Kustantamo S&S

Millaista on vapaus työelämässä – pitääkö palkkatyöstä luopua oman hyvinvoinnin takia?

Jaa

Aurora Airaskorven Vapauden tavoittelijat – Miksi haluamme irti palkkatyöstä on kirja irtiotoista, yrittäjyydestä ja rakenteista, jotka määrittävät, kuinka työntekijät voivat toteuttaa itseään ja elää tasapainoista elämää. Airaskorpi itse luopui nousujohtoisesta urastaan toisten palveluksessa selvittääkseen, onko työelämä parempaa ja hyvinvoivempaa, jos ei ole työsuhteessa.

Vuoden 2021 alussa Aurora Airaskorpi päätti irtisanoutua luovan johtajan työstään ja ryhtyä freelanceriksi. Vapauden tavoittelijat on kertomus hänen ensimmäisestä vuodestaan itsensätyöllistäjänä ja käsikirja jokaiselle omaa hyppyään harkitsevalle.

Kirjassa perataan yhteiskunnallisia syitä itsensä työllistämisen yleistymisen taustalla ja haastatellaan ihmisiä, jotka ovat valinneet omanlaisensa työpolun perinteisen palkkatyön sijaan. Jokainen heistä tavoittelee työelämässään vapautta ja jokaiselle se tarkoittaa hieman eri asioita.

Tarina ei pääty siihen, kun päätös oravanpyörästä hyppäämiseen on tehty. Airaskorpi kuvaa uutta arkeaan realistisesti ja punnitsee tarkkaan erilaisten työnteon mallien hyviä ja huonoja puolia yhdistellen luontevasti muiden kokemuksia, tutkimustietoa ja viittauksia populaarikulttuuriin.

Aurora Airaskorpi (s. 1986) löysi oman yrittäjyytensä kirjoittamisen, valmentamisen, konsultoinnin ja joogaopettajuuden keskeltä eikä usko enää koskaan tekevänsä työkseen vain yhtä asiaa. Koulutukseltaan Airaskorpi on valtiotieteiden maisteri. Hänen edellinen kirjansa Riittävän hyvä – selviytymisopas työelämään ilmestyi vuonna 2020.

Vapauden tavoittelijat julkaistaan 3.1.2022
Äänikirja julkaistaan 20.1.2022 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uusi kirja: Kaksi surevaa äitiä puolustaa hyvän surun kulttuuria4.11.2021 08:35:00 EET | Tiedote

Katriina Huttusen ja Mari Pulkkisen Suremisen taito – kirjoituksia kuolemansurusta on vuoropuhelukirja surusta, sen välttämättömyydestä, sen ruumillisuudesta, siinä elämisestä. Kirjoittajat peräänkuuluttavat tapaa kohdata ja kokea suru niin, ettei sitä tarvitse siivota pois, eikä siitä tarvitse selviytyä. Kirjassa tarkastellaan vanhoja ja uusia surunäkemyksiä, teorioita, suremisen sanastoa ja kohtaamisten käytännön ongelmia.

Lapsettomuushoidoista on tullut tavallinen tie vanhemmuuteen, mutta miltä ne tuntuvat?7.10.2021 12:56:29 EEST | Tiedote

Vaula Helinin ja Paula Ojasen koskettava kirja Jatulintarha – Lisääntymisemme oudot polut kertoo kahden naisen tiestä äidiksi. Kumpikaan polku ei ollut yksinkertainen, itsestään selvä tai vapaa omista epäilyksistä tai ympäristön asenteellisuudesta. Kirjallisesti taitavassa ja herkässä tekstissä ratkotaan todellisia elämän ja kuoleman kysymyksiä ja mietitään, mitä todella valitaan, kun valitaan haluta äidiksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme