Mika Aalto Kemianteollisuus ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi

Jaa

Tekniikan tohtori Mika Aalto, 49, on valittu Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtajaksi 1.6.2018 alkaen. Nykyinen toimitusjohtaja Timo Leppä jatkaa kesäkuun ajan Kemianteollisuus ry:n neuvonantajana.

Valokuva: Sini Pennanen, Sininen Kuva
Valokuva: Sini Pennanen, Sininen Kuva

Mika Aalto siirtyy Kemianteollisuuteen työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyys ja toimivat markkinat -osastolta, jossa hän työskentelee teollisuusneuvoksena ja sitä ennen Elinkeino- ja innovaatio-osastolla ryhmäpäällikkönä. Mika Aalto on työskennellyt yli viiden vuoden ajan työ- ja elinkeinoministeriössä vaativissa johtotehtävissä mm. elinkeino- ja kasvupolitiikan sekä bio- ja kiertotaloushankkeiden parissa. Mika Aalto työskenteli aikaisemmin yli 15 vuoden ajan Tekesissä mm. Metsä- ja Kemia-alueen toimialajohtajana ja sitä aiemmin Materiaalit ja Prosessit-alueen teknologiajohtajana. Mika Aallon väitöskirja käsitteli kemiallista termodynamiikkaa.

 ”Kemianteollisuus ry:n hallitus painotti toimitusjohtajan valinnassa vankkaa kokemusta kemianteollisuuden keskeisiltä vaikuttamisalueilta. Mika Aallossa yhdistyvät erinomainen ammatillinen osaaminen, vankka kokemus kemianteollisuutta koskevasta elinkeinopolitiikasta, laaja vaikuttamisverkosto sekä aikaisempi johtamiskokemus vaativista tehtävistä”, toteaa Kemianteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Rosendal.

”Mika on juuri oikea henkilö jatkamaan sitä erinomaista työtä, jota Timo Leppä on tehnyt Kemianteollisuus ry:n vetäjänä lähes kymmenen vuoden ajan. Haluan samalla kiittää Timoa ammattitaidolla ja intohimolla tehdystä työstä”, Jari Rosendal päättää.

 ”Otan erittäin innostuneena vastaan tämän uuden tehtävän Kemianteollisuus ry:n vetäjänä”, toteaa Mika Aalto. "Uskon, että pystyn käyttämään kaikkea aikaisempaa osaamistani uudessa tehtävässäni sekä täydentämään omalla kokemuksellani sitä monipuolista sekä luotettavaa ammattitaitoa ja asiantuntemusta, josta Kemianteollisuus ry laajasti tunnetaan,” Aalto jatkaa.

”Jatkan Kemianteollisuus ry:n kehittämistä yhteistyössä henkilöstön, jäsenkunnan ja sidosryhmiemme kanssa tavoitteena entistä vaikuttavampi työskentely Suomessa toimivan kemianteollisuuden toimintaedellytysten kehittämiseksi”, Mika Aalto sanoo.

 ”Haluan kiittää sydämeni pohjasta kaikkia entisiä esimiehiäni Kemianteollisuus ry:n hallituksessa, kaikkia hallituksen jäseniä ja toimistomme henkilökuntaa uskomattoman hienosta yhteisestä matkasta. Samanlaiset kiitokset haluan osoittaa myös kaikkien jäsenyritystemme ja sidosryhmiemme jäsenille, vuorovaikutus kanssanne on ollut työni suola”, toteaa Timo Leppä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Rosendal, Kemianteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja, puh. 010 862 1810, jari.rosendal@kemira.com

Mika Aalto, Kemianteollisuuden toimitusjohtaja 1.6.2018 alkaen,
puh. 050 438 9247, mika.aalto@tem.fi

Kuvat

Valokuva: Sini Pennanen, Sininen Kuva
Valokuva: Sini Pennanen, Sininen Kuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kemianteollisuus ry
Kemianteollisuus ry
Eteläranta 10 / PL 4
00131 HELSINKI

09 172 841http://www.kemianteollisuus.fi

Kemianteollisuus ry on kemianteollisuuden ja sen lähialojen elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, jonka tehtävänä on toimialan kilpailukyvyn ja toimintaedellytysten edistäminen Suomessa. Kemianteollisuus ry:llä on lähes 400 jäsenyritystä sekä 13 jäsen- ja yhteistyöyhdistystä.

Kemianteollisuus on yksi merkittävimmistä teollisuuden toimialoista Suomessa. Sen osuus teollisuuden tuotannosta ja tavaraviennistä on noin viidennes. Suoraan, välillisesti ja tulovaikutusten kautta työllistämme lähes 100 000 suomalaista ja investoimme Suomeen vuositasolla reilut miljardi euroa.

Miten ruoka, luonnonvarat ja energia saadaan riittämään maailman kasvavalle väestölle? Puhdas vesi, uusiutuvat polttoaineet ja lääkkeet ovat kemiaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kemianteollisuus ry

Vientiteollisuus: Poliittiset lakot pysäyttävät laajasti tuotantoa – tilanne kohtuuton28.9.2018 17:15Tiedote

Kemian-, Metsä- ja Teknologiateollisuus: Poliittiset työtaistelut maan hallitusta vastaan ovat muuttumassa yhä kovemmiksi. SAK:laiset Teollisuusliitto ja Sähköalojen Ammattiliitto sekä STTK:lainen Ammattiliitto Pro ilmoittivat perjantaina lakoista, jotka pysäyttävät tuotannon ja toiminnan erittäin laajasti vientiteollisuuden yrityksissä. Liittojen kattava ylityökielto on vaikeuttanut yritysten toimintaa jo kaksi viikkoa, ja nyt tuotantoa pysäytetään vuorokaudeksi lukuisissa yrityksissä. Tilanne on yrityksille kohtuuton.

Kemianteollisuuden Responsible Care -vastuullisuusohjelman vuoden 2017 tulokset: Työturvallisuudessa tärkeä välietappi26.4.2018 11:48Tiedote

Kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelman vuoden 2017 tulokset kertovat hyvästä kehityksestä erityisesti työturvallisuudessa. Ensimmäistä kertaa ohjelman toteutuksen aikana päästiin viiteen työtapaturmaan miljoonaa työtuntia kohti, ja monissa kemianteollisuuden yrityksissä ei sattunut ainuttakaan poissaoloon johtanutta työtapaturmaa vuonna 2017. Myös resurssitehokkuudessa mentiin eteenpäin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme