Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Metsäläntiellä liikennettä haittaava katutyö

Jaa

Pasilan pohjoisosassa sijaitsevan uuden asuinalueen Postipuiston rakennustyöt ovat alkaneet kesäkuussa. Työllä on vaikutusta myös Metsäläntien liikenteeseen, sillä kunnallisteknisten liittymien rakentaminen ulottuu Metsäläntien ja Postiljooninkadun risteykseen. Työ haittaa liikennettä Metsäläntiellä arvioilta noin kahden kuukauden ajan elokuun puolivälistä alkaen.

Vaikutukset liikenteeseen 12.8 alkavalta viikolta lähtien:

Moottoriajoneuvot: Metsäläntien muuttuu Postiljooninkadun kohdalla yksikaistaiseksi sekä länteen että itään päin mentäessä.

Jalankulku ja pyöräily: Ei vaikutuksia alkuvaiheessa, myöhemmin syksyllä suojatie Postiljooninkadun yli siirtyy noin kymmenen metriä.

Joukkoliikenne: Metsäläntiellä olevan bussipysäkin sijainti muuttuu itään päin, pysäkki pysyy käytössä koko työn ajan.

Talonrakennus alkaa syksyllä

Postipuisto on Pasilan pohjoisosaan Keskuspuiston ja Ilmalan ratapihan lähelle tuleva uusi asuinalue. Koteja rakennetaan 5 700 asukkaalle, ja vuonna 2019 on käynnistymässä noin 850 asunnon toteutus. Tulossa on myös päiväkoteja, alakoulu, kaupallisia palveluita sekä yhteistila asukkaille.

Talonrakennus pääsee alkamaan syksyn aikana Bonavan, Firan, TA-Rakennuttajan, Rakennusliike Evälahden ja Helsingin kaupungin asuntotuotannon työmailla. Rakentaminen jatkuu 2020-luvun loppupuolelle saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Infrarakentaminen
Helsingin kaupungin rakentamispalvelu-liikelaitos Stara
Ahti Kuusela
vastaava työnjohtaja
09 310 39628
ahti.kuusela@hel.fi

Pasilan aluerakentaminen, kaupunginkanslia
Projektinjohtaja Päivi Ahlroos
09 310 23661
paivi.ahlroos@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme