Habita LKV

Mielipide: yksikään koti ei vaihda omistajaa pelkkien mielikuvien avulla

Jaa

Tavattoman usein kuulee väitteen, että kiinteistönvälitys olisi merkittävästi muuttunut. Että kauniilla kohdekuvilla ja aamuauringossa höyryävällä espressokupilla myytäisiin enemmän. Vuosikymmeniä alalla toimineena yrittäjä tiedän, että yksikään koti ei vaihda omistajaa pelkän mielikuvan siivittämänä. Kaupan ratkaisee vuorovaikutus ja asiakkaan viimeistelty palvelu. Poikkeusaikana henkilökohtainen palvelu vain korostuu, eikä verkko voi korvata kaikkia kohtaamisia.

Myynti ja markkinointi ovat kaksi eri asiaa, eikä niitä sovi sekoittaa keskenään. Onnistunut myynti esimerkiksi asuntokaupassa tarkoittaa tarkkaa perehtymistä kohteeseen ja sille sopiviin asukkaisiin. Se tarkoittaa myös lähtevän ja saapuvan asukkaan taitavaa kuuntelua ja ylivertaista palvelua alusta loppuun. Kääntäen se ei tarkoita sitä, että isännöitsijäntodistusta ei postiteta ajoissa tai että se jää tyystin postittamatta uuden asukkaan taloyhtiölle. Näitä tarinoita kuulee muuten surullisen usein.

Kotia etsivä ihminen tai perhe on tekemässä elämänsä ehkä suurinta päätöstä. Jokainen haluaa tässä tilanteessa varmistua välittäjän ammattimaisuudesta: kuka hän on, missä hän työskentelee, kuinka paljon hän on kouluttautunut alalle, kuka taustalla oleva mahdollinen omistaja on.

Vaikka moni asia voikin tapahtua digitaalisesti, niin kodinvaihto ei. Se tarvitsee nyt ja jatkossakin paljon henkilökohtaisen palvelun tuomaa ammattitaitoa. Alallemme voi olla helppo tulla, mutta pysyminen vaatii jo enemmän: asiakkaan ehdotonta kunnioittamista, tinkimätöntä ammattitaitoa ja halua onnistua. Ei vain itse, vaan asiakkaan kanssa. Mielikuvamarkkinointi on vasta pihatie onnistumiseen.

Jari Gardziella

hallituksen puheenjohtaja

Habita

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

hallituksen puheenjohtaja Jari Gardziella, Habita, puh. 050 420 0000, jari.gardziella@habita.com

Tietoja julkaisijasta

Habita LKV
Habita LKV
Elimäenkatu 17-19
00510 Helsinki

https://www.habita.com/fi

Habita on pankeista ja vakuutuslaitoksista riippumaton, Suomen suurimpiin lukeutuva kiinteistönvälittäjä. Suomen 24 paikkakunnan lisäksi Habitalla on toimistot 27:ssa maassa ympäri maailmaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Habita LKV

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme