Metsä- ja pakkausklusterin ykköstapahtuma keräsi alan osaajat Messukeskukseen

Jaa

Metsä- ja pakkausteollisuuden tapahtumakokonaisuus järjestettiin tällä viikolla Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma osoitti, että toimiala katsoo tulevaisuuteen ja yritykset kehittävät toimintaansa digitalisoituvassa maailmassa vastuullisuutta korostaen. Messuilla jaettiin myös tunnustuksia eri alojen osaajille ja innovoijille. Metsäteollisuuden PulPaper, pakkausalan PacTec ja uusi Wood & Bioenergy keräsivät oheistapahtumineen kolmen päivän aikana yhteensä yli 9 200 osallistujaa.

Metsäklusteri kokoontui Messukeskuksessa PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy -tapahtumissa tulevaisuusteeman äärellä. Kuva: Messukeskus.
Metsäklusteri kokoontui Messukeskuksessa PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy -tapahtumissa tulevaisuusteeman äärellä. Kuva: Messukeskus.

Tapahtumassa oli mukana lähes 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Osastoilla ja ohjelmissa korostuivat kiertotalouden mahdollisuudet, uudet materiaalit, innovatiiviset pakkaukset sekä IOT, tekoäly ja lisätty todellisuus.

-        Uudistuneen PulPaperin tulevaisuuteen katsonut teema sekä uusi yhteistyö pakkaus- ja bioenergia-alan muiden toimijoiden kanssa herättivät ilahduttavasti kiinnostusta ja mm. konferenssiosallistujiemme määrä lähes kolminkertaistui edellisestä kerrasta. Alan yritysten vahva tulevaisuuden usko näkyi myös tapahtuman positiivisessa tunnelmassa, jonka eräs kokenut kävijä tiivisti sanoihin: ”PulPaper teki paluun juurilleen”, PI:n toimitusjohtaja Antti Lindqvist toteaa.

-        Olemme erittäin tyytyväisiä uudella konseptilla järjestettyihin messuihin. Messujen yhteydessä lanseeraamamme helposti kierrätettävät kartonkituotteemme AEGLE® Barrier Plus ja ISLA® Duo herättivät valtavaa kiinnostusta kävijöiden joukossa, ja esitelmämme Future Square -lavalla keräsivät myös suuren joukon kuulijoita. Oman osastomme lisäksi Kotkamills oli esillä myös monen yhteistyökumppanimme osastolla, joten yrityksemme ja tuotteemme saivat merkittävästi positiivista näkyvyyttä messujen aikana. Tapahtuman huipensi messuilta järjestetty ekskursio tehtaallemme Kotkaan, kertoo Kotkamillsin viestintäpäällikkö Johanna Mäkelä.

Katse tulevaisuuden mahdollisuuksissa

Suomi on metsäteollisuuden suunnannäyttäjä, jossa perinteisen paperi- ja selluteollisuuden lisäksi kehitetään jatkuvasti uusia puupohjaisia tuotteita. Tapahtuman teema ”Visit tomorrow today” viittaa uusiin innovaatioihin ja teknologioihin, joita hyödyntämällä metsäteollisuus kehittyy digitaalistuvassa maailmassa.

-        Suomessa tapahtuu koko ajan merkittävää kehitystä, ja tapahtuma onnistui tuomaan hyvin esiin sen, mitä kaikkea wood based -teollisuus voi olla. Visit tomorrow today -teema näkyi ohjelmissa ja osastoilla. Sulzerin ständillä viestimme siitä, että meidän intohimona on olla mukana uudistumisessa, yhdessä muiden toimijoiden kanssa, kertoo Sulzerin kehitysjohtaja Reijo Vesala.

-        Suomalainen pakkausala voi hyvin ja PacTec Helsinki on vakiinnuttanut asemansa pakkausalan tärkeänä kokoontumispaikkana. Laadukas ohjelma ja näytteilleasettajien esittelemät uutuudet tarjosivat monipuolisen kattauksen alan ajankohtaisista ja tulevista ilmiöistä. Tapahtumassa oli hyvä tunnelma ja saimme paljon positiivista palautetta sekä kävijöiltä että näytteilleasettajilta, sanoo toimitusjohtaja Antro Säilä Suomen Pakkausyhdistyksestä.

Tapahtumakokonaisuutta täydensi ensimmäistä kertaa järjestetty Wood & Bioenergy. Uusi tapahtuma sai alalla hyvän vastaanoton.

-        Kun koko ala on yhdessä, se tuo lisäarvoa kaikille, ja saadaan myös naapurimaista kävijöitä. Ylipäätään kävijälaatu oli erinomainen, messuilla kävi yritysten avainhenkilöitä, kuten toimitusjohtajia ja tuotantojohtajia. Lisäksi meidän osastolla kävi paljon venäläisiä messuvieraita, kertoo Suomen Linkki Sahakoneiden toimitusjohtaja Hannu Voutilainen.

PacTec seuraavan kerran 2020, PulPaper 2022

Seuraavaa metsäklusterin tapahtumaa suunnitellaan yhdessä alan toimijoiden kanssa keväälle 2020. PulPaper järjestetään seuraavan kerran neljän vuoden kuluttua, vuonna 2022. PacTec-messut järjestetään maaliskuussa 2020 samaan aikaan elintarviketeollisuuden FoodTec- ja graafisen alan Sign, Print & Pack -tapahtuman sekä ruoka- ja ravintola-alan Gastro Helsinki -messujen kanssa. Pakkaus-, elintarvike- ja graafisella teollisuudella on merkittäviä synergiaetuja, jotka tuodaan uudistuvassa messukokonaisuudessa kävijöiden ja näytteilleasettajien hyödyksi. Vahva tapahtumakokonaisuus luo uusia mahdollisuuksia kaikille toimialoille.

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä 29.–31.5.2018. Kokonaisuuteen kuuluivat näyttely, seminaarit ja muu ohjelma, iltaohjelma sekä vierailut Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalle ja Kotkamillsin kartonkitehtaalle.

Seuraava ammattitapahtuma Messukeskuksessa on kemikaaliturvallisuuden seminaari Helsinki Chemicals Forum 14.–15.6.

Lisätietoja tapahtumista:

Riikka Luomanpää

tiedottaja, PulPaper ja Wood & Bioenergy

p. 050 540 4231

Antti Karjunen

tiedottaja, PacTec

p. 050 574 3444

etunimi.sukunimi@messukeskus.com 

#pulpaper2018 | #pactec2018 | #woodexpo2018

Kuvat

Metsäklusteri kokoontui Messukeskuksessa PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy -tapahtumissa tulevaisuusteeman äärellä. Kuva: Messukeskus.
Metsäklusteri kokoontui Messukeskuksessa PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy -tapahtumissa tulevaisuusteeman äärellä. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me nosti esiin vastuullista kuluttamista21.10.2018 19:16Tiedote

Tänään päättyneillä I love me -messuilla oli vahva painotus vastuulliseen kuluttamiseen. Luonnonkosmetiikan ja ekomuodin osastojen lisäksi kuluttajille oli tarjolla kotimaista muotia ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. 450 messuilla mukana olleen yrityksen tarjontaan kävi tutustumassa noin 56 000 kuluttajaa. Messuilla tehdyn kävijätutkimuksen mukaan ostopäätöksiin vaikuttavat entistä vahvemmin tuotteen alkuperään liittyvät asiat.

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme