Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Meri siistiksi lajitellen –neuvontakiertue jatkuu Kotkassa 16-17.10.2021

Jaa

Neuvontakiertueella opastetaan lajittelemaan kotitalouksien jätteet ja vähentämään vesistöjen roskaantumista. Lajittelemalla kotitalouksien jätteet voidaan vaikuttaa Itämeren tilaan. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Finlands Svenska Marthaförbund ja Pidä Saaristo Siistinä (PSS) ry järjestävät yhteisen neuvontakiertueen ympäri rannikkoa. Organisaatiot ovat yhdistäneet voimansa, koska samalla kertaa halutaan tavoittaa asukkaat, mökkiläiset, veneilijät ja turistit.

16.-17.10.2021 Kotkan Sapokka klo 10-16.00
16.-17.10.2021 Kotkan Sapokka klo 10-16.00

Suurin osa suomalaisista asuu Itämeren valuma-alueella, joten kaikilla on vastuu huolehtia sen hyvinvoinnista. Arjen valinnoilla on suuri merkitys meren tilaan. Ilmastonmuutos on yksi suurimmista Itämeren uhista ja muun muassa lajittelemalla pakkausjätteensä voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään. 

- Me Kymenlaakson Jäte Oy:llä pyrimme jatkuvasti kehittämään ja parantamaan alueen jätehuollon palveluita. Kotkan seudun jätehuollosta vastaavana jätehuoltoyhtiönä halusimme parantaa kotkalaisten mahdollisuuksia jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen investoimalla uuteen Jumalniemen jäteasemaan. Modernilla jäteasemallamme voi asioida myös itsenäisesti sunnuntaisin ja arkipyhäpäivinä. Jumalniemen jäteaseman asiakasmäärä onkin noussut huimat 60 % entiseen Heinsuon jäteasemaan nähden, toteaa Kymenlaakson Jäte Oy:n viestintäpäällikkö Anne Sironen. 

- Lajittelu ja kierrättäminen ovat osa kuluttamista. Kun käytetyt pakkaukset kierrätetään, saadaan materiaalia uusien tuotteiden ja pakkausten valmistukseen. Tämä säästää ympäristöä, kun neitseellistä materiaalia tarvitaan vähemmän, muistuttaa RINKI Oy:n viestintäpäällikkö Heli Satuli.   

Lisäksi kiertueella kiinnitetään huomiota vesistöjen roskaantumiseen ja kerrotaan, miten omalla toiminnalla voi ehkäistä roskaantumista.  

- Merten ja vesistöjen roskaantuminen on maailmanlaajuinen ongelma, joka koskee Suomeakin. Roskia kulkeutuu vesistöön esimerkiksi tuulen, sateiden ja virtaavien vesien mukana. Nyt haluammekin kiinnittää tähän huomiota järjestämällä kaikille avoimen SiistiBiitsi keräyksen kalamarkkinoiden yhteydessä, PSS ry:n Siisti Biitsi -ohjelmasta vastaava Julia Jännäri kertoo. 

- Roskien ja haitallisten aineiden päätymistä mereen voi välttää jo kaupassa, kun tekee päätöksiä siitä, minkälaista tuotetta on ostamassa, neuvoo Marthaförbundetin Östersjön 2.0 -hankkeen projektipäällikkö Roosa Mikkola. 

Neuvonnan lisäksi tapahtumissa jaetaan lajittelukasseja sekä kerrotaan, millaisia roskia ja kuinka paljon löytyy Suomen rannoilta. Mukana tapahtumassa on myös Kymenlaakson Jäte.  

  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot:

Pidä Saaristo Siistinä ry
Nora Forsman
p. 040 455 7252
nora.forsman@pssry.fi

Finland svenska Marthaförbund rf
Roosa Mikkola
p. 044 740 3144

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Heli Satuli
p. 044 320 3622
heli.satuli@rinkiin.fi

Kuvat

16.-17.10.2021 Kotkan Sapokka klo 10-16.00
16.-17.10.2021 Kotkan Sapokka klo 10-16.00
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Tynnyrintekijänkatu 1C
00580 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 650 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme