Messukeskus

Messukeskus jatkoi tavoitteellista vastuullisuustyötään pandemiasta huolimatta

Jaa

Vuosi 2020 oli tapahtuma-alalle ennennäkemättömän vaikea. Haasteista huolimatta Messukeskus jatkoi pitkäjänteistä vastuullisuustyötään rakentamalla siltaa kriisin yli kaikilla kolmella osa-alueella: kantamalla vastuuta ihmisistä, ympäristöstä ja taloudesta.

Messukeskus näyttää vastuullisuustyöllään suuntaa koko tapahtuma-alalle Suomessa ja jopa globaalisti. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä on listannut Vastuullisuusraporttiinsa 2020 kohta kohdalta koko tähän saakka tekemänsä työn YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmassa.

- Vastuullisuustyömme jatkui, vaikka pandemia katkaisi vuosi sitten normaalin liiketoiminnan ja esti monet vakiintuneet yhteistyön muodot sidosryhmien kanssa. Olemme vastanneet haasteeseen rakentamalla hybridiliiketoimintaa ja jatkamalla vahvaa työtä tapahtumien terveysturvallisuuden puolesta. Tämä työ on vahva pohja myös jatkoon, kun messuja pian päästään taas järjestämään, sanoo Messukeskuksen vastuullisuustyöstä vastaava markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

Messukeskus julkisti myös ensimmäisenä messujärjestäjänä Suomessa kattavat koronaturvallisuuteen liittyvät ohjeet, ja koko henkilöstö koulutettiin tarkennettuihin hygienia- ja suojakäytäntöihin. Hallit valjastettiin testaus- ja rokotuspaikoiksi koronan vastaiseen kamppailuun.

Talousvaikutus pääkaupunkiseudulle ennen koronaa 357 miljoonaa euroa

Messukeskuksen talousvaikutus pääkaupunkiseudulle oli viimeisimmässä koronaa edeltävässä mittauksessa vuonna 2019 ennätykselliset 357 miljoonaa euroa ja työllisyysvaikutus 4850 henkilötyövuotta. Kun ovet suljettiin yli vuosi sitten, toimintaa pystyttiin jatkamaan vain pienimuotoisena. Kriisin seurauksena Messukeskuksen talousvaikutus ympäröivälle elinkeinoelämälle kutistui 80 prosentilla, ja pääkaupunkiseudun ravintolat, hotellit, taksit ja muu elinkeinoelämä menettivät tämän seurauksena lähes 300 miljoonan euron tulovirran. Luvut perustuvat tulo- ja työllisyyslaskelmaan, jonka on tehnyt Taloustutkimus Oy.

Kohti ympäristötavoitetta: 110 % hiilineutraali Messukeskus

Ympäristötyö eteni pandemiasta huolimatta kohti tavoitetta. Messukeskus on asettanut tavoitteekseen olla 110 % hiilineutraali vuonna 2029. Päämäärää tavoitellaan vähentämällä energiankäyttöä, kasvattamalla uusiutuvan energian osuutta ja hyödyntämällä hiilineutraaleja vaihtoehtoja.

YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma (Agenda2030) tähtää maailmaan, jossa ympäristö, talous ja ihminen otetaan tasavertaisesti huomioon. YK:n tavoitteisiin voimakkaasti sitoutunut Messukeskus keskittyy työssään siihen, miten tapahtumien järjestämisestä ja niihin osallistumisesta tehdään kestävää. Vastuullisuus on keskeinen osa Messukeskuksen arvoja ja kattaa vastuun ympäristöstä, taloudesta ja ihmisistä.

Messukeskuksen Vastuullisuusraportti 2020

Messukeskuksen koronasivusto: https://messukeskus.com/korona/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

The International Friend of Habitare in 2021, Joseph Grima: We must rethink the way we are constructing the world around us5.5.2021 15:00:00 EEST | Press release

Joseph Grima is a British architect who has enjoyed a diverse career and has an extensive background in exhibition curation, research and writing. He has worked as the director and curator of many design and architecture events, and he has also been the editor-in-chief of the architecture and design magazine Domus. Grima is currently working as the creative director of the Design Academy Eindhoven and preparing for the Venice Biennale in May.

Habitaren Kansainvälinen Ystävä Josepf Grima: On aika miettiä uudelleen, miten rakennamme ympäröivää maailmaamme4.5.2021 14:20:15 EEST | Tiedote

Joseph Grima on monipuolisen uran tehnyt brittiläinen arkkitehti, jonka työkenttä ja tausta kattavat laajasti näyttelyiden kuratointeja, tutkimustyötä ja kirjoittamista. Hän on työskennellyt monien design- ja arkkitehtuuritapahtumien johtajana ja kuraattorina, ja on ollut myös arkkitehtuuri- ja muotoilulehti Domuksen päätoimittaja. Tällä hetkellä Grima työskentelee Eindhovenissa Design Academy Eindhoven – korkeakoulun luovana johtajana ja Milanon triennaalin muotoilun pääkuraattorina Milanossa ja valmistautuu Venetsian Biennaleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme