Espoon kaupunki - Esbo stad

Meren ja metron äärelle nousevassa Finnoossa tehtiin ensimmäinen asuntotonttikauppa

Jaa

Espoon kaupunki on tänään myynyt ensimmäisen asuntotontin uudesta meri- ja metrokaupunginosa Finnoosta. Kaupan toinen osapuoli on Skanska, joka rakentaa tontille kaksi kahdeksankerroksista taloa. Rakennusoikeutta tonteilla on yhteensä 7 000 kerrosneliömetriä. Kohteiden rakentaminen käynnistyy arvion mukaan loppuvuodesta 2019. Finnoon ensimmäiset uudet asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa vuoden 2021 alkupuolella.

Havainnekuva Finnoon keskuksesta. Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.
Havainnekuva Finnoon keskuksesta. Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.

Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo pitää Finnoota houkuttelevana kohteena rakentajille, yrityksille ja asukkaille.

”Erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien varrella sijaitsevaan Finnooseen on kaavoitettu asuntoja sekä liike- ja toimistotilaa ja julkisia palveluja. Kaupalliset palvelut painottuvat metroaseman ympäristöön, mutta myös merenranta tarjoaa yrittäjille lukuisia mahdollisuuksia”, Isotalo toteaa.

”Finnoo on liikenneyhteyksiensä puolesta erittäin houkutteleva – alueen ensimmäiset asuintalot tulevat aivan metroaseman läheisyyteen. Käynnistämme Finnoon ensimmäisen asuntokohteemme ennakkomarkkinoinnin syksyn aikana. Olemme olleet mukana kehittämässä aluetta vuodesta 2013, joten on hienoa, että hankkeiden käynnistyminen on nyt käsillä”, kertoo aluejohtaja Juhani Aspara Skanskasta.

Finnoo tehdään Espoon parhaista paloista: meri, metro, vehreys ja ekologisuus

Finnoo on täysin uusi, meren ja metron äärelle syntyvä ekologinen asuin- ja työpaikka-alue, jonka kehittämistä ohjaa kestävä kaupunkirakentaminen.

”Alue suunnitellaan ja kehitetään kokonaisuutena alusta alkaen, jolloin siellä on erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa uusimpia rakentamisen ja suunnittelun jo toimiviksi todettuja ratkaisuja ilmastoviisaasti ja älykkäästi. Rakentamista ohjaavat kaupungin asettamat energiatehokkuusvaatimukset”, kertoo Finnoon projektinjohtaja Kimmo Leivo.

”Jo nyt Finnoossa on edistyksellisiä teknisiä ratkaisuja, kuten jäteveden lämmön talteenotto. Nollapäästöinen kaukolämpö ja kaukokylmä ovat tulossa.”

Finnoosta tulee ainutlaatuinen alue Espoossa, sillä marina-alue palveluineen tulee erottamattomaksi osaksi kaupunkia. Kaupunkimaisella alueella asunnot, toimistotilat sekä monipuoliset kaupalliset ja julkiset palvelut lomittuvat keskenään, mutta myös luonto, puistot, ulkoilureitit ja arvokas lintukosteikko ovat lähellä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva Finnoon keskuksesta. Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.
Havainnekuva Finnoon keskuksesta. Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.
Lataa
Havainnekuva Finnoon keskuksesta. Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.
Havainnekuva Finnoon keskuksesta. Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta25.3.2020 19:52:42 EETTiedote

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti vuosiluokkien 7-9 oppilaspaikoista ja antoi lausuntonsa Viherkallion päiväkodin hankesuunnitelmasta. Lautakunta esitti kaupunginhallitukselle, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksua ei peritä ajalla 18.3.2020 -13.4.2020 niiltä päiviltä, joina lapsi on ollut pois varhaiskasvatuksesta ja jolloin huoltaja on ajoissa ilmoittanut lapsen poissaolosta. Lautakunta kokoontui etäyhteyksien avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme