Aviador Kustannus

Mikko Innasen maakuntauudistus päivittää perinteiset maakuntalaulut

Jaa

Ainutlaatuinen soitannollis-lyyrinen eepos kumoaa taiteenlajien sekä maakuntien rajat.

Mikko Innasen maakuntauudistus julkaistaan 15.8.2019.
Mikko Innasen maakuntauudistus julkaistaan 15.8.2019.

Aviador julkaisee runokirjan ja musiikki-CD:n yhdistelmän Mikko Innasen maakuntauudistus – soitannollis-lyyrinen eepos 15.8.2019.

Saksofonisti Mikko Innanen on muokannut Suomen maakuntalaulut uusiksi. Lukuisten, vuonna 2013 alkaneiden keikkojen sekä arrondismenttipohjaisen spiraalis-globaalisen maakuntauudistuksen eli Piippolan mallin pohjalta tutut sävelmät sekä vähemmän tunnetut laulut kääntyivät tuubisti Petri Keskitalon, haitaristi Veli Kujalan ja rumpali Mika Kallion avustuksella täysin uuteen asentoon. Tuloksena oli ainutlaatuisia, uutta ja vanhaa yhdistäviä sävelkudoksia sekä uusia ja ennenkuulemattomia maakuntalauluja.

Päivitettyjen sävelten seuraksi tarvittiin myös tuoreita sanoja. Mukaan uudistustyöhön kutsuttiin Suomen eturivin sanataiteilijoita, jotka laativat maakuntarunoja, luonnollisesti kolmella kotimaisella kielellä. Maakuntarunoja teokseen laativat muun muassa Hannu Salama, Helena Sinervo, Inger-Mari Aikio, Tao Lin ja Riikka Ulanto.

Sävelten ja riimien yhdistelmästä syntyi ainutlaatuinen jazzin ja uuden runon kokonaisteos, soitannollis-lyyrinen eepos Mikko Innasen maakuntauudistus.

Julkistus Taiteiden yönä 15.8.

Mikko Innasen maakuntauudistus julkaistaan uljain juhlallisuuksin Helsingin Kaupunginteatterin Lavaklubilla Taiteiden yönä torstaina 15.8. klo 22 osana Runokuun ohjelmaa. Lavalle nousee kavalkadi muusikoita ja kirjoittajia: bändin riveissä soittavat Mikko Innanen ja Veli Kujala, ja maakuntarunoja lausuvat Laura Laakso, Lauri Vanhala ja Outi-Illuusia Parviainen.

Runokuun Taiteiden yöhön on vapaa pääsy, ja ohjelma alkaa keskusteluilla ja runoilla jo klo 20 päättyen Maakuntauudistukseen.

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin kustantaja Vesa Tompurille tai tiedottaja Viivi Ängeslevälle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleita teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse pdf-tiedostona.

Innanen, Mikko (& kumpp.): Mikko Innasen maakuntauudistus
ISBN 9789527347027
78.8922
Runovihko + 2 CD-levyä
Ilmestymisaika: 15.8.2019

Muusikot: Mikko Innanen, Petri Keskitalo, Veli Kujala, Mika Kallio.

Runoilijat: Inger-Mari Aikio, Johanna Boholm-Saarinen, Mohamed Ahmed Haji Omar. Olli Heikkonen, Bosse Hellsten, Lea Kalenius, Jukka Koskelainen, Juha Kulmala, Laura Laakso, Tao Lin, Matias Lohtaja, Johan Niilekselä, Outi-Illuusia Parviainen, Hannu Salama, Juha Seppälä, Helena Sinervo, Riikka Ulanto, Johanna Venho.

Musiikin tuotanto: Mikko Innanen
Äänitys ja miksaus: Abdissa Assefa (Ambience Studios)
Masterointi: Daniel Hagström (Finnvox)

Runokokonaisuuden tuotanto: Vesa Tompuri

Graafinen ilme: Satu Ketola

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mikko Innasen maakuntauudistus julkaistaan 15.8.2019.
Mikko Innasen maakuntauudistus julkaistaan 15.8.2019.
Lataa
Mikko Innasen maakuntauudistus – soitannollis-lyyrillinen eepos (Aviador, 2019)
Mikko Innasen maakuntauudistus – soitannollis-lyyrillinen eepos (Aviador, 2019)
Lataa
Mikko Innanen (kuvaaja: Olli Suutela)
Mikko Innanen (kuvaaja: Olli Suutela)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on vuonna 2012 perustettu kotimainen kustantamo, joka kustantaa kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin. Painopisteitämme ovat käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta sekä musiikkikirjat – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme