00:00 EESTTiedote

Suomalaisilla on tällä hetkellä asuinkunnasta riippuen eriarvoiset lähtökohdat saada yleisten kirjastojen kautta käyttöönsä digimediaa, kuten e-kirjoja, e-äänikirjoja ja e-lehtiä. Tätä yleisten kirjastojen merkittävää kansallista kysymystä ryhtyy nyt ratkomaan digitaalisen median palvelukonseptihanke. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa ja Helsingin kaupunginkirjaston vetämässä hankekokonaisuudessa selvitetään lähtökohtia digitaaliselle palvelukonseptille ja tehdään käyttäjälähtöisiä kokeiluja. Hanke kestää toukokuuhun 2021 asti.

Projektet om servicekoncept för digitala medier leder mot en smidig och jämlik åtkomst till de allmänna bibliotekens e-material 18.9.2020 07:59:00 EESTTiedote

För tillfället har finländare ojämlika utgångspunkter beroende på hemkommun vad gäller åtkomsten till digitala medier, till exempel e-böcker, digitala ljudböcker och digitala tidningar och tidskrifter, via de allmänna biblioteken. Nu tar projektet om servicekoncept för digitala medier itu med denna stora fråga som berör de allmänna biblioteken i hela landet. Inom projekthelheten, som finansieras av Undervisnings- och kulturministeriet och leds av Helsingfors stadsbibliotek, utreds utgångspunkterna för ett digitalt servicekoncept och genomförs användarorienterade försök. Projektet pågår fram till maj 2021.

The Digimedia service concept project aims for seamless and equal access to the e-materials of public libraries 18.9.2020 07:58:00 EESTPress release

Depending on their municipality of residence, Finns are currently not equal in terms of their access to the digital media, such as e-books, digital audio books and digital magazines, provided by public libraries. This significant national question for public libraries will now be tackled by a service concept project focusing on digital media. The project, which is funded by the Ministry of Education and Culture and led by Helsinki City Library, strives to determine starting points for a digital service concept and conduct user-oriented trials. The project will last until May 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme