Kustannusosakeyhtiö Otava

Mindfulness-konkareilta kesti vuosia ymmärtää, että myös itselleen tulee olla lempeä. Uutuuskirjassaan he paljastavat parhaat keinot sisäisen vahvuuden lisäämiseen.

Jaa

Oletko kiltti ja myötätuntoinen muita kohtaan, mutta itsellesi ankara tai jopa julma? Monen sisäinen ääni vaatii ja moittii, tukemisen ja kannustamisen sijaan. Mutta miten voisimme oppia olemaan lempeitä itseämme ja muita kohtaan?

Hyvinvointialalla vuosia työskennelleet Sanna Wikström (FM, Hidasta Elämää -sivuston perustaja ja mindfulness-ohjaaja) ja Reija Könönen (YTM ja Suomen yksi harvoista Mindfulness-maistereista), joutuivat molemmat kompuroimaan omassa elämässään, ennen kuin he oppivat lempeämmän suhtautumisen itseä ja muita kohtaan. Teoksessaan Lempeyden kirja tekijät tuovat oivalluksensa ja parhaat harjoituksensa muiden käyttöön 

Aivot toimivat kuin lihakset kuntosalilla: se, mitä niillä tekee paljon, vahvistuu. Lempeää asennetta voi harjoitella, ja sen opetteleminen muuttaa myös aivoja.”, Könönen toteaa.  

Lempeys on kantajalleen voimavara. Sitä kehittämällä on helpompi kohdata haastavat arkiset tilanteet kuten lannistava sisäinen puhe ja ärsyttävät ihmiset, kirjoittaa somessa ja meileissä empaattisesti, asettaa omat rajat ja lisätä elämäniloa ja omaa hyvinvointia.  

 

Lempeyden H-tikkaat 

Wikström ja Könönen tuovat kirjassaan paljon käytännönläheisiä harjoituksia ja malleja, joiden avulla voi tutustua ja kehittää omaa lempeyttään. Kirjan opit perustuvat mindfulnessin periaatteisiin.  

Yksi malli itsetuntemuksen kehittämiseen on tekijöiden kehittämät Lempeyden H-tikkaat. Malli koostuu viidestä askeleesta kohti tiedostavampaa ja lempeämpää suhtautumistapaa:  

1. Huomaa – huomaa ajatuksesi ja sisäinen puheesi. 

2. Hyväksy - Hyväksy huomiosi toteamalla vaikka “hyvä on, minussa on tällaista. Tämäkin on osa kokemustani, tämä ei ole väärin. Tämä on tietoa minusta.”

3. Hengitä - Mitä ikinä koetkaan tai mitä ikinä sinussa nouseekaan muista, että voit hengitellä kokemuksesi läpi. 

4. Havainnoi - Tarkkaile, mitä sinussa tapahtuu. Älä arvostele, analysoi tai päättele. Älä yritä muuttaa mitään. Ole kuin tutkimusmatkailija, jolla on suurennuslasin alla maailman ihmeellisin kukkanen - sinä itse.  

5. Helli – Lopuksi helli itseäsi sanoilla, jotka vastaavat siihen, mitä juuri nyt eniten kaipaat. Voit myös koskettaa itseäsi hellästi ja osoittaa olevasi siinä, omana tukenasi.    

 

Lisätiedot, pdf-vedokset ja tekijöiden haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@otava.fi   

 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Reija Könönen. Kuva: Jonne Räsänen 2019
Reija Könönen. Kuva: Jonne Räsänen 2019
Lataa
Sanna Wikström. Kuva: Arto Wiikari 2019
Sanna Wikström. Kuva: Arto Wiikari 2019
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Kirveitä, moottorisahoja ja saunoja − 17.9. ilmestyvä Guinnessin ennätystenkirja kutsuu tutkimaan maailmaa15.9.2020 09:12:00 EESTTiedote

Legendaarinen Guinness World Records 2021 on taas täynnä uskomattomia ennätyksiä. Pandemiasta huolimatta vuoden aikana Guinnessille saapui 32 986 ennätyshakemusta eri puolilta maailmaa − noin 90 ennätystä päivässä. Julkaistujen ennätysten joukossa on useita suomalaisennätyksiä. Esimerkiksi pääministerimme Sanna Marin pitää hallussaan nuorin pääministeri virassa -ennätystä.

Tunteet ovat työyhteisöille voimavara – vanhat ajatusmallit joutavat romukoppaan Camilla Tuomisen suositussa uutuuskirjassa15.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

“Mitä hyötyä tästä tunnejutusta on, kun meillä on tuhat tärkeämpää asiaa kuin se, että jollain tyypillä on nyt pikkasen paha mieli?” Camilla Tuominen tuulettaa työ- ja tunne-elämään liittyviä ajatusmalleja suositussa uutuuskirjassaan Tunteet ei kuulu työpaikalle. Uutuuskirjasta otettiin toinen painos vain viikko ilmestymisen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme