Messukeskus

Messuala jatkaa tulevan vuoden tapahtumien valmistelua vakaasti, vahvoin terveysturvallisuuskäytännöin 

Jaa

Suomalaiset messujärjestäjät jatkavat vuoden 2022 tapahtumiensa valmistelua vakaasti. Hallituksen tiistaina 21.12. lähiviikoiksi julkistamat rajoitukset eivät koske messujen kaltaisia matalariskisiä tapahtumia. Messujen määrittely matalariskiseksi tapahtumaksi perustuu THL:n luokitukseen. Messut katsotaan matalariskiseksi tapahtumaksi, kun asiakaskontaktit niissä on järjestetty terveysturvallisella tavalla.

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n jäsenyritykset ja yhteistyökumppanit noudattavat tarkkaa omavalvontaohjeistusta taatakseen mahdollisimman turvallisen osallistumisen messutapahtumiin niin näytteilleasettajille, messurakentajille kuin kävijöillekin. Ohjeistuksella minimoidaan myös kaikki messujärjestäjien henkilökuntaan, yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin kohdistuvat terveysriskit. 

SAFE Asset Groupin kansainvälisessä tutkimuksessa  messut on luokiteltu turvallisemmaksi paikaksi kuin esimerkiksi kauppakeskukset. 

Koronapassi käytössä jatkossakin 

Koronapassin käyttö messuilla jatkuu, sillä matalariskissä tapahtumissa se on jatkossakin sallittua. Lisäksi messujen turvallisuus varmistetaan tarkoin terveysturvallisuusjärjestelyin, korkeatasoisella hygienialla ja vahvalla maskisuosituksella. Kaikille asiakkaille suositellaan, että tapahtumiin osallistutaan vain täysin terveenä ja oireettomana. Messujärjestäjät ovat myös laajentaneet tapahtumille varattuja tiloja. Halleihin rakennetaan leveät käytävät ja väljät ohjelma-alueet. 

Syksyn aikana on järjestetty terveysturvallisesti ja kaupallisesti onnistuneesti useita messutapahtumia eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Esimerkiksi Helsingissä järjestettiin kirjamessut, SLUSH ja Koiramessut, Tampereella Alihankinta ja Suomen Kädentaidot -messut ja Turussa Osaava nainen sekä Turun Kirjamessut ja Turun Ruoka- ja Viinimessut.

Huoli toimialan selviytymisestä jatkuu

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on tuonut esiin huolensa toimialan säilymisestä toimintakykyisenä. Messu- ja tapahtuma-ala tarvitsee ehdottomasti kustannustuki viiden jatkoksi kustannustuki kuuden tukikuukausille loka-tammikuu. Samalla tukikattoa tulisi nostaa 10 miljoonaan euroon.

- Kolmansien rokotteiden jakelu vauhdittuu ja koronapassilain uudistus etenee. Odotamme, että nämä seikat sekä epidemian vähittäinen väistyminen tuovat osaltaan kaivattua vakautta tapahtumien järjestämiseen. Messujen järjestäminen on pitkäjänteistä työtä ja iso osa tapahtumien kustannuksista toteutuu ennen tapahtuman järjestämistä, sanoo Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n puheenjohtaja Marja Pekkanen.  

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry kattaa ammattimaisen messujärjestämisen Suomessa. Jäseniä ovat Suomen Messut Osuuskunta, Tampereen Messut Oy, Turun Messukeskus Oy, Lahden Messut, Jyväskylän Messut Oy, Pohjois-Suomen Messut ry., Pohjanmaan Expo Oy, Suomen Asuntomessut Osuuskunta, Mediapro Messut Oy, Riihimäen Messut Oy ja KPK Events. Messut ja muut messukeskuksissa järjestetyt tapahtumat toivat Suomessa vuonna 2019 järjestämispaikkakunnilleen yli puolen miljardin euron tulovirran (Taloustutkimus 4/2021). Normaalivuosina eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain noin 150 erilaista messutapahtumaa ja niihin osallistuu yli 1,5 miljoonaa kävijää. | www.messutsuomessa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry, puheenjohtaja Marja Pekkanen, marja.pekkanen@turunmessukeskus.fi, puh. 040 545 7766

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ammattilaiset ja uudet harrastajat syventyvät kuvan ja äänen maailmaan Messukeskuksessa syyskuun alussa18.8.2022 10:35:43 EEST | Tiedote

Kuva & Ääni -tapahtuma tarjoaa ideoita ja tietoa sekä uusimpia välineitä valo- ja videokuvaamiseen sekä äänen käsittelyyn ja tallentamiseen. Tapahtuman ohjelmassa sekä osastoilla on luvassa puheenvuoroja alan ammattilaisilta, oppeja äänenkäsittelyyn ja tallennukseen sekä kuvankäsittelykoulutusta. Tapahtuman näyttelyissä on esillä Suomen parasta valokuvaa. Kuva & Ääni järjestetään 9.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

The winner of the Habitare Design Competition will be announced at the event in September16.8.2022 08:58:31 EEST | Press release

The finalists of the design competition organised by design, furniture and interior design event Habitare in cooperation with Aalto University will be displayed at the event in September. The head judge of the competition, Anna von Schewen from Sweden, will announce the winner on the opening day of Habitare. Habitare will be held from 7 to 11 September 2022 at the Helsinki Expo and Convention Centre.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme