Weckman Steel Oy

Metsä Groupin Rauman sahan kuivaamorakennusten vastattava vaativiin olosuhteisiin

Jaa

Weckman on Heinolan Sahakoneiden alihankkijana mukana rakentamassa Metsä Groupiin kuuluvalle Metsä Fibrelle sahaa, joka on valmistuessaan yksi maailman tehokkaimmista ja moderneimmista yksilinjaisista sahoista. Weckman valittiin vaativaan hankkeeseen mukaan, koska yritys pystyy täyttämään korkeat laatu- ja budjettivaatimukset sekä tiukan aikataulun.

Weckman rakentamassa Metsä Groupin Rauman sahan kuivaamoa vaativiin olosuhteisiin.
Weckman rakentamassa Metsä Groupin Rauman sahan kuivaamoa vaativiin olosuhteisiin.

Sahojen kuivaamorakenteilta vaaditaan normaalia parempaa laatua ja kestävyyttä. Sahatavaran kuivaamojen olosuhteet ovat vaativat johtuen lämpötiloista ja suuresta kosteudesta. Lisäksi Raumalle rakennettava uusi mäntysaha sijaitsee meren läheisyydessä, mikä asettaa erikoisvaatimuksia materiaaleille.

– Kun rakennetaan rannikolle, ympäristön olosuhteet on otettava huomioon. Materiaalit vaativat meren läheisyydessä tavallista paremman pintakäsittelyn, Weckmanin toimitusjohtaja Juha Simola tietää.

Tiukka aikataulu, korkea laatu ja budjetti

Weckmanin Juha Simolaa Rauman sahan vaatimukset eivät hirvittäneet.

– Olemme toimittaneet tuotteitamme Skandinavian lisäksi muun muassa Venäjän Siperiaan, Tadžikistanin aavikoille ja vuorille sekä Kanadan ikirouta-alueille, Simola toteaa.

Sahalaitoksen rakentaminen kestää noin kaksi vuotta. Sahalla tuotanto alkaa jo vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä, joten projektin on edettävä tiiviissä aikataulussa.

Heinolan Sahakoneet valitsi kumppanikseen Weckmanin. Valinnan perusteena oli, että Weckman on teräsrakentamisen edelläkävijä, ja pystyy rakentamaan sahan vaativien spesifikaatioiden mukaisesti.

– Projekti on kokoluokassaan merkittävä ja toimijoita on työmaalla useita. Kaikilta toimijoilta vaaditaan sujuvaa yhteistyötä, jotta tiukat aikataulu ja laatuvaatimukset voidaan täyttää. Nämä ovat tietysti sidoksissa budjetin toteutumiseen, kertoo hankkeen vaatimuksista Heinolan Sahakoneiden toimitusjohtaja Jan Räsänen.

– Heinolan Sahakoneet on Avainlippu-yritys ja käytämme yhteistyökumppaneina pääosin kotimaisia yrityksiä. Kotimaiset yhteistyöyritykset ovat luotettavia ja teknologisesti edelläkävijöitä. Weckman pystyy vastaamaan myös tiukkoihin laatu- ja ympäristövaatimuksiin, Räsänen jatkaa.

Projekti: Metsä Groupin Rauman saha hyödyntää konenäköä, älykästä ohjausta sekä tekoälyratkaisuja kaikissa sahaprosessin vaiheissa.
Investoinnin arvo: noin 200 miljoonaa euroa
Valmistusajankohta: Q3/2022

Lisätietoja: 

Juha Simola, toimitusjohtaja
Weckman Steel Oy
040 187 7765
juha.simola (a) weckmansteel.fi

Weckman Steel Oy on jalostanut terästä jo vuodesta 1962. Yhtiön suomalaisessa teräsosaamisessa yhdistyvät vanhat peltiseppäperinteet ainutlaatuiseen moderniin tuotantoteknologiaan. Weckman on jo lähes 60 vuoden ajan vienyt teräsosaamistaan kaikkialle maailmaan. Weckman tuntee vaativat ilmasto-olosuhteet Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa, Tadžikistanin aavikoilla ja vuorilla sekä Venäjän Siperian ja Kanadan ikiroudat ja kuumat kesät. Weckman työllistää Suomessa noin 100 henkilöä. https://www.weckmansteel.fi/

Avainsanat

Kuvat

Weckman rakentamassa Metsä Groupin Rauman sahan kuivaamoa vaativiin olosuhteisiin.
Weckman rakentamassa Metsä Groupin Rauman sahan kuivaamoa vaativiin olosuhteisiin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Weckman Steel Oy
Weckman Steel OyTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.