Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Mikä Liinamaan siltaa lahottaa?

Jaa

Kauhavan Ylihärmässä sijaitseva Liinamaan sillan puukansi uusitaan syksyn aikana. Korjaus aloitetaan Liinamaantiellä sijaitsevalla sillalla viikolla 42 ja se valmistuu 17.12.2021 mennessä. Korjaustöitä sillalla tekee MPV-infrarakenne Oy. Liikenne suljetaan kaikelta liikenteeltä sillan korjaustyön ajaksi 18.10.2021-17.12.2021. Sillan kannen uusiminen johtuu siitä, että se on lahonnut.

Liinamaan silta, Kuva: ELY-keskus
Liinamaan silta, Kuva: ELY-keskus

Mikä sillan kantta sitten lahottaa?

Liinamaan siltaa lahottaa puusiltoja nopeasti lahottava istukkakääpä. Kuparikylläste ei estä istukkakäävän kasvua. Kromia ja arseenia sisältävien kyllästeiden käytön vähennyttyä se on alkanut lahottaa puukantisia siltoja. Kreosootilla kyllästetyissä silloissa istukkakääpää ei ole tavattu. Luonnossa melko harvinainen kääpä menestyy kuparikyllästeisissä puurakenteissa hyvin, koska niissä se ei joudu kilpailemaan muiden lahottajasienten kanssa.

- Koska sienirihmasto lahottaa puuta sisältäpäin, niin puurakenteet näyttävät alussa terveiltä, toteaa ELY-keskuksen siltainsinööri Jukka Ylimäki. Istukkakääpä voi lahottaa sillan kannen jopa kolmessa vuodessa, vaikka normaalisti kansien odotetaan kestävän 20 vuotta, hän lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Ylimäki
Siltainsinööri
ELY-keskus
Puh. 0295 027 763

Kuvat

Liinamaan silta, Kuva: ELY-keskus
Liinamaan silta, Kuva: ELY-keskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Saukkojärven säännöstelyn muuttamistarvetta kartoitetaan (Etelä-Pohjanmaa)12.10.2021 11:00:00 EEST | Tiedote

Alavudella sijaitseva Saukkojärvi kuuluu Nurmonjoen latvajärviin, joita säännöstellään vuonna 1964 annetulla vesilain mukaisella luvalla. Säännöstelystä vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Latvajärvillä on meneillään säännöstelyn tarkistamishanke, jonka tarkoituksena on muuttaa säännöstelylupaa vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita ja muuttuneita ilmasto-olosuhteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme