HSL Helsingin seudun liikenne

Metro kulkee pikkujoulukaudella tavallista myöhempään – joukkoliikenteessä myös muita lisälähtöjä

Jaa

HSL lisää liikennettä viikonloppuöihin pikkujoulukaudella perjantaista 18.11. alkaen. Metro- ja bussiliikenteeseen lisätään vuoroja, lähijunaliikenteen junia ajetaan normaalia pidempinä. Raitiovaunulinjoilla 7 ja 9 ajetaan lisälähtöjä 2.12. alkaen.

HSL lisää liikennettä viikonloppuöihin pikkujoulukaudella perjantaista 18.11. alkaen. Metro- ja bussiliikenteeseen lisätään vuoroja, lähijunaliikenteen junia ajetaan normaalia pidempinä. Lisäliikennettä ajetaan perjantain ja lauantain jälkeisinä öinä 18.12. asti.

Metro kulkee kaksi tuntia normaalia pidempään perjantaisin ja lauantaisin. Viimeiset vuorot Helsingin keskustasta lähtevät puoli kahden jälkeen yöllä. Kun metron uusi osuus avautuu 3.12., palvelee pidennetty pikkujoululiikenne liikkujia Kivenlahteen asti.

Lähijunaliikenteessä K- ja L-junien vuoroja ajetaan normaalia pidempinä eli kahden junayksikön junina perjantain ja lauantain jälkeisinä öinä. Viikonloppuöisin Helsingin päärautatieasemalla kulku raiteille on asemarakennuksen puolelta porttien kautta, joten junaan kannattaa saapua hyvissä ajoin.

Bussilinjoista ylimääräisiä myöhäisillan lähtöjä on perjantaisin ja lauantaisin linjoilla 20, 21N, 66, 67N, 71, 78N, 84, 88B, 108N, 112N, 113N, 114N, 118N, 125N, 147N, 231N, 235N, 300, 345(N), 415N ja 436N.

Raitiovaunulinjoilla 7 ja 9 ajetaan lisälähtöjä Länsiterminaaliin 2.12.–6.1. Lisäliikennettä on perjantai-iltaisin sekä lauantaisin ja sunnuntaisin aamuin illoin.

Kaikki lisävuorojen sekä normaalin yöliikenteen aikataulut löytyvät HSL:n Reittioppaasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Informaatiosuunnittelija Saana Lehtinen, HSL, puh. 040 527 3840

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 420 työntekijää, ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin ennen koronaa yli 390 miljoonaa matkaa vuodessa. Korona on vaikuttanut merkittävästi joukkoliikenteen käyttöön, ja matkustajamäärämme ovat nyt noin 40 prosenttia pienemmät. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Suur-Espoonlahden ja Suur-Kauklahden bussilinjat uudistuvat 6.2.31.1.2023 09:28:28 EET | Tiedote

HSL päivittää 6.2. Suur-Espoonlahden ja Suur-Kauklahden bussilinjat. Valtaosaa Suur-Espoonlahden liityntälinjoista ryhdytään ajamaan Espoonlahden uuteen bussiterminaaliin Matinkyän sijasta. Uusien metroasemien ja Kauklahden rautatieaseman välille tulee lisää poikittaisia bussiyhteyksiä. Entistä useampi läntisen Espoon bussilinja ankkuroituu molemmista päistään raideliikenteen runkoverkkoon ja alueen joukkoliikenteestä tulee entistä verkostomaisempaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme