Suomen Mielenterveysseura ry

Mieltä vahvistavia meemejä, mielenterveyttä verkosta ja chat-tukea nuorille

Jaa

Eurooppalaiset nuorisotyön toimijat sekä nuoret vaihtavat ideoitaan Helsingissä 7.-9.6.

Nuorten mielenterveyttä vahvistetaan parhaiten heidän omissa ympäristöissään: verkossa, sosiaalisessa mediassa, pelimaailmassa, nuorisotaloilla ja harrastusryhmissä. Mutta kuinka uusi teknologia saadaan parhaiten kasvattamaan nuorten osallisuutta yhteiskunnassa ja toisaalta tukemaan silloin, kun nuori tarvitsee apua? Ja miten sosiaalista mediaa ja pelejä voidaan hyödyntää nuorten mielenterveyden vahvistamisessa?

Tällä viikolla nuoret, nuorisotyön alan toimijat ja viranomaiset  seitsemästä EU-maasta kokoontuvat keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia ja käytäntöjä oman maansa nuorisotyöstä. Uudentyyppisten digitaalisten toimintamallien esittelyjen lisäksi asiantuntijat pureutuvat mielenterveystaitojen koulutukseen nuorisotyössä, vertaisoppimiseen ja -tukeen, sosiaalisen median ja pelien hyödyntämiseen sekä kansainväliseen Mielenterveyden ensiapu -konseptiin. Mielenterveyden ensiapu -koulutusta on räätälöity nuorille, nuorten parissa työskenteleville sekä maahanmuuttajille. Koulutukset tukevat mielenterveyden ylläpitämistä sekä kykyä kohdata mielenterveyden häiriöitä.

Seminaarin tavoitteena on paitsi jakaa nuorisotyön kokemuksia, työkaluja ja käytäntöjä, myös tuottaa ehdotuksia suosituksiksi ja uusiksi suuntaviivoiksi eurooppalaiseen yhteistyöhön. Seminaari on osa Euroopan unionin nuorisostrategian ja nuorisoalan työohjelman toimeenpanoa.  Suomi järjestää vertaisoppimishankkeen yhteistyössä Hollannin kanssa. Hanke edistää myös suomalaisen nuorisotyön koulutuksen  ja tutkimuksen näkyvyyttä ja se toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella.

Lisätietoa Eurooppalaisen nuorisotyön vertaisoppimisseminaarista

Elina Marjamäki, Suomen Mielenterveysseura

Lisätietoa Helsingin seminaarista

Seminaarin ohjelma

Projektikoordinaattori
Nuorisotyöhankkeet, Mielenterveyden edistämisen yksikkö

+358 40 678 7295  elina.marjamaki@mielenterveysseura.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Mielenterveysseura ry
Suomen Mielenterveysseura ry
Maistraatinportti
00240 HELSINKI

(09) 615 516http://www.mielenterveysseura.fi

Suomen Mielenterveysseura tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Seura koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. Mielenterveysseuran toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Mielenterveysseura ry

Mielenterveysseuran hallitusohjelmatavoitteet 2020-luvulle: kansallinen mielenterveys- ja päihdeohjelma, psykoterapiatakuu ja mielenterveyden edistämisen tietovaranto19.6.2018 05:00Tiedote

Psykoterapiaan pääsy kuukaudessa, tietoon ja tutkimukseen perustuva päätöksenteko, poikkihallinnollinen mielenterveyden edistämisen ohjelma. Suomen Mielenterveysseuran kymmenen tavoitetta seuraavalle hallituskaudelle, mukaan lukien edellä mainitut, luotsaavat suomalaista mielenterveystyötä 2020-luvulle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme