Messukeskus

Messukeskus lanseeraa maailman ensimmäisen yleisölle suunnatun isojen tilojen AR-sovelluksen

Jaa

Lisätty todellisuus, Augmented Reality, tulee pysyväksi osaksi Messukeskuksen asiakaskokemusta tammikuisista Matkamessuista alkaen. Kyseessä on Suomen ensimmäinen kaupallinen tässä laajuudessa toteuttava AR-ratkaisu. Messukeskuksen AR-ratkaisu on myös maailman ensimmäinen kävijän täysin ympäröivä AR-maailma näin laajana toteutuksena.

AR liittää tietokonegrafiikalla tuotetut virtuaalikuvat ja -esineet osaksi tapahtumaympäristöä, jolloin digitaalisuus yhdistyy tapahtumaan saumattomasti. Suurelle yleisölle lisätty todellisuus tuli tutuksi viime kesänä Pokémon Go -peli-innostuksen myötä.

Ensimmäistä kertaa AR on livenä tapahtumakäytössä tammikuisilla Matkamessuilla ja sen jälkeen kaikissa Messukeskuksen järjestämissä tapahtumissa. Sovellus lanseerataan yhteistyössä ohjelmistoyritys Immersalin kanssa. Messukeskuksen AR-toteutus on kuin kuluttajaystävällisempi muoto VR:stä: lisätyn todellisuuden kokemiseen ei tarvita erillisiä laseja – älypuhelin tai tabletti riittää. Ensi vaiheessa sovellus on käytettävissä tehokkaissa Applen älypuhelimissa ja tableteissa ja pian myös Android-päätelaitteissa.

Messukeskus lukeutuu sovelluksellaan Suomen AR-pioneerien harvalukuiseen joukkoon ja singahtaa kansainvälisessä messubisneksessä lisättyyn todellisuuteen ensimmäisenä.

– Kyseessä on Suomen ensimmäinen yleisölle suunnattu, isojen tilojen jaettu kaupallinen AR-sovellus. AR-ratkaisumme on myös maailman ensimmäinen kävijän täysin ympäröivä AR-maailma näin laajana toteutuksena. Tapahtumien osallistujille on tiedossa lisää elämyksiä ja palveluja. Parhaimmillaan AR auttaa messuvierasta löytämään tapahtumasta sen, mitä kävijä haluaakin – olipa se sitten kiinnostava osasto, suosikkiravintola, ohjelmapiste tai vaikka tapahtumaan osallistuva ystävä. AR tuo tapahtumiin myös uudenlaisia wow-elämyksiä ja viihdettä, sanoo Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue. Messuille osallistuvalle yritykselle AR tarjoaa mahdollisuuden erottautumiseen ja näkymiseen uudella tavalla oman osaston ulkopuolella. Kävijän voi koukuttaa vaikka pelillisten oivallusten avulla. AR voi olla esimerkiksi virtuaalisia julisteita, animaatiota, pelejä, interaktiivisuutta tai opastamista.

AR-markkinoiden on ennustettu olevan tulevaisuudessa jopa 120 miljardin dollarin arvoinen ja vievän leijonanosan AR/VR-markkinasta vuoteen 2020 mennessä. (Lähde: www.digi-capital.com)

Video Messukeskuksen AR-ratkaisun testauksesta https://www.youtube.com/watch?v=D7Qi7Rrb9ac

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut 19.–22.1.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessujen partnerimaa vuonna 2017 on Turkki. Avoinna matkailualan ammattilaisille ja medialle 19.1. ja kuluttajille 20.–22.1. #matka2017, www.facebook.com/matkamessut, @matkatravelfair.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messukeskus: markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com. www.messukeskus.com, Twitter: @messukeskus, #messukeskus

Immersal: Jufo Peltomaa, Co-Founder, Head of Special Ops, jufo@immersal.com, www.immersal.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Caravan 2022 -messut esittelee trendikkäitä menopelejä3.12.2021 08:53:32 EET | Tiedote

Helsingin Caravan 2022 -messuilla esitellään uudet matkailuautot ja -vaunut. Samaan aikaan järjestettävillä Matkamessuilla pääsee tutustumaan kotimaan ja ulkomaiden kohteisiin ja tekemään matkasuunnitelmia. Ajoneuvomatkailun suosio on kasvanut huimasti viime vuosina. Tämä näkyy myös Caravan-messuilla, jossa tarjotaan tietoa ja tarinoita sekä kokeneille ajoneuvomatkailijoille, että vasta-alkajille. Caravan-messut järjestetään 21.–23.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattu kilpailu käynnistyi26.11.2021 14:03:33 EET | Tiedote

PulPaper 2022 -tapahtuman start-up-yrityksille suunnattuun kilpailuun voi nyt ilmoittautua. Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja metsäbiotalouden alalta ja voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 5000 euron PulPaper Awardilla. Kansainvälinen metsäteollisuuden ammattitapahtuma PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kansainvälinen PulPaper 2022 rakentaa huomisen biotaloutta25.11.2021 10:07:12 EET | Tiedote

Metsäteollisuuden PulPaper 2022 -tapahtuman teemana on Building tomorrow’ bioeconomy. Alan ammattilaisille veloituksettomassa PulPaper-tapahtumassa järjestetään yritysten puheenvuoroja Future Squarella sekä PulPaper Conference ja Business Forum, jotka molemmat ovat maksullisia tilaisuuksia. Näyttelyalueella metsäteollisuuden yritykset kohtaavat asiakkaitaan ja esittelevät tuotteitaan. PulPaper 2022 järjestetään 29.–31.3.2022 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme