Minkälainen on koulumatematiikan tulevaisuus?
Valtakunnallinen matematiikan opetuksen päivä järjestetään 4.6.2013 kello 9-20 Exactum-rakennuksessa (Gustaf Hällströmin katu 2b) Kumpulan tiedekampuksella Helsingissä. Päivän teemana on tarkastella matematiikan opetuksessa tapahtuvia muutoksia, kuten oppikirjan roolia ja teknologian vaikutusta. Päivä on tarkoitettu kaikille matematiikkaa kouluissa opettaville. Ohjelmassa on luentoja, työpajoja ja keskusteluryhmiä.
Lukion opetussuunnitelmatyö on käynnistymässä, niinpä päivän päättää paneelikeskustelu kello 15 aiheesta Lukiomatematiikka 2016. Panelistit ovat Joel Kontiainen (Lukiolaisten liitto), Hanna-Leena Merenti-Välimäki (YTL, AMK), Mia Peltomäki (Kerttulin lukio), Johanna Parvinen (Martinlaakson lukio). Keskustelua ohjaa Leena Mannila, MAOLista.
Teemoina muiden muassa: Pitkän ja lyhyen matematiikan tulevaisuus, laskimen ja tietokoneen rooli, ylioppilaskoe ja lukion matematiikkaa, lukiomatematiikka ja jatko-opinnot.
Työpajoissa on esillä myös aina ajankohtainen PISA. Tohtorikoulutettava Laura Tuohilampi Helsingin yliopiston Opettajankoulutuslaitoksesta puhuu aiheesta PISAsta Pakkolaskuun, mitä ratkaisuksi? Kumpi on totta: PISA-tulosten hyvät uutiset vai kansallisella tasolla tapahtuva osaamistason heikentyminen? Työpajassa käsitellään kummankin tuloksen taustalla olevia selityksiä ja pyritään löytämään ratkaisuja matematiikan tason ylläpitoon ja parantamiseen jatkossa.
Matematiikan opetuksen päivän järjestäjiä ovat Valtakunnallinen LUMA-keskus ja osana sitä toimiva Summamutikka-keskus matematiikan ja tilastotieteen laitokselta Helsingin yliopistosta.
Ohjelma: https://wiki.helsinki.fi/display/Summamutikka/MatO-paiva13
Lisätiedot: Johanna Rämö, puhelin 050 318 5347
Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042
Tiedevelhot ja mediahippa - my blog:
http://blogs.helsinki.fi/mmerilai/
Member of the Finnish Association of Science Editors and Journalists
8th World Conference of Science Journalists, Helsinki, June 24-28, 2013,
http://wcsj2013.org/
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Noin joka seitsemäs hakija pääsi sisään Helsingin yliopistoon3.7.2025 09:42:00 EEST | Tiedote
Yhteishaussa Helsingin yliopistoon valittiin 4 703 uutta opiskelijaa. Helsingin yliopisto oli Suomen suosituin yliopisto ensisijaisten hakijoiden määrän sekä hakijoiden kokonaismäärän perusteella.
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme