Keski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskus

Miehinkäiselle rakennetaan uusi pohjapato

Jaa

Uuraisten Miehinkäinen on Höytiän ja Kotaperän välimaastossa sijaitseva melko laajalti soistunut linnustollisesti arvokas lampi, joka on osa Oksalan Isosuon - Miehinkäisensuon Natura 2000 -kohdetta. Hydrologia LIFE -hankkeessa rakennetaan Miehinkäisen laskupuroon uusi pohjapato. Toimenpiteellä saadaan Miehinkäisen alinta vedenpintaa nostetuksi 32 cm. Laskupurossa on jo nykyään pohjapato, mutta se vuotaa.

Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus

Tulevan rantaviivan mukainen alue ei muutu kauttaaltaan avovedeksi vaan märän rimpipintaisen suon ala kasvaa selvästi. Umpeenkasvun odotetaan hidastuvan tai lakkaavan ja kasvillisuuden joiltain osin taantuvan. Vesilinnustolle sopivan ruokailualueen odotetaan laajenevan.

– Hankkeen toivotaan osaltaan auttavan voimakkaasti taantuneen vesilinnuston elinoloja ja poikastuottoa, toteaa suunnittelusta pääosin vastannut biologi Tomi Hakkari Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on myöntänyt hankkeelle vesiluvan loppukesällä 2020. Kyynämöisen lohkokunta omistaa vesialueen, mutta luvan hakijana ja rakennuttajana on Keski-Suomen ELY-keskus, joka vastaa jatkossa myös padon kunnossapidosta. Urakoitsijana toimii Keuruun maanrakennus ja putkistosaneeraus Oy.

Rakentamista on valmisteltu tammikuusta lähtien ja itse patorakentaminen alkaa helmikuun viimeisellä viikolla. Työmaalle kulkeminen on linjattu siten, että Talkoovuorten luontopolulle koituu mahdollisimman vähän vahinkoa.

Hydrologia LIFE -hanke

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Biologi Tomi Hakkari, p. 0295 024 731
Vesitalousasiantuntija Lauri Kaisto, p. 0295 024 752
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskuksen päällystystyöt Jyväskylässä5.7.2021 08:38:02 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen päällystystyöt jatkuvat heinäkuussa Jyväskylässä. Nelostiellä Vaajakoski-Kanavuori välillä päällystetään 2,4 kilometriä ja valtatiellä 18 Kukkumäessä 1,9 kilometriä. Päällystykset tehdään yötöinä klo 19.00–06.00 liikennehaittojen minimoimiseksi. Aikatauluihin voi tulla muutoksia esimerkiksi vesisateiden takia. Tiellä liikkujien on syytä varautua liikenteen hidastumiseen ja pysäytyksiin tietyömaan läheisyydessä.

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostushankkeisiin14.6.2021 09:51:09 EEST | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt avustusta ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön rahoituksesta vuonna 2021 yhteensä noin 182 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 600 ja 45 000 euron välillä. Hankkeiden kustannusarviot ovat yhteensä noin 325 800 €. Avustettavia hankkeita oli yhteensä kahdeksantoista, joista seitsemässä hankkeessa rahoitettiin hankkeiden suunnittelua tai esiselvitystä ja yhdessätoista hankkeiden toteutusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme