Metsä- ja pakkausklusterin ykköstapahtuma keräsi alan osaajat Messukeskukseen

Jaa

Metsä- ja pakkausteollisuuden tapahtumakokonaisuus järjestettiin tällä viikolla Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma osoitti, että toimiala katsoo tulevaisuuteen ja yritykset kehittävät toimintaansa digitalisoituvassa maailmassa vastuullisuutta korostaen. Messuilla jaettiin myös tunnustuksia eri alojen osaajille ja innovoijille. Metsäteollisuuden PulPaper, pakkausalan PacTec ja uusi Wood & Bioenergy keräsivät oheistapahtumineen kolmen päivän aikana yhteensä yli 9 200 osallistujaa.

Metsäklusteri kokoontui Messukeskuksessa PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy -tapahtumissa tulevaisuusteeman äärellä. Kuva: Messukeskus.
Metsäklusteri kokoontui Messukeskuksessa PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy -tapahtumissa tulevaisuusteeman äärellä. Kuva: Messukeskus.

Tapahtumassa oli mukana lähes 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Osastoilla ja ohjelmissa korostuivat kiertotalouden mahdollisuudet, uudet materiaalit, innovatiiviset pakkaukset sekä IOT, tekoäly ja lisätty todellisuus.

-        Uudistuneen PulPaperin tulevaisuuteen katsonut teema sekä uusi yhteistyö pakkaus- ja bioenergia-alan muiden toimijoiden kanssa herättivät ilahduttavasti kiinnostusta ja mm. konferenssiosallistujiemme määrä lähes kolminkertaistui edellisestä kerrasta. Alan yritysten vahva tulevaisuuden usko näkyi myös tapahtuman positiivisessa tunnelmassa, jonka eräs kokenut kävijä tiivisti sanoihin: ”PulPaper teki paluun juurilleen”, PI:n toimitusjohtaja Antti Lindqvist toteaa.

-        Olemme erittäin tyytyväisiä uudella konseptilla järjestettyihin messuihin. Messujen yhteydessä lanseeraamamme helposti kierrätettävät kartonkituotteemme AEGLE® Barrier Plus ja ISLA® Duo herättivät valtavaa kiinnostusta kävijöiden joukossa, ja esitelmämme Future Square -lavalla keräsivät myös suuren joukon kuulijoita. Oman osastomme lisäksi Kotkamills oli esillä myös monen yhteistyökumppanimme osastolla, joten yrityksemme ja tuotteemme saivat merkittävästi positiivista näkyvyyttä messujen aikana. Tapahtuman huipensi messuilta järjestetty ekskursio tehtaallemme Kotkaan, kertoo Kotkamillsin viestintäpäällikkö Johanna Mäkelä.

Katse tulevaisuuden mahdollisuuksissa

Suomi on metsäteollisuuden suunnannäyttäjä, jossa perinteisen paperi- ja selluteollisuuden lisäksi kehitetään jatkuvasti uusia puupohjaisia tuotteita. Tapahtuman teema ”Visit tomorrow today” viittaa uusiin innovaatioihin ja teknologioihin, joita hyödyntämällä metsäteollisuus kehittyy digitaalistuvassa maailmassa.

-        Suomessa tapahtuu koko ajan merkittävää kehitystä, ja tapahtuma onnistui tuomaan hyvin esiin sen, mitä kaikkea wood based -teollisuus voi olla. Visit tomorrow today -teema näkyi ohjelmissa ja osastoilla. Sulzerin ständillä viestimme siitä, että meidän intohimona on olla mukana uudistumisessa, yhdessä muiden toimijoiden kanssa, kertoo Sulzerin kehitysjohtaja Reijo Vesala.

-        Suomalainen pakkausala voi hyvin ja PacTec Helsinki on vakiinnuttanut asemansa pakkausalan tärkeänä kokoontumispaikkana. Laadukas ohjelma ja näytteilleasettajien esittelemät uutuudet tarjosivat monipuolisen kattauksen alan ajankohtaisista ja tulevista ilmiöistä. Tapahtumassa oli hyvä tunnelma ja saimme paljon positiivista palautetta sekä kävijöiltä että näytteilleasettajilta, sanoo toimitusjohtaja Antro Säilä Suomen Pakkausyhdistyksestä.

Tapahtumakokonaisuutta täydensi ensimmäistä kertaa järjestetty Wood & Bioenergy. Uusi tapahtuma sai alalla hyvän vastaanoton.

-        Kun koko ala on yhdessä, se tuo lisäarvoa kaikille, ja saadaan myös naapurimaista kävijöitä. Ylipäätään kävijälaatu oli erinomainen, messuilla kävi yritysten avainhenkilöitä, kuten toimitusjohtajia ja tuotantojohtajia. Lisäksi meidän osastolla kävi paljon venäläisiä messuvieraita, kertoo Suomen Linkki Sahakoneiden toimitusjohtaja Hannu Voutilainen.

PacTec seuraavan kerran 2020, PulPaper 2022

Seuraavaa metsäklusterin tapahtumaa suunnitellaan yhdessä alan toimijoiden kanssa keväälle 2020. PulPaper järjestetään seuraavan kerran neljän vuoden kuluttua, vuonna 2022. PacTec-messut järjestetään maaliskuussa 2020 samaan aikaan elintarviketeollisuuden FoodTec- ja graafisen alan Sign, Print & Pack -tapahtuman sekä ruoka- ja ravintola-alan Gastro Helsinki -messujen kanssa. Pakkaus-, elintarvike- ja graafisella teollisuudella on merkittäviä synergiaetuja, jotka tuodaan uudistuvassa messukokonaisuudessa kävijöiden ja näytteilleasettajien hyödyksi. Vahva tapahtumakokonaisuus luo uusia mahdollisuuksia kaikille toimialoille.

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä 29.–31.5.2018. Kokonaisuuteen kuuluivat näyttely, seminaarit ja muu ohjelma, iltaohjelma sekä vierailut Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalle ja Kotkamillsin kartonkitehtaalle.

Seuraava ammattitapahtuma Messukeskuksessa on kemikaaliturvallisuuden seminaari Helsinki Chemicals Forum 14.–15.6.

Lisätietoja tapahtumista:

Riikka Luomanpää

tiedottaja, PulPaper ja Wood & Bioenergy

p. 050 540 4231

Antti Karjunen

tiedottaja, PacTec

p. 050 574 3444

etunimi.sukunimi@messukeskus.com 

#pulpaper2018 | #pactec2018 | #woodexpo2018

Kuvat

Metsäklusteri kokoontui Messukeskuksessa PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy -tapahtumissa tulevaisuusteeman äärellä. Kuva: Messukeskus.
Metsäklusteri kokoontui Messukeskuksessa PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy -tapahtumissa tulevaisuusteeman äärellä. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään16.8.2018 14:00Tiedote

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö ja Messukeskus tiivistävät yhteistyötään. Uusi yhteistyösopimus kattaa vuodet 2019-2022, joiden aikana Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -suomenmestaruuskilpailut sekä Suomen Bocuse d’Or karsintakilpailut kilpaillaan Messukeskuksessa. Pitkän tähtäimen tavoitteena on saada Bocuse d’Or Europe 2022 -kokkikilpailu Suomeen ja pidettäväksi Messukeskuksessa.

Kuka ansaitsee Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen vuonna 2018?2.8.2018 12:10Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä tärkeästä työstä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Tunnustuksen saaja julkistetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 25.10.2018 nyt jo 18. kerran.

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme