MessukeskusMessukeskus

Merkittävä kyberturvallisuuspalkinto työelämäprofessori, sotatieteiden tohtori, eversti evp. Martti Lehdolle

Jaa

Kolmatta kertaa jaettava Cyber Security Nordic Award 2022 -palkinto on annettu Martti Lehdolle Cyber Security Nordic -tapahtumassa 12.5.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Palkinnon arvo on 10 000 euroa. Palkinto korostaa kyberturvallisuuden osaamisen ja koulutuksen merkitystä nyt tärkeämpänä kuin koskaan aikaisemmin.

Cyber Security Nordic Award 2022 -palkintoraati sai useita erinomaisia ehdotuksia palkinnonsaajaksi. Tärkeitä kriteereitä valinnassa olivat kyberturvallisuuden näkyvyyden ja merkityksen kasvattaminen, innovointi, kansainvälisyys sekä kyberosaamisen edistäminen maailmanlaajuisesti ja toiminnan vaikuttavuus, mikä on korostunut vallitsevassa maailmantilanteessa.

Kilpailuraadin perusteluissa nousivat esiin Martti Lehdon keskeinen vaikutus kansallisen tason kyberturvallisuuden dokumentaation luomisessa sekä hänen tapansa levittää laajaa osaamistaan niin yliopistokontekstissa kuin liike-elämän verkostoissa, hankkia kansainvälisiä liittolaisia ja ystäviä myös ulkomailta, mikä on omiaan luomaan erinomaista maakuvaa suomalaisesta osaamisesta. Martti Lehto on kyberdiplomatian ja kyberkapasiteetin kasvatuksen kiistaton priimus.

Julkisen esiintymisensä ja asiantuntijaluentojensa avulla hän on hyvin merkittävällä ja sinnikkäällä tavalla edistänyt kyberturvallisuustietoisuutta Suomessa. Maailman nykyhetken tilanteessa Martti Lehdon työn vaikuttavuus on noussut omaan luokkaansa. ”Jos Suomessa ei olisi näitä osaajia, ei meillä olisi uutta teknologiaa”, todettiin raadin valinnassa.

Sotatieteiden tohtori, eversti evp. Martti Lehto, Jyväskylän Yliopisto

Martti Lehdon johdolla aloitettiin Jyväskylän yliopistossa kyberturvallisuuden opetus vuonna 2012 ja kyberturvallisuuden maisteriohjelma vuonna 2015, mikä on ainutlaatuinen koko Suomessa. Se palvelee laaja-alaisesti niin yrityksiä kuin julkisen sektorin turvallisuustoimijoitakin. Hänen johdollaan maisteriohjelman kautta on voitu merkittävästi vahvistaa kansallista kyberturvallisuusosaamista ja tukea kansallisen kyberturvallisuusstrategian tavoitteita. Kansallisella tasolla hän opettaa säännöllisesti kyberturvallisuutta ja kybersodankäyntiä Jyväskylän yliopiston lisäksi Ilmasotakoulussa. Geneva Centre for Security Policy:ssä (GCSP) hän on opettanut kyberturvallisuutta vuodesta 2013 lähtien. Tämän lisäksi hän on ollut vierailevana luennoitsijana lukuisissa muissa ulkomaisissa yliopistoissa.

Martti Lehto on luonut laajan kansallisen ja kansainvälisen yhteistyöverkoston, johon kuuluvat Suomen kaikki kyberturvallisuutta opettavat ja tutkivat yliopistot ja ammattikorkeakoulut sekä alan viranomaiset. Lisäksi hänellä on mittava yhteistyöverkosto kansallisiin ja ulkomaisiin ICT- ja kyberturvallisuusalan yrityksiin, mutta myös kansainvälisen tason akateeminen yhteistyöverkosto, jossa on tuotettu useita laaja-alaisesti kyberturvallisuutta käsitteleviä tutkimusraportteja ja julkaisuja. Hänen kyberturvallisuusalan asiantuntijuuttaan on käytetty monin tavoin. Hänen asiantuntemustaan on käytetty laajasti Eduskunnan eri valiokunnissa.

Tällä hetkellä Martti Lehto on merkittävä vaikuttaja kyberturvallisuuden alueella Suomessa ja hän on tässä roolissa erittäin tunnettu myös kansainvälisesti.

Cyber Security Nordic Award -palkinnon raatiin kuuluivat Aapo Cederberg, toimitusjohtaja CyberWatch Finland, Sauli Eloranta, Vice President, Safe and Connected Society VTT, Kirsi Kokko,Head of Digital Trust Finland Business Finland, Markku Rajamäki,Johtava asiantuntija, yritysturvallisuus ja riskienhallinta EK, Jarmo Sareva, Ambassador for Cyber Affairs UM ja Anni Vepsäläinen, toimitusjohtaja Messukeskus.

Cyber Security Nordic Award – palkinnon myöntää Suomen Messusäätiö ja tapahtuman järjestää Helsingin Messukeskus yhteistyössä Kyberala ry:n kanssa. Strategisia kumppaneita ovat Accenture Security, WithSecure, Huawei, Microsoft ja Trend Micro. Cyber Security Nordic järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-13.5.2022 nyt neljättä kertaa. Vuonna 2021 tapahtuma järjestettiin verkkotapahtumana. Tänä vuonna tapahtumaa voi seurata paikan päällä tai verkon välityksellä.  

Lisätietoja: Tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, Helsingin Messukeskus, puh: 050555 6185,
anu-eveliina.mattila@messukeskus.com 

www.cybersecuritynordic.com#cybersecuritynordic2022  

 
Kuvia edellisestä tapahtumastahttp://mediabank.messukeskus.com 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme