Helsingin yliopisto

Minkälainen on koulumatematiikan tulevaisuus?

Jaa
Tiistaina 4.6.2013 kokoontuu toistasataa matematiikan alan opettajaa ja tutkijaa kouluistamme ja yliopistoista Helsingin yliopistoon pohtimaan, ovatko opettajajohtoiset oppitunnit aikansa eläneitä. Entä millaisia ovat tulevaisuudessa matematiikan oppikirjat ja mitä seurauksia matematiikan ylioppilaskirjoitusten sähköistämisellä on? Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita mukaan!

Valtakunnallinen matematiikan opetuksen päivä järjestetään 4.6.2013 kello 9-20 Exactum-rakennuksessa (Gustaf Hällströmin katu 2b) Kumpulan tiedekampuksella Helsingissä. Päivän teemana on tarkastella matematiikan opetuksessa tapahtuvia muutoksia, kuten oppikirjan roolia ja teknologian vaikutusta. Päivä on tarkoitettu kaikille matematiikkaa kouluissa opettaville. Ohjelmassa on luentoja, työpajoja ja keskusteluryhmiä.

Lukion opetussuunnitelmatyö on käynnistymässä, niinpä päivän päättää paneelikeskustelu kello 15 aiheesta Lukiomatematiikka 2016. Panelistit ovat Joel Kontiainen (Lukiolaisten liitto), Hanna-Leena Merenti-Välimäki (YTL, AMK), Mia Peltomäki (Kerttulin lukio), Johanna Parvinen (Martinlaakson lukio). Keskustelua ohjaa Leena Mannila, MAOLista.

Teemoina muiden muassa: Pitkän ja lyhyen matematiikan tulevaisuus, laskimen ja tietokoneen rooli, ylioppilaskoe ja lukion matematiikkaa, lukiomatematiikka ja jatko-opinnot.

Työpajoissa on esillä myös aina ajankohtainen PISA. Tohtorikoulutettava Laura Tuohilampi Helsingin yliopiston Opettajankoulutuslaitoksesta puhuu aiheesta PISAsta Pakkolaskuun, mitä ratkaisuksi? Kumpi on totta: PISA-tulosten hyvät uutiset vai kansallisella tasolla tapahtuva osaamistason heikentyminen? Työpajassa käsitellään kummankin tuloksen taustalla olevia selityksiä ja pyritään löytämään ratkaisuja matematiikan tason ylläpitoon ja parantamiseen jatkossa.

Matematiikan opetuksen päivän järjestäjiä ovat Valtakunnallinen LUMA-keskus ja osana sitä toimiva Summamutikka-keskus matematiikan ja tilastotieteen laitokselta Helsingin yliopistosta.

Ohjelma: https://wiki.helsinki.fi/display/Summamutikka/MatO-paiva13


Lisätiedot: Johanna Rämö, puhelin 050 318 5347

Ystävällisin terveisin

Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, puhelin (09) 191 51042


Tiedevelhot ja mediahippa - my blog:
http://blogs.helsinki.fi/mmerilai/

Member of the Finnish Association of Science Editors and Journalists
8th World Conference of Science Journalists, Helsinki, June 24-28, 2013,
http://wcsj2013.org/

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme