Gummerus

Mikä on sinun luontainen liikkujatyylisi? Löydä liikunnan ilo esittelee 4 vaihtoehtoa

Jaa

Hyvinvointivalmentajaparin Susanne Valkeakarin ja Petteri Korkalan uutuuskirja Löydä liikunnan ilo – Liiku omalla tyylilläsi (Gummerus) auttaa aloittamaan pysyvän liikuntaharrastuksen.

”Jos et ole vielä löytänyt liikunnan iloa, olet todennäköisesti liikkunut tyylillä, joka ei ole sinulle luontainen ja mielekäs.”

Löydä liikunnan ilo esittelee neljä erilaista liikkujatyyliä, joiden avulla jokainen voi pitää yllä omaa liikuntamotivaatiotaan siten, että liikuntaharrastusta ei tarvitsisi aina aloittaa uudestaan ja uudestaan. Ne ovat

• Spontaani ja huolehtiva fiilistelijä
• Itsenäinen ja itsepäinen seikkailija
• Tiedon ja tehokkuuden analysoija
• Käytännöllinen ja tarkka organisoija

Luontainen tyyli liittyy tiettyihin elämänalueisiin. Jos esimerkiksi oma liikkujatyyli ja työtyyli ovat erilaisia, ja yrittää liikkua työtyylinsä mukaan, päätyy liikuntaharrastuksen kanssa helposti jojoilemaan, Valkeakari ja Korkala kirjoittavat.

”Jos esimerkiksi työtyyli on ’tiedon ja tehokkuuden analysoija’ ja luontainen liikkujatyyli on ’spontaani ja huolehtiva fiilistelijä’, työssään tiukasti tavoitteellinen ja kriittisesti asiakeskeinen henkilö ei saa pidettyä liikuntamotivaatiotaan yllä.”

Löydä liikunnan ilo myös oikaisee liikuntaan liittyviä vääriä uskomuksia. Valkeakarin ja Korkalan mukaan meillä jokaisella on liikuntaan liittyviä vahvuuksia, vaikkei olisi koskaan harrastanutkaan liikuntaa. Keho on tehty liikkumaan, ja liikunnan tuottama hyvä olo on vain saattanut hautautua ja unohtua.

Vuosia yritysvalmentajana toiminut Susanne Valkeakari ja ammattijalkapalloilijana ja markkinatutkijana uransa luonut Petteri Korkala työskentelevät perustamassaan hyvinvointikartoituksia ja sisältöjä tuottavassa Wellbeing Factory Oy:ssa hyvinvointivalmentajina.

Susanne Valkeakari ja Petteri Korkala: Löydä liikunnan ilo – Liiku omalla tyylilläsi
224 sivua
myös äänikirjana, lukija Susa Saukko
https://loydaliikunnanilo.fi/

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pauliina Pietilä
Tuottaja
pauliina.pietila@gummerus.fi
040 7792942

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Julia Thurénin Kaikki kuluttamisesta on Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaana9.11.2021 10:30:00 EET | Tiedote

Palkitun toimittajan Julia Thurénin Kaikki kuluttamisesta – Näin aloin käyttää rahojani paremmin on yleissivistävä ja käytännönläheinen tietokirja, joka kertoo konkreettisin vinkein, miten turhan kuluttamisen voisi lopettaa ja mihin omat rahat on järkevintä käyttää. Thurén avaa kirjassaan, miten hän on onnistunut muuttamaan omia kulutustapojaan, ja samalla auttaa ymmärtämään muun muassa kuluttamisen juuria, kapitalismia, kiertotaloutta ja vastuullista sijoittamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme