HSL Helsingin seudun liikenne

Metroliikenne Matinkylään käynnistyy 18. marraskuuta – tässä kaikki, mitä avajaispäivästä tarvitsee tietää!

Jaa

Odotettu päivä koittaa lauantaina 18. marraskuuta, kun metron matkustajaliikenne ulottuu ensimmäistä kertaa Espoon Matinkylään asti. Muutos on historiallisen suuri, sillä vastaavan kokoluokan uudistusta metroverkkoon ei ole tehty metron avaamisen jälkeen vuonna 1982.

Metrolinja pitenee 14 kilometrin uudella, maanalaisella osuudella, ja samalla avataan kahdeksan uutta asemaa. Niistä Lauttasaari ja Koivusaari sijaitsevat Helsingissä, ja Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä Espoossa.

Miten toimin metrossa?

Metro on kätevä liikenneväline, joka muodostaa pääkaupunkiseudun idän ja lännen välisen liikenteen selkärangan. Sen vuorovälit ovat tiheät ja liikennöintiajat laajat.

Metro poikkeaa muista HSL-alueen liikennevälineistä siinä, että matkan tulee olla maksettuna ennen laiturialueelle astumista. Lipun voi hankkia esimerkiksimatkakortilla, mobiilisovelluksella, lippuautomaatista tai HSL:n myyntipisteistä (kuten R-kioskeista tai HSL:n omista palvelupisteistä).

Metrojunan ovilla tulee päästää poistuvat matkustajat ulos ennen junaan astumista. Älä myöskään viivytä ovien sulkeutumista, sillä se hidastaa kaikkien metromatkaa. Sulkeutuvien ovien väliin juokseminen ei siis ole suositeltavaa – seuraava juna tulee aina pian.

Metroaseman liukuportaissa seistään oikealla ja ohitetaan vasemmalta. Metroasemalta poistumisessa ja reitin löytämisessä auttavat metroasemien kattavat opasteet.

Metron avajaispäivänä etenkin metron läntiselle osuudelle on odotettavissa selvästi suurempia matkustajamääriä kuin tavanomaisena lauantaina. Kehotammekin matkustajia kärsivällisyyteen ja varaamaan aikaa liikkumiseensa.

Näin metro kulkee

Metroliikenne kulkee 18.11. alkaen kahdella linjalla: Matinkylä–Vuosaari ja Tapiola–Mellunmäki. Linjojen yhteisellä osuudella Tapiola–Itäkeskus vuoroväli on maanantaista perjantaihin ruuhka-aikaan 2,5 minuuttia, arkisin päivällä ja alkuillasta sekä lauantaisin päivällä 3–4 minuuttia ja muina aikoina 5 minuuttia.

Metroliikenne alkaa aamulla noin kello 5 ja jatkuu noin kello 23.30:een asti. Sunnuntaisin metroliikenne alkaa tuntia myöhemmin.

Pikkujoulukaudella 17.11.–17.12. metroliikenne kulkee perjantai- ja lauantai-iltoina poikkeuksellisesti kaksi tuntia normaalia pidempään. Lisätietoa pikkujoulukauden lisäliikenteestä HSL:n verkkosivuilla.

Avajaispäivän ohjelma

Metroliikenne käynnistyy normaalin lauantain tapaan aamuviiden jälkeen Itäkeskuksen ja Matinkylän asemilta. Asemien ulkopuolella on oppaita neuvomassa matkustajia koko lauantain ajan.

Tämän lisäksi Matinkylän Iso Omena -kauppakeskuksen laajennusosan M.E.E.T.-aukiolla vietetään metron avajaistilaisuutta kello 10–16. Tilaisuudesta saat lisätietoa HSL:n verkkosivuilta.

Eri toimijoiden järjestämiä tapahtumia on myös Tapiolan, Niittykummun ja Lauttasaaren asemien ympäristössä. Kaikilla uusilla asemilla on lisäksi oppaita matkustajia opastamassa. Oppaita on paikalla tärkeimmillä asemilla myös sunnuntaina ja maanantaina.

Lisätietoja joukkoliikenteen muutoksista 18. marraskuuta: hsl.fi/länsimetro

Lisätietoja:
Johannes Laitila, tiedottaja, p. 050 414 0111

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Oletko hän, joka liikkuu kuin soreakoipinen kirahvi? HSL julkaisee maailmankuulun luontokuvaajan kuvat Helsingin seudun kävelijöistä14.5.2018 11:05Tiedote

Brittiläinen luontokuvaaja Will Burrard-Lucas kuvasi huhtikuussa kahden päivän ajan ihmisiä luonnollisessa ympäristössään – kävelemässä kotikaupungissaan. Nyt kuvat ovat toukokuun ajan nähtävillä pysäkkijulisteissa, Rautatientorin metroasemalla, Helsingin ydinkeskustan digitauluilla, ratikan ja metron sähköisillä näytöillä sekä HSL:n sosiaalisen median kanavissa.

HSL:n hallituksen päätöksiä 8.5.20188.5.2018 12:00Tiedote

Kokouksen esityslistan voi lukea täältä: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2018525 Etelä-Espoon bussiliikenteen muutokset Hallitus hyväksyi useita reittimuutoksia ja päätti perustaa neljä suoraa ruuhka-ajan bussilinjaa Espoonlahden alueen ja Kampin välille. Hallitus päätti myös käynnistää kilpailutuksen perustettujen linjojen osalta niiltä osin kuin linjojen perustamisessa ei voida hyödyntää voimassa olevia liikennöintisopimuksia. Suorat bussilinjat Etelä-Espoon ja Kampin välille saadaan liikenteeseen vuoden 2018 aikana. Tavoitteena on metron kuormituksen keventäminen Matinkylän ja Tapiolan välisellä osuudella. HSL seuraa muutosten vaikutuksia kokonaismatka-aikoihin sekä palvelutarjonnan riittävyyttä. HSL selvittää Länsiväylän pohjoispuolen alueiden palvelutasoa sekä varmistaa koululaisliikenteen sujuvuuden näillä alueilla. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki esityslistaan: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme