Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Mikä Liinamaan siltaa lahottaa?

Jaa

Kauhavan Ylihärmässä sijaitseva Liinamaan sillan puukansi uusitaan syksyn aikana. Korjaus aloitetaan Liinamaantiellä sijaitsevalla sillalla viikolla 42 ja se valmistuu 17.12.2021 mennessä. Korjaustöitä sillalla tekee MPV-infrarakenne Oy. Liikenne suljetaan kaikelta liikenteeltä sillan korjaustyön ajaksi 18.10.2021-17.12.2021. Sillan kannen uusiminen johtuu siitä, että se on lahonnut.

Liinamaan silta, Kuva: ELY-keskus
Liinamaan silta, Kuva: ELY-keskus

Mikä sillan kantta sitten lahottaa?

Liinamaan siltaa lahottaa puusiltoja nopeasti lahottava istukkakääpä. Kuparikylläste ei estä istukkakäävän kasvua. Kromia ja arseenia sisältävien kyllästeiden käytön vähennyttyä se on alkanut lahottaa puukantisia siltoja. Kreosootilla kyllästetyissä silloissa istukkakääpää ei ole tavattu. Luonnossa melko harvinainen kääpä menestyy kuparikyllästeisissä puurakenteissa hyvin, koska niissä se ei joudu kilpailemaan muiden lahottajasienten kanssa.

- Koska sienirihmasto lahottaa puuta sisältäpäin, niin puurakenteet näyttävät alussa terveiltä, toteaa ELY-keskuksen siltainsinööri Jukka Ylimäki. Istukkakääpä voi lahottaa sillan kannen jopa kolmessa vuodessa, vaikka normaalisti kansien odotetaan kestävän 20 vuotta, hän lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Ylimäki
Siltainsinööri
ELY-keskus
Puh. 0295 027 763

Kuvat

Liinamaan silta, Kuva: ELY-keskus
Liinamaan silta, Kuva: ELY-keskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Möten för allmänheten ordnas om ett nytt alternativ i projektet för förbättring av riksväg 3 mellan Helsingby och Laihela (Österbotten)19.10.2021 13:31:53 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten arbetar med en utredningsplan för förbättring av riksväg 3 på avsnittet Helsingby–Laihela. Under våren gav invånare och kommuner respons om utkastet till utredningsplan och på basis av responsen har det gjorts tilläggsutredningar. Utgående från dem bedöms ett nytt alternativ ALT3 för sträckningen av riksvägen. Utkasten över alternativet presenteras vid möten för allmänheten som hålls i Laihela 1.11.2021 och i Helsingby 2.11.2021.

Yleisötilaisuudet uudesta vaihtoehdosta valtatien 3 parantamishankkeessa Helsingbyn ja Laihian välillä (Pohjanmaa)19.10.2021 13:31:52 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus laatii yleissuunnitelmaa valtatien 3 parantamisesta Mustasaaren Helsingbyn ja Laihian välillä. Kevään aikana yleissuunnitelmaluonnokseen asukkailta ja kunnilta tulleen palautteen perusteella on tehty lisäselvityksiä, joiden perusteella arvioidaan valtatien linjaukselle uusi vaihtoehto VE3. Luonnoksia vaihtoehdosta esitellään yleisötilaisuuksissa 1.11.2021 Laihialla ja 2.11.2021 Helsingbyssä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme