Kustannusosakeyhtiö Otava

Miksi pojat eivät saa pukeutua pinkkiin, harrastaa tanssia ja näyttää tarpeeksi tunteitaan? Uutuusteos pureutuu poikien elämään ja vanhemmuuteen

Jaa

Tällä viikolla ilmestyvä tietokirja Pojat, pojat, pojat – Kirja poikien äideille sukeltaa uusimpaan, tutkittuun tietoon poikien elämästä ja vanhemmuudesta. Se kysyy, miksi miehen malli on edelleen kapea myös pienille pojille ja pohtii tämän vaikutusta tulevaisuuden miehisyyteen, ihmissuhteisiin, työelämään ja tasa-arvoon.

Minkälaista on tulla äidiksi pojalle nyky-yhteiskunnassa ja onko sukupuolella vaikutusta äitiyteen? Entä onko pojasta mahdollista kasvattaa sekä herkkä empaatikko että reipas porukassa pärjääjä? Ja kuinka selättää vanhempana suomalaisiin poikiin liitettävät ongelmat: lukemattomuuden, toksisen maskuliinisuuden tai syrjäytymisvaaran?

Muun muassa näihin kysymyksiin sukeltaa Henna Helnen Pojat, pojat, pojat -tietokirja. Vastauksia antavat kaksikymmentä suomalaista poikuuden ja vanhemmuuden asiantuntijaa muun muassa lastenpsykiatrian, poikatutkimuksen, nuorisotutkimuksen ja psykologian aloilta. Mukana on myös elämänmakuisia tarinoita äiti–poika -suhteista niin tavallisilta äideiltä kuin julkisuuden henkilöiltä.

"Kirja on puheenvuoro ja kannanotto avaramman poikuuden puolesta. Se pohtii myös niin lapsen sukupuolen vaikutusta äitiyteen kuin äidin sukupuolen merkitystä pojan kasvatukseen. Vastaavaa moniäänistä tietokirjaa ei ole tästä aiheesta aiemmin tehty, ja uskon sen herättävän niin vanhempien kuin muidenkin kasvattajien kiinnostuksen", Helne kuvailee.

Henna Helne (s.1979) työskentelee viestintäalalla toimittajana ja vastaavana tuottajana ja  on kahden pojan äiti. Pojat, pojat, pojat  – Kirja poikien äideille on Helneen esikoiskirja.

PDF-arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: eeva.louko@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.0011.5.2020 09:32:00 EESTTiedote

Tuore Tekoja NYT! -tietokirja on ensiaputeos akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat. Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa? Teoksen teemoista puhutaan Otavan Instagramin livelähetyksessä torstaina 14.5.2020 klo 19.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme