Talous ja nuoret TAT

"Mitä enemmän nuori tietää jatko-opinnoista ja työelämästä, sitä varmempi hän on tekemään valintoja tulevaisuudestaan" - vuoden opo 2023 on valittu

Jaa
Juuri valittu vuoden opo peräänkuuluttaa lisää työelämään tutustumista sekä yhteistyötä koulujen, yritysten ja työelämän välille jo perusopetuksen varhaisessa vaiheessa.

Opinto-ohjaaja Nina Pajari Kariharan koulusta Kemistä on valittu vuoden 2023 opinto-ohjaajaksi. Vuoden opolla on pitkä ja monipuolinen kokemus oppilaanohjauksesta erilaisissa tehtävissä. Hän on toiminut muun muassa ammatillisena opettajana ja ammatillisena erityisopettajana ennen opinto-ohjaajaksi ryhtymistä. 

Pajarin mukaan osa peruskoululaisista ei osaa nähdä itseään vielä tulevassa työelämässä, vaikka työelämään siirtyminen on monilla vain kolmen vuoden päässä.

Ratkaisuksi vuoden opo peräänkuuluttaa lisää työelämään tutustumista sekä yhteistyötä koulujen, yritysten ja työelämän välille jo perusopetuksen varhaisessa vaiheessa.

"Työelämäkokemukset avartavat nuorten näkemyksiä työelämässä tarvittavista tiedoista ja taidoista, sekä opettavat työelämän käytös- ja pelisääntöjä. Onnistuneiden TET-jaksojen jälkeen oppilaat ovat usein motivoituneempia myös opiskelemaan", Pajari toteaa.

Vuoden opo palkittiin perjantaina valtakunnallisilla Opo-päivillä Hämeenlinnassa. Perusteena valinnalle olivat kollegan näkemykset Ninasta auttavaisena ja helposti lähestyttävänä opinto-ohjaajana ja kollegana.

Vuoden opo 2023 valittiin tänä vuonna jo 31. kerran. Valintaraadissa ovat mukana Suomen opinto-ohjaajat Sopo ry, Talous ja Nuoret TAT ry ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry.


Lisätiedot

Talous ja nuoret TAT, Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, johtaja, 040 545 2198, liisa.tenhunen-ruotsalainen@tat.fi

SAK ry, Saku Jokisalo, järjestöasiantuntija, 041 731 5266, saku.jokisalo@sak.fi

SOPO ry, Paula Lindqvist, puheenjohtaja 040 5680 072, paula.lindqvist@sopo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Talous ja nuoret TAT
Talous ja nuoret TAT
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.tat.fi

Talous ja nuoret TATin tavoitteena on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja haluaa toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Teemme töitä nuorten työelämä- ja taloustaitojen eteen yhdessä koulujen, yliopistojen, yritysten, kuntien ja säätiöiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Talous ja nuoret TAT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme